Tankar

Jag känner att jag måste skriva lite, eftersom att det är så mycket hemskt som sker i världen hela tiden. Det känns konstigt att fortsätta blogga annars som att ingenting har hänt.

Jag väljer att inte kolla på nyheter eller att läsa tidningar eller liknande nu för tiden, varför? Inte för att jag inte bryr mig. Mest för att jag känner sådan hopplöshet för mänskligheten och världen faktiskt. När det händer större och hemskare saker så får jag ju reda på det i alla fall, via sociala medier och liknande.

Det värsta är att jag inte kan göra något åt saken och därför väljer jag att helst inte veta av det. (Jag vill ju helst rädda hela världen, men vet att jag inte kan såklart. Men det gör mig frustrerad.) Det räcker med att jag ser människor i vardagen som inte kan respektera varandra och bara genom att se det så känner jag hopplöshet. För hur svårt ska det egentligen vara, att bara vara trevliga och respektfulla mot varandra? Det är en fråga jag ställer väldigt ofta. Jag blir så arg och frustrerad på att det ska vara så himla svårt.

Sen att det sker så himla hemska saker som att döda oskyldiga personer, då undrar jag verkligen vart världen är på väg. Men jag är inte förvånad, med tanke på vad människor gör mot varandra och har gjort i århundraden. Jag tycker dock att vi borde ha blivit smartare? Men tydligen inte.

Lider med alla som lider och mer kan jag tyvärr inte göra, hur mycket jag än önskar att jag kunde. Så får jag bara hoppas på att folk lär sig vad snällhet och respekt är, för det borde ju vara något alla lär sig eller? Jag har bara så svårt att förstå hur något så enkelt kan vara så himla svårt.

Bild från ett grått och regnigt Shibuya.
En grå och ledsen värld.

Gillar

Kommentarer