Fortfarande sjuk/kulturchock

Jag är fortfarande sjuk och min hosta har nog blivit lite värre sen jag började skolan igen.. Från typ klockan 4 på morgonen så hostar jag nästan konstant och kvävs typ = väldigt svårt att sova då. Sen att jag har astma och att den blir värre när jag är sjuk, och att det är så himla fuktigt ute = min astma blir ännu värre. Så att ta sig till och från skolan är nästintill omöjligt.

Men man får typ inte vara ledig från skolan här.. Även om jag nästan dör ibland känns det som, känns som att jag aldrig kommer att bli frisk. Så just nu vill jag till Sverige och klunka stark medicin och kunna vara hemma och vila.

Vi hade dock en väldigt rolig lektion idag, för vi ska börja med lektion i "studio photo" eller vad det nu heter på svenska. Så vi kommer att jobba i grupp och få prova på allting som modell, fixa hår, smink, stylist osv. Jag ser inte alls fram emot att vara modell, är liksom asfet bland alla japaner...

Och ni ska bara veta hur kroppsfixerade japaner är! Dem tar på varandras bröst, rumpa och typ överallt och frågar om Bh-storlek osv under lektionstid till och med!! (Och till och med på lärare!!) Jag blev helt chockad första gången jag såg det.. Sen allt prat om fett hit och dit och gud vet vad.. Jag är glad att jag inte är född och uppväxt i det här landet, för jag blir inte inblandad i det som tur är. Sen kan man säga till något att den är fet/tjock utan problem också, men det visste jag sedan innan. Det är nog min första "kulturchock" här (efter mer än 1år), annars är allt ganska normalt ;)

Gillar

Kommentarer