Allmänt, Tankar

Vaknade till ett snötäckt Helsingfors idag och snön fortsätter falla. I skolan har vi kört igång med en kurs i innovationer, förra helgen var jag hemhem och fyllde kappsäcken med mera saker att ta till lilla lägis och det har inte hänt så mycket annat egentligen.

Ibland får jag sån lust att hålla igång den här bloggen, eller cyberspace dagboken, men då jag inte vet vad jag ska skriva om? Det är lite tråkigt att varje dag bara skriva vad man har gjort eftersom alla dagar nästan ser ut på samma sätt. Så om någon har något bra tips att komma med så kommentera gärna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Här kommer lite bilder från min lägis, min lilla etta! Finns ännu små detaljer att fixa och saker från Vasa som skall tas hit, men annars börjar det se (hem)trevligt ut. Läget är super eftersom jag bara har 100m till skolan och matbutiken och det tar ca 15min med spårvagn in till centrum.

Tamburen. Så här ser det ut när man kommer in i min lilla etta. Direkt till vänster finns en toalett, och till höger förvaring.


Kokvrån. Älskar det lilla vitrinskåpet ovanför köksön, just nu finns det bara några av mina glas där, men det ska nog komma mera saker småningom. Enda jag kan klaga lite på är spisplattorna då det bara finns två, och de är lite underligt placerade så man får vara försiktig att man inte slår huvudet i fläkten, haha.


Tre-i-rad spelet kan också användas som grytunderlägg. Såklart har jag matchande rosa brödrost och vattenkokare.


Från vardagsrummet/sovrummet saknas ännu en matta, något att hänga på väggen och eventuellt något smått att sätta på fönsterkarmen och i mitten av (under) tv-bänken.


Likes

Comments

Allmänt

Jag har legat däckad i influensan i snart en vecka, blir en lugn nyårskväll hemma för min del. På tisdag bär det av till Helsingfors och ny lägenhet.

Förra året firades nyår i Thailand.

Likes

Comments

Allmänt

Sista gången som jag sitter och skriver i min första lägis. De senaste veckorna har jag kodat webbsidor i skolan, varit till IKEA med J&H som orkar komma ända från Karis och träffa mej <333, varit hem till Vasa nån helg... osv.

Har städat och packat hela dagen och klockan 17:24 tuffar tåget iväg från Helsingfors med slutdestination Vasa. Får se hur lilla jag ska klara av att släpa en tung kappsäck genom all snö och slask fram till tågstationen, haha.

Fick jullov redan i onsdags. Igår gick jag en stund på stan på förmiddagen och sedan var jag till min nya bostad, min mysiga lilla etta, och kollade så att min nya soffa får plats och köpte en säng från personen som bor där nu. Ska bli så skönt med jullov och få åka hem och träffa släkten.

Ska småningom laga mat (värma rester... tredje dagen... studielivet vet ni), sedan städa det sista i köket, kolla så att allt är i sin ordning och vinka hejdå åt lägis. Hoppas ni får en bra helg! Ska försöka kika in här på bloggen och skriva lite ifall det händer något roligt, promise.


Hejdå lägis! Som ni kanske ser så är ju den här inredningen inte riktigt min stil... väldigt mycket katter allstans, men när man vant sig är det faktiskt en riktigt mysig och trevlig lägenhet, och taaack till min hyresvärd för att jag fått bo här och ha tak över huvudet!.

ps. Ser väldigt mycket fram emot att få inreda min lilla etta när jag flyttar, aaah love!

Likes

Comments

Allmänt

Idag har det varit en bra dag. T.ex HÄR och HÄR kan ni läsa om vad som pågått innanför övis väggar, bra att det kommer fram, tack till initiativtagarna och alla som delat med sig av hemska historier. Som tur är jag inte en av dem som utsatts för något. Hoppas det sker någon förändring. #övistoo

En annan grej som hände idag var att jag fick ett telefonsamtal. Och inte vilket telefonsamtal som helst, utan samtal om att jag fått studiebostad! Aaah, gissa om jag blev glad! Nu behöver jag inte gå och fundera på var jag ska bo efter årsskiftet. Kommer bli så roligt att få inreda sin lilla etta och göra det mysigt och hemtrevligt.

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

November månad tar snart slut och vi går in i juletider. De senaste dagarna har jag som vanligt varit i skolan och kodat webbsidor. Planerar som bäst mitt slutprojekt i webbdesign, kul! Längtar efter att få jullov och få vara hemhemma lite längre än en helg.

En sak som inte är så kul är att jag inte vet var jag kommer bo efter årsskiftet. Jag är tredje personen i kö till det ställe där jag vill ha lägenhet men har ingen aning om hur många lägenheter som blir lediga. Liksom ifall en lägenhet blir ledig, och någon av personerna ovanför mig i kön tackar ja, så har jag lite problem. Dock diskuterade jag med min supersnälla hyresvärd om att jag kanske får stanna ifall det blir problem... Det är alltså bara att vänta och se ifall de ringer och erbjuder en lägenhet inom de närmaste veckorna, men det ska nog lösa sig annars också!

Likes

Comments

Allmänt

En bild från då jag var hemhemma i vasa och fotade i motljus då solen sken och det inte fanns is på vägarna.

Ughh, vet ni vad som hände idag? Joo, jag gick till skolan som normalt och var antagligen i mina egna tankar. Helt plötsligt halkar jag och faller bums på baken. Det var svart-is som lurade i en liten nerförsbacke, och svart-is + nerförsbacke + platta sneakers är inte en bra kombination. Inte nog med det så var det mycket folk som var ute och gick och långa bilköer längs den stora vägen. Nåja, var på benen rätt snabbt efteråt men fick ett rejält blåmärke. Så till er som brukar gå till skola, jobb eller annars bara är ute och går på morgonen: det kan vara halt, stå stadigt på benen!

Likes

Comments

Foto

Igår på förmiddagen tog jag med mig kameran och gick ut på en promenad vid Arabiastranden. Plötsligt från ingenstans kom en liten gräsand gåendes över vägen. Hann dock bara knäppa ett foto innan den vankade vidare mot vattnet och simmade iväg. Undra vart den hade så bråttom?

Likes

Comments

Allmänt

Igår fick jag finbesök från Karis. Klockan tio på morgonen gick jag och mötte J&H, vi gick hem till min lägis och sedan fixade jag ihop lite frukost till oss. Tre timmar senare tog vi spårvagnen in till centrum för att äta thaimat och gå i butiker. Shoppingcentret Forum hade gjort det så julfint! Runt fyra-tiden åkte vi hem till mig igen och resten av eftermiddagen satt vi och pratade, lyssnade på musik och åt varma smörgåsar och kladdkaka. Jag vinkade hejdå till dem mot kvällssidan. Det var en mysig dag trots vädret inte var det bästa, tack för det!

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag varit i skolan från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen. Började med att koda webbsidor i några timmar för att sedan avsluta med mediehistoria. Väl hemma värmde jag upp gårdagens mat, thaisoppa, som för övrigt blev riktigt lyckad! Soppan jag gjorde hette Tom ka gai (bara att googla så hittas recept). Sedan satte jag mig ner och slutförde och lämnade in en inlämningsuppgift.

Två skoldagar kvar och sedan tar jag helg. Denna lördag får jag finbesök från Karis då J&H kommer och hälsar på, mysigt. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på veckan!

Throwback Thailand 2016/2017. Riktigt så här fin var inte soppan jag lagade, men inget kan slå äkta, thailändsk mat.

Likes

Comments