Heisann folkens.


Jeg har bestemt meg for at hvis jeg skal utvikle meg selv som fotograf så må jeg utfordre meg selv. Dette gjør jeg ved å prøve ut ting jeg ikke har gjort tidligere innen fotografering. Det jeg fokuserer på nå er matfotografering, og på den måten så får jeg også lagd mer mat fra bunnen av. Vinn vinn!


Jeg fant en oppskrift på eltefrie baguetter som jeg fant ut at jeg måtte prøve. De smakte veldig godt, og var utrolig lette å lage! For å ta selve bildet så la jeg baguettene oppå hverandre for å skape litt dybde i bildet og strødde rugmel over. Til dette bildet så valgte jeg å ha en ganske hard kontrast i bildet. Jeg brukte kun naturlig lys fra vinduet, som kommer inn på siden, og hadde en reflektor på den andre siden for å myke det opp litt. Så redigerte jeg det til å passe inn i den stilen jeg selv liker. Til å aldri ha tatt matfotografi tidligere, så ble jeg ganske så fornøyd!


Nå over til oppskriften:

  • 250g hvetemel
  • 250g grovmalt rugmel
  • 1 1/2 ts salt
  • 3/4 ts sukker
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 400ml vann


Bland sammen alt det tørre og tilsett så vannet. La dette stå og heve under ett kjøkkenhåndkle i 12-18 timer. Ypperlig å sette istand på ettermiddagen for å ha god frokost/lunsj dagen etter. Dette tar deg kanskje 5 minutter å slenge sammen, og smaker utrolig godt!


Når du skal steke dem så sett ovnen til 250 grader, før du ruller ut deigen på et meldekt bord. Brett så deigen inn flere ganger, rundt 4-5 ganger, før du merker den blir fastere, og mer elastisk. Så rullet jeg den i en lang pølse og lot den stå og hvile i 30 minutter. Dette kan du selvfølgelig stryke, hvis du har litt dårlig tid. Del dem opp i ønsket størrelse og la de steke i midten av ovnen i 10-15 minutter på en rist med bakepapir. For å finne ut om de er klare så snur du dem på hodet, og slår lett på undersiden. Hvis du hører en hul lyd så er de klare. La de hvile litt på en rist før du skjærer de opp!


Gjerne legg igjen en kommentar hvis du prøver deg på oppskriften og selvfølgelig hvis du tar bilde av baksten din også! Ingenting er bedre enn å ta ett bilde av sine egne hjemmebakte baguetter!


//Fotograf Mike H.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Heisann folkens!

Beklager at jeg ikke fikk lagt ut bildene tidligere, men måtte fikse litt andre ting først. Nå kommer derimot de 7 første bildene av min 366 dagers challenge!


Her er det tatt bilder av litt forskjellig. Noen bilder er av solnedgang i området her jeg bor, ett er av sønnen min, ett av en kaaaaald natt med fine stjerner, ett er av ett gjerde på togstasjonen og det siste er av en engelsk setter. Og selvom solnedgangen er veldig lik, så er den tatt over tre forskjellige kvelder! Det har vært noen flotte kvelder her denne uken!


Dette er ikke noe som har vært problematisk for meg enda, ettersom jeg omtrent alltid har med meg kameraet mitt ut. Men nå er vi hvertfall igang, og da lærer jeg noe nytt hver eneste dag! Jeg har for det første lært at det er litt vell kaldt å stå ute i -20 grader for å fotografere stjerner! Jeg må jobbe mer når jeg fotograferer solnedgang, for å få et spennende motiv "forran" i bildet, for å skape mer liv i bildet. Og at det ikke er så lett å redigere en hvit hund i hvit snø! :)


Jeg håper at det er noen flere der ute som også har tatt noen fine bilder denne uken, og gjerne sleng inn en link i kommentarfeltet!


//Fotograf Mike H.

Likes

Comments

Det å være fotograf, samme om du er hobby eller proff, er noe man aldri blir ferdig utlært i. Her lærer man noe nytt hele tiden, og man må hele tiden utvikle seg for å følge med. Møter du en fotograf som sier at han kan alt, så ville jeg nok ha funnet en annen.


Noe av det viktigste en fotograf gjør er å ta mange, mange, mange bilder. Hvis man hele tiden er ute med kameraet sitt, enten det er i skogen eller i ett studio, så vil man også hele se nye vinkler, teste ut nye ting og rett og slett leke seg litt med kameraet. Og det er nettopp dette som er viktig når man jobber med kameraet daglig. Så i år har jeg satt et mål til meg selv, riktignok litt på overtid, som jeg skal følge i hele år. Min fotochallenge er å ta et bilde jeg er fornøyd med hver eneste dag!


Dette vil si at jeg skal ha tatt 366 bilder, grunnet skuddår, innen 12.01.2017. Dette kan høres ganske ekstremt ut, men jeg skal klare det! Jeg kommer ikke til å legge ut ett bilde hver dag, men samler de og lager ett innlegg i uken med alle 7 bildene. Det vil også bli lagd en videosamling med disse bildene på youtubekanalen min: https://www.youtube.com/channel/UCIH0z-0xpWrSCJU4xcfQ49g.

Her kommer det også mange smarte tips og lærerike videoer etterhvert så følg med!


Nå vil jeg utfordre alle og enhver av dere som eier et kamera der ute, og som vil bli bedre til å fotografere! Ha med deg kameraet ditt hele tiden, og ta et bilde du blir fornøyd med hver eneste dag! Noen som joiner meg på å ha et fotografisk år? Gjerne sleng igjen en kommentar hvis dere er med! 


//Fotograf Mike H.

Likes

Comments

Hei, og velkommen til min blogg!

Dette er en blogg hvor jeg vil legge ut arbeid jeg gjør, men jeg vil også komme med videokurs og produkttester. Dette er på ingen måte en blogg hvor alt er perfekt, med superperfekte bilder, men et sted du kan følge for å få noen gode tips på veien. Jeg er veldig opptatt av at det skal være personlighet i bildene jeg tar, og det å fange personligheten til det jeg tar bilde av er det jeg hele tiden jobber for å få til. Samtidig så lærer jeg stadig nye ting også, og dette vil være en ypperlig måte for deg å bli med på en fotografisk reise. 


Jeg vil vise alt fra det helt grunnleggende med kamerainnstillinger, til mer avansert photoshop og lightroom redigering. Det kan godt hende det kommer film, filmredigering, after effectsjobbing også, men det får vi vente å se.


Jeg håper dere vil være med på dette, og at dere finner noe som dere kan ta med dere når dere skal ut på egne fotoeventyr!


Fotograf Mike H.

Likes

Comments