Det er nu 22 dage siden, at jeg sidst har opdateret jer derhjemme. Så nu kommer der en ny en af slagsen!

Hvad lavede jeg nytårsaften?

Nytårsaften tog vi en masse mennesker fra Snowminds ud sammen, og spiste på en dejlig restaurant. Det blev til en god pizza og nogle øl, hvorefter aftenen kulminerede i et nytårs-show. Dette show bestod af et hop bygget påså slutningen af pisten, hvor der var skiløbere og snowboardere der hoppede igennem en ring af ild og lavede tricks.

Alt i alt, var det en fremragende nytårsaften. De bruger ikke lige så meget fyrværkeri herovre, hvilket er helt fint med mig.

Hvordan har jeg brugt de efterfølgende uger?

Hver uge, modtager jeg en ny gruppe, hvor jeg skal undervise dem fra mandag-fredag. For at forstå det bedre, så forklarer jeg lige nogle termer, som jeg bruger i løbet af det her indlæg.

Juniors: Børn i alderen 5-7 år
Supers: Børn i alderen 8-12 år
Bumps: Pukkelpister. Altså en pist med pukler på.
Powder: Løs sne, som er faldet for nyligt.
Levels: Vi arrangerer børnene fra level 1 - level 6. Level 1 er nybegyndere og level 6 er meget øvede skiløbere.

I min første uge efter nytår, fik jeg et dejligt supers hold, som var level 2. Supers er meget rare at have, fordi de kan finde ud af alting selv. De kan selv tage deres tøj af/på, og de kan selv finde ud af hvornår de skal på toilettet. Derudover, så får de også de røde trøjer, som de må tage med hjem. Det betyder, at der er mindre arbejde for mig, hvilket er lækkert.

I slutningen af den uge, var jeg oppe på morgentræning om søndagen, hvor det var en dejlig skyfri himmel, med god sol. Det må siges at være en arbejdsplads, med en af de bedste udsigter i verdenen. Som man nok også kan se på billederne.

Ugen efter, fik jeg et Junior level 3 hold, som også var meget søde. De er lidt sværere, at håndtere, fordi de godt kan savne deres mor eller far. Heldigvis, fik jeg et godt hold, som ikke krævede det store fra mig af. De var super søde, og kunne godt lide at køre i det lidt sværere tærren. Billederne viser 5 små piger i blå veste (Dem som juniors har på). De første 2 billeder er inden vi kører bumps. Billede nummer 3 er efter. Det er meget udmattende for sådan nogle små ben!

Så bliver det weekend! Og det skal sne en lille smule. Når jeg siger en lille smule, så falder der 60 centimer sne henover natten. Planen var egentlig, at jeg skulle lære at køre på mit snowboard, som jeg har købt (Ja jeg har købt et snowboard), men når der var planlagt 40 centimeter sne, og der falder 60cm henover natten, så kan jeg ikke lade være med at finde alt lavineudstyret frem, samt de brede ski. Det aller sidste billede er taget af en af mine kammerater, hvor man kan se mig i baggrunden i camouflage tøjet. Alt det sne er kommet fra, at vi kører i sne der går os til hofterne, når vi kører.

Nu er det mandag, og jeg sidder og skriver det her blog indlæg. Jeg har fået fri hele den her uge, fordi det er en lavsæsons uge på skiskolen, og så var jeg en af dem der fik fri. Det gør mig ingenting, da jeg kan bruge hele ugen på at lære at køre på snowboard/ tage de brede ski på, når der falder meget sne (Der falder 30 de centimeter natten til fredag)


Håber alle har det godt derhjemme. Her har jeg det fantastisk!

Ps. Billederne er stadigvæk sorteret i rækkefølge med at de bliver beskrevet.


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Det er nu lidt tid siden, at jeg skrev det sidste opslag herinde. Derfor kommer der nu en lille opdatering.

Første arbejdsuge:

Den første arbejdsuge har været oplevelsesrig og meget spændende. Det har været udfordrende, at blive kastet ud i til en meget travl periode, hvor forventningerne er høje og kravene store. Jeg arbejdede i "Daily" sektionen i den her uge, fordi jeg startede om tirsdagen. Normalt arbejder jeg i "Adventure Camp", som er et program der går fra mandag-fredag.
Om torsdagen i den første uge, havde jeg et dejligt hold, hvor det hele gik godt. Indtil jeg blev nødt til at gribe en af mine børn, som var på vej mod mine andre elever med høj fart. Det resulterede så i, at jeg brækkede en af mine fingre, så jeg arbejdede ikke fredag. Det betød, at jeg havde god tid til at forberede mig til jule aften.

