Ambulans

Jag vill verkligen komma igång med bloggen, men min jetlag har varit jobbig och sen har jag varit sjuk sen i tisdags.

Tisdag kväll åkte jag ambulans för första gången i mitt liv. På tisdag morgon började jag känna mig sjuk, inget konstigt alls. Bara febrig, hosta, väldigt ont i hela kroppen och lite dålig i magen. Eftersom att jag har astma så blir det ju mycket värre när jag har hosta, men jag är inte så känslig då jag nästan alltid har svårt att andas, speciellt när det är fuktigt här.

Jag vet egentligen inte riktigt vad som hände, förutom att jag hade haft jätteont i hela kroppen hela dagen och sen lite svårt att andas. Men sen på kvällen helt plötsligt så först kändes det som att min mage typ domnade bort, fick lite panik men försökte att hålla mig lugn. Tills jag började få mer svårt att andas och att resten av kroppen började domna bort, jag kände inte min kropp. Jag tänkte först att det är väl panikångest, men det kändes inte alls som det brukar och jag brukar alltid kunna andas mig igenom det. Det kändes så konstigt att ha gått ifrån att ha jätteont i hela kroppen till att inte känna den alls.

I Sverige så hade jag ju åkt bil till akuten, men här kan jag inte det. Jag kunde ju ha tagit taxi till något sjukhus, men eftersom att jag var så bortdomnad så kändes det inte alls som att jag kunde gå. Så det fick bli ambulans helt enkelt, då kändes det rätt. Men eftersom att jag nu vet att det "bara" va panikångest så känns ju allt helt onödigt.

Men hur ska man veta undrar jag? Jag har haft panikångest i flera år och jag har sen jag vetat om det, alltid kunnat andas mig igenom det. Och mina panikångest symtom har varit olika genom åren men jag har alltid förstått att det har varit det. Tills i tisdags kväll.. Om man ligger och mår väldigt dåligt och är sjuk, sen helt plötsligt så känner man inte sin kropp längre hur ska man då veta att det är panikångest? Det kom så plötsligt och jag hade ju liksom lite svårt att andas innan.

Det känns väl skönt att ha kollat upp det i alla fall.. Hade jag dock inte varit sjuk så hade jag kanske fattat att det var panikångest. Man skäms ju lite över att åka och kolla upp något, så är det bara något psykiskt skit som jag inte ens vill ha. Jag fick ju dock lite medicin mot min feber, men inget mot min hosta för att jag inte hostade under hela tiden jag va på sjukhuset, men nu hostar jag typ hela tiden...

Det här inlägget är nog lite otydligt.. Men det är så svårt att förklara vad som hände, för dels så hade jag feber och var nog lite virrig av det och sen panikångest på det så blir det inte så lätt.

Jag vet bara att eftersom att jag va sjuk så kändes det ju som att det hade något med det att göra. Och just nu känns det ju så onödigt allting. Men hur ska man veta? Det hade ju kanske kunnat vara något allvarligt? Det är väl inte vanligt att helt plötsligt inte känna sin kropp? Men jag skäms lite i alla fall. Jag brukar inte vara så klen.

Dricker massa ingefärste och ingefära+citronte med honung för att bli frisk så fort som möjligt.​ ur min fina muminkopp som jag fick av pappa när vi var på kryssning :)


Fick förövrigt världens bästa bemötande av ambulanspersonalen och dem på sjukhuset. Jag är rädd för sjukhus och brukar få panik, men nu blev jag lugn.

Gillar

Kommentarer

slatkamala5555
,
Hej! Funderat på att sluta röka? Hur många gånger har man inte önskat sig fräschare tänder och en mycket finare hy? Men nu har jag en lösning, jag slutade röka tack vare ecigg och känner mig mycket fräschare nu och har även fått fina tänder. Ni som funderar p�� att sluta kan ju kolla in detta, Jag köpte mitt kit på http://www.electrocigarette.se , testa ni också, ni lär inte ångra er! Kram 😊
resanmotfrihet
resanmotfrihet,
Skönt att det gick bra i alla fall! Bor du med din pojkvän i Japan, utan din familj eller hur funkar det? När flyttade du dit?
nouw.com/resanmotfrihet
millaaleksandra
millaaleksandra,
Ja, tack! Jag bor med min pojkvän 😊 Vi flyttade hit i januari 2014, "själva" för att plugga japanska 😊
nouw.com/millaaleksandra
emelie.almlof,
Läskig upplevelse! Men att dricka varma drycker ur muminmuggar brukar ofta medföra magiska krafter 😊

Hoppas hösten i Japan blir lika fin som den brukar vara! 😊

// Emelie
tokyo-kitsune.blogspot.com
millaaleksandra
millaaleksandra,
Jaa det va läskigt! Hihi precis 😊 Hoppas jag med! Får hoppas att det blir fint i Sverige då sommaren inte varit så bra 😊
nouw.com/millaaleksandra