Jag är så fruktansvärt taggad, jag, ska åka till Australien. Helt själv, med min bästa vän Mikael.
Hur ska detta gå? jag hoppas bara att jag överlever. Man är självklart lite skärrad av spindlar och dylikt som ska vara så giftiga. Men vi hoppas såklart inte på en tragedi i paradiset. 
Inför resan: Jag valde att spara pengar och inte åka via ett bolag. Jag läste på internet att det skulle vara relativt lätt att ordna med saker själv. Med inställningen att allt ordnar sig, ser jag inte hur det kan gå käpprätt åt skogen. Och som jag brukar säga, i värsta fall, är det inte så illa. För att komma in i landet, ska man ha 35 000 svenska kronor, så det jag började med att göra var att spara spara spara. Sedan köpte jag flygbiljett. Jag fick tag på en bra biljett, tur och retur, med 25 h flygtid för 8000 med Finnair. Så det kändes bra med biljetten. När jag då hade ett datum när jag skulle anlända i landet, sökte jag visum. Jag fick det beviljat inom 2 timmar. Jag ringde till min vårdcentral för att boka tid för sprutor man kan behöva där nere. Jag läste på Australiens regerings hemsida att polio behövs för att åka till landet, men det var den enda. Jag har tidigare tagit en Havrix spruta, nu ska det bara behövas 2-3 sprutor Twinrix, mot hepatit A och B. 
  Vad är det mer att ordna innan man åker? Jag har inte särskilt mycket på listan, eftersom att vi tänkt ordna de mesta där nere. Det ska vara lättare att få gå på intervjuer för att få jobb och det är bra att vara på plats för att kolla in de eventuella boplatserna. Jag söker information på nätet eftersom jag knappt har någon aning själv, men detta känns superspännande. 2 månader kvar, sedan kör vi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag fyller år om knappt en månad. Självklart, precis som alla andra är man lite spänd. Man vill att dagen ska leverera och bli ihågkommen riktigt länge. Och denna gången fyller jag 20 år. Det är riktigt stort!
Jag googlade lite tips gällande födelsedagsfiranden. Jag hittade tyvärr ingenting inspirerande, bara människor som skriver om vilken press och stress de känner inför att den ska bli så perfekt som möjligt. Sedan klickade jag in på blondinbellas blogg, (man märker att den människan har huvudet på skaft.) hon kände pressen gentemot tidigare födelsedagar som varit så pampiga, och att det nu inte låg i hennes intresse. Hon ville bara fira med de allra närmsta och sin familj. Det är ju faktiskt det man allra helst vill. Lite kärlek och omtanke på sin födelsedag.
Det jag tänker nu kring planerna: Torsdagen, den stora dagen, middag med min fina familj på Blomstermåla. Fredagen, en lunch ute med en god vän samt födelsedagsshopping. Lördag, middag för några vänner, sedan om jag hyr lokal eller om vi alla går ut, återstår att se. Söndagen, släktkalas. Det låter som en väldigt firad födelsedag för min del.

Likes

Comments

Idag hade jag en ledig dag. Inte så mycket till ledighet när man jobbar hela långa natten för att sedan vakna upp för att sova igen. Men det blir ett perfekt tillfälle att gosa ner sig i soffan med en skön morgonrock samt en kopp te och kolla på de serier man har tankarna på. 
  Nu har jag jobbat natt i 3 veckor och från min erfarenhet, går man under jorden. Jag har inte gjort så mycket annat än att jobba och sova, på tre veckors tid. Jag har spenderat helgerna, varav en ledig, med min älskade pojkvän. Vi har bara tagit det lugnt och träffat några gemensamma vänner. Jag träffade min bästa vän, Linn, när jag hade en torsdag ledig. Då åt vi lunch i Stenungsund och var uppe hela natten och kollade på skräckfilm, för att sedan somna till byggarbetarnas brus. 
Framöver blir det en hel del jobb, och en middag nu i helgen. Den ser jag fram emot riktigt mycket. Var i Frankrike med dem tjejerna förra året, en sjukt rolig resa. 
  Det var lite av min värld just nu. Hoppas att din är underbar!


Likes

Comments

​Nu har jag bytt bloggsida. Detta känns superbra och det ska bli roligt att få blogga här på Nouw. 
Jag är en peppad tjej på 19 år som gärna ser mig omkring och njuter av denna vackra värld. Fritidsintressen, allt möjligt! 
vardagssyssla, jobbar på McDonalds ett litet tag till, sedan åker jag på min livs resa till Australien. 
Jag kommer tyvärr inte att lägga ut speciellt mycket bilder eftersom jag inte har någon kamera för tillfället i tillräckligt bra kvalitet, men det kommer så småningom. Så länge får ni njuta av långa rader och lite alldagliga funderingar samt uppdateringar från världen ur mina  ögon. 


VÄLKOMMNA. 

Likes

Comments