Jule aften:

Vi ville gerne holde jul sammen med de andre fra Snowminds. Eftersom vi er 23 personer, var dette en udfordring. Jeg ser dog kun muligheder istedet for forhindringer, så jeg synes vi skulle pakke 23 personer ind i vores lejlighed!
Det blev en kæmpe succes, hvor vi alle sad og hyggede med god julemad. Vi lavede kalkun, brune kartofler, kartofler og frugtsalat. Alt i alt, en kæmpe succes. Oprydningen tog sin tid, men det var det hele værd.

Adventure Camp: Uge 1

Jeg fik mit hold om mandagen. Jeg var så heldig, at jeg skulle undervise Level 4 stjerner, hvilket betyder, at jeg kan køre næsten over alt med dem, fordi de er så gode. Derfor blev det en uge med massere af sjove pister og samvær. Det er rigtig sjovt og spændende, at lære børn at kende over 5 dage. De er alle meget forskellige, og lærer på forskellige måder.
Da ugen var omme, var det lidt ambivalent at sige farvel til dem, fordi det er nogle super søde unger, men alligevel så vil man gerne videre og have det næste hold. Jeg var så heldig, at jeg fik drikkepenge af 2 af forældrene, så jeg fik ekstra 80 dollars. Det viste sig så, at en af de 10-dollar sedler jeg har fået, er et samleobjekt. Derfor er den 150$ værd. Det er dog ikke sikkert, at jeg kan sælge den til så mange penge, da den ikke er i en særlig pæn stand.

Powder-Dag: Lørdag den 30

Det har sneet helt vildt den her uge. Torsdag faldt der 17 centimeter sne og fredag faldt der 35 centimer sne.
Det betød, at vi ikke skulle i byen fredag, og vi skulle ud og stå på ski lørdag morgen. Derfor forberedte vi alt vores lavine-udstyr osv dagen før, sådan vi var klar til at komme op om morgenen. Vi tog på morgen-træning med skiskolen, så vi stod op klokken 06:00 om morgenen, for at være klar klokken 07:45 inde i byen. Det var den sjoveste ski-dag jeg nogensinde har haft. Vi kørte i sne til knæene, og havde skyfri himmel hele dagen. Landskabet er fantastisk smukt, når træerne er dækket af sne, og man kan nyde den dejlige bjergluft.

Nytårs dag:

Klokken er nu 14:46, imens jeg skriver det her. Indtil videre, har jeg været ude i et område med et par butikker. Her var vi i et genbrugscenter og en tøj butik. Nu venter vi på, at vi skal mødes med de andre til noget hyggeligt spisning og en øl eller to. Det bliver ikke noget vildt, fordi vi skal møde på arbejde i morgen klokken 08:00, fordi vi skal starte en ny uge.

Godt nytår til alle jer derhjemme. Håber det går godt. Det gør det ihvertfald her

Billederne er lagt ind, i rækkefølge med at det bliver beskrevet :)

Likes

Comments

Det er nu lidt tid siden, at jeg sidst har opdateret jer derhjemme. Det er ikke fordi der ikke er noget spændende, at fortælle, tværtimod. Jeg har igennem de sidste 3 uger trænet som en sindssyg, for at blive klar til eksamen til CSIA lvl 1.

Uge 1:

Det er vores første uge på ski, og det hele er nyt og svært. Kravene for at blive ski-instruktør er høje, og man skal have styr på sit skiløb for at blive en instruktør. Det var der ingen af os der havde, selvom vi alle havde mange uger i benene.
Vi blev inddelt i forskellige grupper, og fik tildelt en Level 4 instruktør, som skulle være vores coach gennem uddannelsen.

Jeg, sammen med 5 andre unge, blev tildelt instruktøren Ralph, som er en herlig mand, med en passion for skiløb.2:
Med ham prøvede vi det hele! Vi har været ude at stå på ski mellem træer, med sne til knæene og på dejlige præparerede pister. Derudover er Ralph en fantastisk impro-fotograf. Han har taget de billeder af mig, som i ser nedenunder.

Efter 5 dage på ski, var det tid til weekend. Det blev fejret med en pub-crawl sammen med de andre instruktører.
Lørdag blev brugt på at vaske noget tøj, gøre lidt rent i lejligheden og slappe af!
Søndag tilbragte vi indendørs, hvor vi lærte en masse om kommunikation og forskellige kommunikations modeller.

