Igår var det inte min dag. Började allmänt rörigt, sådär som det brukar ;). Sen gick allt utför. Skulle lämna en blomma till mamma (lång historia). Går mot bilen när min dotter knappt 3 år säger -Men mamma, nu glömde vi ju mormors blomma!. Haha. När vi sen skulle från mormor och åka och handla så frågar Ebba vart vi ska. Jag svarar att vi ska handla men vi måste tanka först. Vi åker iväg mot stan. Helt plötsligt ropar dottern -Men mamma, nu glömde vi ju tanka! :p. Och visst susade vi förbi macken just då ;). Tur att någon håller koll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

* Börja med att köra fel efter ca 200 m. Ger tur!

* När du är på rätt väg igen drar du på MOTÖRHEAD - HEARTBREAKER. Vråla med!

* Kom på att du glömt laddaren till mobilen. Strunta i att stanna och köpa en ny.

* Svär åt gubbar i småbilar som vinglar över vägen och kör minst 30km/t UNDER hastighetsgränsen. Motstå frestelsen att peka finger, du är ju vuxen!

* Glid in på din tilltänkta destination ca 3 timmar senare. Se seriös ut!

* Dags att åka hem, slå på gps:en och rulla nöjt hemåt.

* Uppmärksamma att varningstexter "dålig motorprestanda" tänds efter ca 15 min.

* När bilen väl har dött ringer du från mobilen (som snart är lika död den pga avsaknad av laddare) till din pappa och beklagar dig.

* När mobilen dött helt slår du snett ovanför bilens display ca 5 gånger.

* Lova bilen högt och ljudligt att dess nästa destination är Karstorps bildemontering.

* Starta bilen som nu helt plötsligt fungerar igen. Varsågod, känn dig stolt över dina tekniska färdigheter bara!

* Stanna på närmsta bensinstation och köp en laddare.

* Gå sedan in igen och be dem klippa upp förpackningen åt dig ;).

* Rulla sen hemåt och le lite smått i smyg.

Lyckan är gjord..Likes

Comments

De senaste dagarna har spenderats på stranden. Ungskrutten pratar om att hon vill bada mest hela tiden. När vi väl är på stranden har hon dock ångrat sig och vill absolut inte bada. Tjuter att hon vill hem igen. Har lärt mig nu att det är bara att ta med henne ner till vattnet och höra på lite gnäll ett tag. Sen vill hon inte sluta och tjuter för det istället ;).

Imorgon ska jag göra första dagen på ett jobb. Har helt plötsligt 2 jobb nu i sommar. Blir inte riktigt klok på mig själv. Egentligen vill jag inte jobba, klarar mig bra ändå. Sen tyckte min bror visst att jag borde göra något vettigt, så han fixade ett jobb i sommar, utan att jag visste, tackade ja. Vill ju vara en förebild för min dotter. Tänkte att jag skulle jobba med något kul så jag sökte ett jobb, ett till alltså. Blev kallad till intervju, tyvärr. Var nån gruppintervju med massa personer. Åkte hem med en hög arbetskläder och start nu på måndag. Blev inte så glad och sitter just nu och ångrar att jag ens sökte jobbet. Har hittills sökt fem jobb i mitt liv och fått alla. Ett har jag jobbat på, i 11 somrar. Två tackade jag nej till och nu har jag två under sommar/höst. Jag borde ju vara glad eller iaf känna något positivt med att bli anställd.. Gillar inte riktigt att vara bunden vid tider. Hoppas det känns bättre i morgon.

Hade tänkt skriva något om min situation just nu, men det får bli lite senare. Mitt liv har en förmåga att innehålla drama, trots att jag gör allt för att hålla mig undan just nu. Jag har förlorat en vän som jag litade väldigt mycket på, pappan till mitt barn är helt knäckt och en tredje person har jag sårat. Nog om det nu, ska försöka göra något vettigt istället..

Likes

Comments

Svänger upp för backen och stannar bilen. Vet att hans grav är grävd men jag har inte varit där sen den grävdes. Valde ut platsen några dagar tidigare, var nog bland det konstigaste jag upplevt, orkar inte förklara.

Tar ut honom ur bilen och börjar gå. C får hjälpa mig för det är en bit och jag gråter och skakar. Väl framme sänker vi ner honom tillsammans med hans favoritleksaker. Börjar skyffla över jorden. Vill bara ta upp honom och hålla om honom, men jag vet att det inte tjänar något till. Tar nog en timme att gräva ner honom. Går sedan därifrån tom och vänder mig inte om. 

Jag vill inte hem, jag vill inte bort.

