Jag är höstens sista blomma.

Jag blev vaggad uti sommarens vagga,
jag blev ställd på vakt mot nordens vind,
röda flammor slogo ut
på min vita kind.
Jag är höstens sista blomma.
Jag är den döda vårens yngsta frö,
det är så lätt att som den sista dö;
jag har sett sjön så sagolik och blå,
jag hört den döda sommarens hjärta slå,
min kalk bär intet annat frö än dödens.

Jag är höstens sista blomma.
Jag har sett höstens djupa stjärnevärldar,
jag skådat ljus från fjärran varma härdar,
det är så lätt att följa samma väg,
jag skall stänga dödens portar.
Jag är höstens sista blomma.

-Edith Södergran

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ÄNTLIGEN en helt ledig dag, där jag själv fick välja när jag skulle gå upp och hur jag skulle bemöta dagen. SÅ underbart!

Det måste dock ändå förklaras att jag älskar mitt fullspäckade schema, mina rutiner som mest innefattar jobb och att ha massor av kompisar över. Men jag har samtidigt också lärt mig att dessa lediga dagar är mer värdefulla än något annat. De senaste månaderna har ju varit väldigt hektiska. Jag har i stort sätt jobbat non-stopp sedan mitten av oktober. Vilket kan låta galet och det är de. Men jag älskar det. Jag trivs med ett fullproppat schema. Jag blir något förskräckligt rastlös och sällskapssjuk. Jag borde kanske börja träna eller skaffa mig en ordentlig hobby, men så har det inte blivit än. Idag gick jag upp halv 12, sov ut ordentligt, gjorde lyxfrukost, såg på film, gick ner på stan, lagade god mat och fram för allt NJÖT av att de jag gjorde var av eget intiativ ingen annans. Vilket var helt underbart och jag känner mig också redo att ta mig ann nästa vecka.

Likes

Comments

Idag känns som en lång dag, fast ändå en väldigt bra dag. Men det får nog blir att krypa ner i sängen strax. Det här med att lägga sig u rimlig tid verkade inte gå så bra. Men imorgon är jag ledig så jag kan unna mig en lång sovmorgon om det skulle behövas. Unnade mig lite lördagslyx med lyx kaffe och finbulle. Stockholm levererade som vanligt. Det är dom små sakerna som gör det stora hela lite bättre. Ge mig en bulle och jag är glad hela dagen. 

Likes

Comments

Vad härligt det är att vakna upp utvilad och pigg. Jag förstår då inte logiken i mitt eget beteende då jag inte lär mig varför, alltså att det beror på att jag gick och la mig hyfsat tidigt, utan tänker 2 avsnitt till skadar nog inte när kvällen väl kommer. Men så vaknar man upp och dagen innan biter en i rumpan, helt slut och inte det minsta utvilad. Det ska bli skärpning på detta. Jag ska bli bättre på att få in rutiner. Det är blir nog det årliga nyårslöftet som jag säkerligen inte kommer lyckas hålla i mer än 2 veckor. Men om då ändå går i 2 veckor så vore det ändå ett framsteg. Men idag så nöjer jag mig med dagens framsteg!

Likes

Comments

​Eftersom jag älskar dikter så är det något jag med stort engagemang kommer lägga upp här på bloggen. Jag har med åren jobbat mig ihop en liten skara av favoriter som jag gärna plockar fram och fördjupar mig i. De allra finaste dikterna tar ju fram något ur en. Suger sig in och sätter sin rot i en.  Det är något vackert i det. Att läsa något som man sedan absorberar upp och tar med sig ut i livet. Alla dikter kanske inte träffar lika djupt ner utan istället berikar tillvaron, men oavsett vad så bidrar det för mig en känsla av lyx. 

Att sedan lära sig tolka dikter är något som jag tror att jag aldrig kommer att bemästra. Jag är så djupt rotad i den känsla dikten skapar i mig. I den sinnesro jag har när jag läser dikten och hur jag själv väljer att tolka dikten utifrån min egen kunskapsnivå. Jag är alltså ingen djup kunnig person i detta med att tolka dikter, men jag älskar att göra det. 

Jag tror på att dikter har olika uttrycks punkter hos olika människor. Att en dikt som får mig upplyft eller speglar en del av mitt liv, återspeglar något annat för dig. Grunden i dikten är den samma men, diktens betydelse för individen kan vara olika. 

Även detta med att det du skriver som konst, alltså dikt, är bestämt. Det spelar ingen roll om du stavar fel, i det konstnärliga så kan du luta dig i den konstnärliga attributen att det jag gör och det jag vill få fram är imperfekt, det är en del av dikten. Du behöver inte vara världsbäst, även om en fallenhet med ord kan vara bra, så har alla människor en chans att ta del av den konstnärliga resan. Der viktigaste i dikten är grunden i din dikt når fram till läsaren. Sen är det upp till läsaren att tolka och lägga fram sin åsikt kring betydelsen och djupet för en själv.. 

Men detta är ju då självklart taget ur min egna åsikter och det finns säkert många som inte skulle hålla med mig. Men då detta är min blogg så väljer jag att framhäva mina åsikter men jag är öppen för era. Jag lyssnar gärna. 

Likes

Comments

Hejsan och välkommen till denna lilla blogg, som jag skapat mest för min egenskull men också för den som liksom mig är lite sällskapssjuk och nyfiken på en annans människas liv och tankar.

Hela den här grejen med att börja blogga igen hände ganska snabbt och lite impulsivt när jag hittade mig gamla blogg ifrån 2014/2015. Det var roligt att läsa igenom de inlägg jag hade publicerat där men också väldigt läskigt och konstigt. Konstig att veta att för tre år sedan satt jag på ett fik men en av mina bästa vänner och pratade om sista terminen på gymnasiet som vi hade framför oss. Men också läskigt som sagt. Läskigt att riva i gamla sår, känna det jag kände i stunden. För även om det har gått så pass många år och mycket har hänt så här ändå ingenting förändrats. Jag ät fortfarande den där tjejen som lyssnar på samma musik gillar samma serier och som så lätt låter sina känslor styra. Inte så mycket som har ändrats trots att väldigt mycket faktiskt har det.

Det kommer bli en intressant resa. Jag kommer dela med mig av många av mina tankar, min vardag. Säkerligen massa bilder och en o en annan dikt. Hoppas ni som tittar in här uppskattar det jag har att komma med och att ni kanske blir motiverade eller inspirerade.  

Välkomna hit och välkomna tillbaka!  

Likes

Comments