Uge 2:

Efter den første uge er gået, så er vi alle blevet bedre til at stå på ski. Der er dog lang vej endnu, da man skal stå på ski, på en meget bestemt måde for at køre og ligne en instruktør. I denne uger falder der en masse sne, og vi får noget af det bedste powder-skiing jeg nogensinde har oplevet! Så jeg fik lejlighed til at afprøve mine brede planker, som viser sig at være lige så perfekte som jeg havde håbet på! Weekenden blev brugt på afslapning, fordi det var meget tiltrængt!

Uge 3:

I denne uge, tager det hele fart! Der var nu kun 1 uge til, at vi skulle til eksamen. Derfor blev alt undervisning intensiveret, og vi blev også undervist i, at tilpasse vores undervisning til børn, og hvordan man udreder roden til folks problemer på ski.
Dette er en finere kunst, end man lige skulle tro. Der er rigtig mange ting at holde øje med, bl.a. balancen, fodposition, hældning på din krop og mange andre ting!

Om tirsdagen fik vi en lille overraskelse fra Snowminds og Christoffer (Ejeren af Snowminds), han havde arrangeret at vi skulle ind og se en NHL kamp i Vancouver. Dette var en mega fed oplevelse, hvor der var en meget god stemning. Det var måske fordi hjemmeholdet Vancouver Canucks vandt 3-0, men en fed oplevelse var det ihvertfald.

Om torsdagen skulle vi have en anden træner, som skulle hjælpe os med at blive helt klar. Det bliver dog besluttet på dagen, af forskellige årsager, at eksamen skal rykkes. Først blev det til en 1-dags eksamen om mandagen, men dette blev også rykket, så ligepludselig skulle vi til eksamen om fredagen, dagen efter.

Fredag tager vi eksamen, og selvom det er en meget svær eksamen, hvor man bliver vurderet på rigtig mange ting, så bestod jeg og hele snowmindsholdet. Det var meget nervepirrende, men jeg bestod heldigvis på ALLE punkter, selvom det ikke var nødvendigt, for at bestå kurset samlet.

På grund af den fine beståelsesrate blev Christoffer gavmild, og inviterede os alle ud at spise på hans regning. Det blev til en omgang spareribs med øl på den lokale restaurant Dusty's. Derudover tog vi i byen og fejrede at vi nu alle var instruktører.

Nu er det så søndag, og vi har brugt weekenden på at slappe af og nyde at vi er færdiguddannede.

Her er der lidt billeder, som viser hvad jeg har lavet :)

1 billede siger mere end 1.000 ord

Likes

Comments

Der er nu gået nogle dage, siden jeg ankom til Canada. Derfor syntes jeg, at i folk derhjemme fortjente en opdatering på, hvordan det hele går her ovre i det meget smukke (og store) land.

Dagen før afrejse:

Mette og jeg tog til København dagen inden afrejse, for at bruge lidt tid sammen, men også fordi det var meget praktisk.
Der brugte vi en masse timer på, at gå rundt i gågaden og kigge i de mange butikker, hvor der også var ting som fristede.
Derefter tog vi på en meget flot gåtur til Amalienborg, som jeg ikke havde set før. Mette var ihvertfald meget vedholdende omkring, at det skulle jeg ihvertfald se, inden jeg tog afsted til Canada. Så det gjorde jeg. Og det var flot, selvom jeg ikke var meget for at indrømme det, efter den meget lange gåtur.
Om aftenen var vi ude at spise på Flammen, hvilket, som altid, var en kæmpe succes. Derefter tog vi på en lang gåtur, for at finde noget bland selv slik, der kunne lægge en god bund for morgendagens farvel.

Day 1:

Det var nu tid til afrejse. Vi stod op om morgenen og kørte mod lufthavnen. Efter at have sagt farvel, selvom det ikke var nemt, gik vi i samlet flok imod security. Det her hele gik nemt, og snart var vi afsted mod London, hvor vi skulle skifte.
Flyveturen gik super nemt, og vi landede i London uden problemer. Efter at have ventet i 3 timer på det næste fly, så gik turen mod Vancouver. Det var en flyvetur på 9 timer og 45 minutter, er at men den gik rimelig hurtigt, fordi der var en masse film man kunne se på flyveren (Wonder woman, Spiderman Homecoming og Transformers).

Da vi ankommer til Vancouver er klokken 19.40 (canadisk tid), hvilket betyder, at klokken var 04:40 dansk tid.
Herefter skal vi igennem vores visum process og alle de ting, som gør, at vi må arbejde i landet i 7 måneder.
Det tog en hel del tid, primært fordi de var SUPER langsomme. Men vi kom igennem det alligevel.
Derefter tog vi i samlet flok ud og overnattede på et hostel i byen Squamish, hvor vi morgenen efter skulle have oprettet vores SIN-numre (det canadiske CPR nummer).

