Lärt mig mycket

Nästan 3 år i Japan.. Tiden har gått så himla fort. Jag har lärt mig så himla mycket. Jag har lärt mig ett nytt språk, hur sjukt är inte det? Om man tänker efter hehe. Jag har kommit in på en japansk högskola och studerat med japaner (på japanska).

Innan vi flyttade till Japan så bodde vi ju hemma hos våra föräldrar. Så vi flyttade inte bara utomlands utan hemifrån också. Vi har fått fixa olika försäkringar här själva, betalat räkningar och lärt oss laga helt nya maträtter och handla i mataffärer som man inte kände igen nånting i, och allt annat där emellan.

Nu flyttar vi till Sverige och jag inser att.. jag vet inte riktigt hur man betalar räkningar (även om det inte är svårt att lista ut) och jag vet inte exakt vad som finns i mataffärerna, vad allt kostar.. haha. Så det blir verkligen annorlunda igen, fast ändå mer familjärt på något sätt. Det blir i alla fall absolut inte svårt att lista ut när man kan språket!

Men samtidigt i början som vi var i Japan så förstod vi ingen japanska alls.. Det om något känns sjukt nu. Vi förstod ingenting!! Men det gick bra att få ordning på allt i alla fall! För nu förstår jag i princip allt, inte om det skulle pratas för mycket om politik och religion och svårare saker men.. På ett ungefär så förstår jag i alla fall allt. Och kanji kommer nog alltid vara svårt.

Jag har lärt mig hur mycket min familj betyder för mig. Jag har lärt mig mycket om mig själv och att jag faktiskt klarar det mesta om jag vill. Jag har verkligen vuxit som person och det hade nog aldrig varit på samma sätt om vi inte hade flyttat till Japan. Man har ju verkligen fått vara självständig på en helt ny nivå och fått klara sig själv liksom. Som ett par har vi också blivit mycket starkare. Det är svårt att förklara men om man har bott utomlands så förstår man nog. Skulle aldrig byta ut den här upplevelsen mot någonting!

Jag kommer nog alltid att sakna Japan, men jag kommer ju komma hit så ofta jag kan. Men än så länge ska jag försöka ta vara på dem sista 2 veckorna!

Det är kul att tänka tillbaka på hur vi har haft det här, det har varit upp och ner men jag har verkligen känt mig hemma här.

2 bilder från Harajuku som jag tog en kväll i juni.

Gillar

Kommentarer