Infektion i kroppen 15/1 - 1/3

Denna bild är tagen 15/1-2018.
Några dagar innan den bilden började allt.

Jag och min kompis (vi kallar henne C) skulle åka in till Örebro och festa. När jag vaknade på morgonen så kände jag mig otroligt febrig och trött, men både C och jag sa att det nog var för att jag sovit för länge. Vi gjorde oss iordning, började dricka lite smått, åkte med bussen till Örebro. Och jag mådde allt sämre och sämre verkligen.
Väl på krogen trodde jag helt ärligt att jag skulle gå under som människa. Musiken var för hög, det blixtrade framför ögonen och jag kunde ej fokusera på någonting alls. Så vi bestämmer oss för att åka hem och sova.

Dagen efter uppsöker jag vårdcentralen för en akuttid då jag hade hög feber och knappt kunde svälja vatten pga smärta i halsen. Dom tar halsprover utan några resultat och jag blir hemskickad med orden "ät lite alvedon" jo tjena tänkte jag då jag inte ens kunde svälja vatten men tänkte mest att "okej dom är läkare och inte jag. Dom vet nog vad dom gör".

C har nu åkt hem och jag är ensam när jag kommer hem. Så lägger mig och sover. Sen vaknar jag mitt i natten av en känsla i kroppen. En känsla som säger att jag kommer dö inatt.

Så jag åker in till akuten, där dom tar prover snabbt som tusan då jag inte kunde prata, svälja saliv och knappt stå. Mina CRPvärden låg på 450 och halsmandlarna måste bort konstaterade dom.
Så var bara operation och att ligga inne några dagar.

TÄNK om vårdcentralen bara hade lyssnat på mig!!!3/2 - har inga bilder tyvärr.
Vaknar upp. Dagen efter en utekväll. Min bästa killkompis Dahlin hade sovit hos mig så vi vaknade tillsammans och kände direkt att min hals inte var okej.
Vi åt, såg film och sen Åkte han hem.
Så jag somnade, vaknade sent på kvällen och kände att min hals bara skulle bli värre om jag drog ut på tiden.

Jag kunde ha vänt mig till vårdcentralen nu ja, men jag hade inget förtroende alls för dom så valde att söka mig direkt till akutmottagningen ytligare en gång. Fick det konstaterat igen. En halsinfektion var på ingång så då var det dags att proppa i mig massor med antibiotika. Jag åt antibiotika, och blev "frisk"26/2 började allt för denna gången. Jag bytte vårdcentral då jag inte kan vända mig till akutmottagningen varje gång.
Kom hem i söndags (25/2) från en helg med min bästavän ewelina av festande (nyktert för min del). 

Kände redan söndag kväll att jag började få feber och ont i halsen. Måndagen kom och jag hostade sönder och hade hög feber. Jaja en vanlig förkylning tänkte jag. Så pratade med en läkare i appen KRY som är en gratis app där man har videosamtal helt gratis med en läkare. Rekommenderar verkligen!!! Och han gav mig recept på hostmedicinen cocillana.

 Men febern vägrade gå ner och hade väldigt ont i halsen. Så fick en läkartid hos vårdcentralen som jag nämnde tidigare att jag bytte till igår (onsdag 28/2) och fick det konstaterat att jag har en luftvägsinfektion. Så går på antibiotika... igen.

  • Nära Karlskoga

Gillar

Kommentarer