Day 2:

Efter en tiltrængt omgang søvn, vågner vi klokken 07:00 om morgenen. Herefter skal vi alle i samlet flok op for, at oprette vores SIN-numre. Det hele går strygende, og vi bliver registreret i det canadiske system.
Til morgenmad valgte jeg at prøve en canadisk klassiker. Pandekager med ahornsirup. Pandekagerne var super gode, men jeg må indrømme at jeg ikke er super glad for ahornsirup.

Klokken bliver 12:00, og vi skal nu med bussen mod Whistler, hvor vi skal indlogeres i de lejligheder, hvor vi skal bo resten af året. Vi er 4 drenge fra Snowminds (Alexander, Mikkel, Asker og mig), som bliver placeret i Westside staff housing.
Det er nogle store lejligheder, men ligger desværre lidt ude for byen, så vi skal tage bussen i 20-30 minutter hver vej.
Om aftenen mødes vi med de andre fra Snowminds, og får en rundtur i byen, og ser OL-ringene fra dengang hvor, at Whistler afholdte vinter-OL.

Day 3:

Dag 3 skulle vi have oprettet vores bankkontoer, så det gjorde vi klokken 09:30 om morgenen. Derefter brugte vi dagen på at slappe af, lave noget mad og hygge med hinanden i lejligheden. Om aftenen var vi ude at spise med de andre folk fra Snowminds.

Day 4:

Vi vågner klokken 07:00 om morgenen, og himlen er FYLDT med sne. Det vælter ned, og ligner nok noget man i Danmark vil kalde en sne-storm. Den eneste forskel på en dansk og canadisk snestorm er, at i Canada stopper den ikke..
Dag 4 var også den dag, hvor vores kursus skulle introduceres. Vi mødtes klokken 14:00, og skulle møde vores instruktører.
Jeg skal undervises af en rar mand, som hedder Ralph. Derudover fik vi uddelt vores liftkort.
Mødet med vores instruktører slutter klokken 15:30, og vi vil gerne til at hjemad. Det viste sig dog, at blive en længere tur.

Klokken 16:00 tager vi bussen imod Westside. Klokken 16:45 er vi kommet 100 meter ud af byen, pga kæmpe kødannelse, som er blevet skabt af flere uheld omkring Whistler. Klokken 17:15 ankommer vi til Creekside byen, som ligger 3 kilometer væk fra Whistler. Her vælger vi at stå af bussen, handle ind til aftensmad og frokost, og derefter går vi 1,2 kilometer hjem til vores lejlighed. Alt i alt var dette måske, en god øvelse i tålmodighed, eftersom jeg skal undervise børn senere.

Nu har vi lavet aftensmad, og sidder og lader op til, at vi imorgen (mandag) skal på ski for første gang.
Det bliver helt fantastisk, og jeg kan slet ikke vente til imorgen.

Her er der vedhæftet billeder af lejligheden, flyveturen og nogle af de andre begivenheder.

Ps. De 2 sidste billeder er blevet taget ud af det samme vindue med 1 dags mellemrum. Så kan man se, hvor meget det egentlig kan sne, og det sner stadigvæk.


Likes

Comments

Nu er der kun 18 dage indtil jeg drager mod vest, hvor jeg skal tilbringe 7 måneder med ski og sne.

Inden jeg tager afsted, ville jeg gerne have lidt varme, så destinationen blev min mormors lejlighed i Marbella.

Hernede har jeg fået shoppet, hvilket normalt ikke ligner mig, men jeg er blevet hjulpet godt på vej af en anden, som har et kæmpe stort shoppegen.

Varmen var velkommen, og jeg har tænkt mig at nyde dagene indtil jeg skal hjem igen, hvor de sidste dage i LEGOLAND venter.

Likes

Comments

Det er idag den 27 september, og der er i skrivende stund præcis 1 måned, 19 dage og 15 timer til dagen, hvor jeg tager afsted mod Canada. Det ved jeg, fordi jeg har haft en nedtælling igang i 6 månededer.

Det bliver sværere og sværere at vente, men vi kommer tættere på dagen hvor jeg tager afsted.

Inden jeg tager afsted, så er der en masse ting man skal have styr på. Forsikringer, baggage, har jeg nu for meget med? Har jeg for lidt med? Alt dette, er svært at få styr på. Jeg har jo ikke prøvet, at rejse i 7 måneder før. Jeg har faktisk aldrig været så langt vest før. Det hele bliver meget spændende, og jeg kan slet ikke vente længere!

Likes

Comments