Tomt & tankar

Nu är mina systrar och Pontus på flyget på väg till Sverige.. Och det känns så himla tomt. Även om vår lägenhet är liten och det har varit trångt att ha Vilma här och sen Jenna och Pontus lite då och då. (Dem hyrde en lägenhet). Så har jag ju mycket hellre jätte trångt och stökigt med dem, än tomt utan dem..

Det har varit så kul att ha dem här, men depressionen när dem åker iväg eller när vi åker ifrån Sverige är hemsk.. Det tar några veckor att återhämta sig och jag vet ju att jag klarar mig utan min familj, men det betyder inte att jag vill vara utan dem. Vi har bott i Japan i 2 år nu! Och den första tiden var både jobbig och en dans på rosor. Allt var ju så nytt och spännande så på något sätt så fanns det ju något som liksom var roligt hela tiden. Nu har allt blivit vardag och då är det inte lika speciellt längre tyvärr, även om jag älskar Tokyo väldigt mycket. (Och om min familj var här, så skulle jag välja att bo här alla dagar i veckan)

Dem senaste månaderna har jag börjat fundera på om det verkligen är värt det. Är det värt att vara ifrån sin familj? Jag saknar min familj hela tiden. Jag ångrar ju absolut inte att jag har flyttat hit, jag har följt mina drömmar och jag älskar att vara här. Men är det värt att vara ifrån familjen så mycket? Jag vill faktiskt hellre spendera mer tid med min familj än att vara här i flera år till. Nu är jag ju "fast" här i 2 år till om inte CSN fuckar upp allt, vilket jag inte blir förvånad över om dem gör. Men helt ärligt så spelar det inte så stor roll, jag känner mig ganska klar här i Japan på ett sätt ändå. Ödet får helt enkelt avgöra, men det är skönt att känna att oavsett hur det blir så känns det likvärdigt. (Vill ju dock gå klart skolan här först, sen tänker jag nog tyvärr inte bo kvar här. Men så mycket som CSN har krånglat så är det alltid osäkert med om man kan plugga vidare)

Bor jag här så saknar jag min familj, bor jag i Sverige eller någon annanstans så saknar jag Japan (mest att se DIR EN GREY live ofta). Det är ju såklart jobbigast att sakna sin familj! Japan står ju liksom kvar och jag kan åka hit när jag vill sen (om jag blir rik i alla fall). Familjen finns ju också kvar såklart men jag missar tid och jag vill vara nära dem... Det är så svårt att förklara så jag ger upp här.. På något sätt så känns det som att jag kommer vara olycklig vart jag än är faktiskt... Men familjen är viktigast.

❤️❤️❤️

På ett sätt så kan jag känna att jag har förstört mitt liv genom att flytta utomlands.. För när jag bor här så saknar jag min familj så himla mycket. Och är jag i Sverige så saknar jag Japan väldigt mycket, man kan tycka att det kanske är konstigt att sakna ett land. Men har man någonsin trivts till 100% i ett land så kanske man förstår. I Sverige trivs jag kanske max 50% men sen väger familjen upp resten av procenten.

Så jag kommer förmodligen vara olycklig vart jag än bor i framtiden = förstört mitt liv på ett sätt. Det betyder ju inte att man kan vara lycklig ibland också.. Samtidigt så kommer jag aldrig någonsin ångra att jag flyttade hit.

Gillar

Kommentarer