Likes

Comments

När jag har betalat går jag ut till bilen och sätter mig brevid honom en stund. Han får några köttbullar och jag inser plötsligt att det är det sista han äter. Bröt ihop totalt. Igen. Tar på honom kopplet och går in. Får vänta en stund och jag står mitt bland massa människor hållandes krampaktigt i kopplet. Jag står helt tyst mitt bland dessa människor som är där för att hämta sina djur efter behandling. Jag hör inte vad dom säger. Jag hör bara tårarna som trillar mot min jacka för att sedan landa på golvet, undrar varför jag inte böjer mig ner och klappar om honom. Så här i efterhand tror jag att jag hade nog med att hålla mig på benen.Tillslut går vi in i ett rum. Det är mjukt belyst och ett ljus är tänt. Pratar lite med veterinären.
C gråter och jag gråter. Tyson får en lugnande spruta. Han viftar runt ett tag och jag klappar honom. Sen blir han trött. På golvet ligger en filt utlagd. Han lägger sig på den med huvudet i mitt knä. Efter ett tag somnar han. Sitter så en stund och allt känns overkligt. Han snarkar så fridfullt. Veterinären kommer in och har med sig tre sprutor. Kanylen är redan satt i frambenet.Jag säger en sista gång att jag älskar honom och att han varit den finaste och bästa vän man kan ha. Sedan drar han sina sista andetag och allt blir stilla.Långt bort hör jag veterinären säga att vi får stanna så länge vi vill. Jag tittar ner på min numera döda hund. Han ser så snäll ut när han ligger där, lika snäll som han alltid varit.  Jag har ingen lust att stanna kvar. Tar filten som jag hade med mig och lägger över honom. Säger till honom   -Nu åker vi hem.

Jag bär honom. C erbjuder sig att hjälpa till men det är viktigt för mig att ta med honom med egen kraft. Alla stirrar i väntrummet. 

Går ut på parkeringen och lägger honom försiktigt i sin säng och stänger mjukt. Åker hemåt, med min döda hund i bakluckan.


Forts följer..

Likes

Comments

Vem som helst kan ta körkort, förutom chefen för trafikplanering här i stan. Hur kan man få ett sånt jobb utan att ha kört själv? Det märks också här i stan... Rondeller, avsmalningar och fartgupp överallt. Cykelbanorna är breda och fina utan hinder dock. Tycker det är lika korkat som att MP vill införa en särskild skatt på solenergi...


Dagen ser ut att bli jättefin. Satt nyss på min balkong och tog den obligatoriska morgonciggen. Efter 1 minut började jag dock klaga för mig själv på att det var för varmt ;).


Tog bort min hund för snart 2 veckor sedan. Han  var sjuk och började bli sämre och sämre. Trots det var han glad ändå, det ar sån han var helt enkelt. Det är så fruktansvärt tomt nu. Ingen som tassar efter när jag ska gå och lägga mig. Ingen som flyger upp när jag knäpper igen datorlocket.

Den dagen var verkligen en av de värsta i mitt liv hittills. Det känns om att jag lurade honom. På morgonen låg vi i soffan och myste tillsammans. Sen fick han en hel skål med köttbullar. Tog  sista fin promenad tillsammans. Gick  en stund och sen var det dags att åka.. C följde med. Såg knappt något när jag körde dit. Väl där går jag in och betalar. C fick stanna i bilen med Tyson. Han har aldrig tyckt om att vara själv och jag ville inte lämna honom ensam sina sista minuter...


Fortsättning följer...

Likes

Comments

Ligger och väntar på att min dotter ska vakna. Ser ut att bli bra väder idag vilket gör allt tusen gånger lättare!...och så lång kom jag innan jag hörde "mammaaaaaa, val äl du?"

Dagen har flutit på bra. Satt förut i bilen på väg till ett möte av det mer seriösa slaget. Solen sken och livet kändes faktiskt riktigt bra! Kontrasten blev dock ganska tydlig. Drog på Rammstein - Amerika på vägen dit. Satt med rutan nere halvvägs, trummade på ratten och vrålade med ;). När jag närmade mig drog jag ner volymen (massor... ;)) och fixade till hårspännet i nacken och rättade till min svarta kavaj. Ut ur bilen och blev lustigt nog seriös i denna stund... haha. 1 timme senare sätter jag mig i bilen igen, sliter ur hårspännet och vrider på stereon och gapar med till Linkin Parks "Guilty all the same"på väg hem...

Likes

Comments

Dagen har varit skit. Främst för att det har kommit regnskurar stup i ett.​ JAG HATAR REGN!!! Varför hatar jag då regn? Är väl få som gillar regn egentligen. Men jag skyr det om pesten. Jag har nämligen självfall och tiden med plattången hel onödig vid minsta stänk.. Förvandlas till en kopia av Hagrid, fast utan skägg då. Likes

Comments

Jag har sällan känt behov av att skriva när jag mår bra.​ Istället kommer allt dåligt fram i text. När det är bra roar jag mig med annat. Jag tänkte försöka ändra på det, jag har ju många bra stunder, även om det inte är så bra just nu.

Varför har jag å startat denna blogg just nu? Såg självklart "Ack Värmland" igår och tänkte att jag skulle vara lika tragisk. Vi får väl se hur det blir med den saken.


Idag har jag longerat (läs försökt) Q. Med risk för mitt eget liv lyckades jag trassla ut hästen när longerlinan var så snurrad att hon började likna en kassler. Undrar varför jag alltid är mer svettig än Q efter ett longeringspass? Det är ju trots allt hon som ska springa runt runt medan jag står i mitten och ser proffsig ut med blanka ridstövlar, rena ridbyxor och håret elegant uppsatt med knut i nacken. Istället för detta är det snarare så att jag står i leriga skor efter att ha klampar runt  hagen för att fånga hästen. Byxorna är nedsmetade med en blandning av jord och hästskit eftersom kraken inte kan hålla sig still när jag ska kratsa hovarna. Slutligen har jag full skyddsmundering på mig i form av hjälm och säkerhetsväst då hästen stundtals är livsfarlig.


En närmare beskrivning av denna pengaslukare kommer vid tillfälle, förmodligen någon dag när gett upp hoppet, eller brutit benet..

Likes

Comments