Header

Som rubriken säger så provade jag på att göra egen sushi igår! Vi hade några vänner över och jag hade ingen som helst aning om vad jag ville laga för mat. Jag kom att tänka på wook och gick till hyllan med nudlar, soya osv, och där stod en förpackning för nybörjarsushi som innehöll allt från ätpinnar till wasabi. Jag kastade i två utav dessa i varukorgen och tänkte att jag provar. Utöver det köpte jag lax, gurka och avokado.

Väl hemma så slog jag på ett youtube-klipp om hur man gör sushi hemma och började följa instruktionerna. Alltså jag måste säga, det var mycket enklare än jag trodde! Man kokar upp riset i 17 minuter och låter det sedan svalna. Sedan skär man upp gurka, avokado, lax och vad man önskar i sin sushi och lägger det åt sidan. Fram med alla tillbehör i lådan och sedan körde jag bara. Resultatet ser ni på bilden! Väldigt uppskattat var det också utav mina gäster.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ALLTSÅ smoothiebowl funkar ju alla dagar i veckan.. Du kan hitta dessa på sååååå många caféer, men det är fantastiskt enkelt att göra hemma! Smaker går ju alltid att variera, men jag har verkligen hittat exakt det jag älskar:

• 1 banan
• 2 dl frysta blåbär
• 2 torkade dadlar
• 2 tsk kanel
•2 dl soyghurt (eller vanlig naturell yoghurt)
• Mandelmjölk beroende på hur du vill ha konsistensen

- Mixa allt tillsammans och tillsätt valfria "pålägg", haha! Allt från bär, frukt, nötter, müsli och jordnötssmör är så gott och mättande. Min favorittopping är bär, nötter, kokosflingor och mandelsmör!

Likes

Comments

Den här lilla damen kom till mig i St. Gallen igår! Nadine kommer härifrån Schweiz och jag lärde känna henne för bara några veckor sedan. Världens härligaste tjej! Vi försöker ALLTID prata tyska med varandra även fast jag vet att hon kan prata engelska, men jag måste liksom jobba upp min tyska så att jag pratar flytande så snart som möjligt, och hon är sååååå tålmodig och hjälper mig hela tiden vilket är fantastiskt skönt.

Vad som är svårt i Schweiz är att om du inte pratar någon som helst tyska, så är man ganska utlämnad eller vad man ska säga. Få människor kan prata engelska (galet, jag vet!) och då blir alla vardagsgrejer plötsligt svåra. Att förklara för en frisör hur du vill ha håret, få jobb, söka jobb, fråga efter en väg, betala i kassan och så vidare. Saker man tar för givet liksom. På ett sätt är det jättebra för mig som redan har lite tyska, för jag måste kliva ur min comfort-zone vaaaaarje dag, och på bara en månad så kan jag redan konversera på tyska, från att "bara" ha kunnat säga ålder, vart jag kommer ifrån, färger och frukter. Så om man vill flytta hit, så bör man antingen förbereda sig på att man måste lära sig språket, eller redan kunna lite. DOCK så tycker jag att många överdriver det. Till exempel, innan jag åkte så googlade jag såklart runt. Alla sa "du kan inte göra något om du inte kan FLYTANDE tyska, det är kört" och klart att jag blev nervös. Men första jobbet jag sökte, fick jag, trots halvbra tyska. Allt går om man vill, man måste bara anpassa sig och visa att man är villig att lära sig tror jag!

Likes

Comments

Alltså det här stället var SÅ HÄFTIGT! Sista dagen mina syskon var här i Schweiz så ville min syster se en sjö som hon hade sett på Instagram, haha! Sagt och gjort så åkte vi dit. Först så var sjön vid foten av berget, och sedan skulle vi vandra upp till restaurangen som Ashton Kutcher tydligen har gjort känd. Efter att ha vandrat RAKT UPP I SPÖREGN I TVÅ TIMMAR så var vi äntligen framme, kalla och hungriga. Men alltså ni ska veta, det är så värt vandringen. Utsikterna är oslagbara, och det blir inte samma känsla om man tar linbanan. Såklart måste man åka linbana i vissa fall, men om man kan så ska man verkligen vandra. Man tänker flera gånger på vägen "varrrfööööör gör jag det här", men i slutändan på toppen så tänker man "VILKEN GREJ".

Likes

Comments

På fredagen var det strålande väder så då drog vi ut på vandring. Att vandra i bergen är SÅ HÄFTIGT och något jag rekommenderar alla att göra som besöker Schweiz. Det är tufft, så man behöver bra kläder och skor, för vädret kan ändras på en sekund och sedan så är det väldigt kallt där uppe. Vi åkte i alla fall till Appenzell och åkte en linbana till "starten", alltså där vandringen började. Vi vandrade upp och ner i 3,5 timmar innan vi kom till första stoppet som var en restaurang där vi tog något att dricka innan vi fortsatte vår väg tillbaka till bilen. Från restaurangen till bilen tog det ungefär 3 timmar, sedan var vi framme. Trötta men glada! På bilden där man ser mig gå på "en kant" med två byar på varsin sida, så är det Österrike på vänstra sidan och Schweiz på högra sidan! Så coolt!

Likes

Comments

Nu har mina syskon åkt hem. Sååååå tråkigt och jag saknar dem redan. Men vi har haft då kul! I torsdags så åkte vi på en roadtrip. Vi åkte från Schweiz till Lichtenstein, från Lichtenstein till Österrike, från Österrike till Tyskland och sist från Tyskland tillbaka till Schweiz. Vi stannade i varje land för lite sightseeing, men vi stannade längst i Konstanz som är en hamnstad i Tyskland. Vi tog en kaffe och tittade på alla båtar som seglade förbi, och det sista vi gjorde var att storhandla eftersom att det är, som jag har nämnt tidigare, så mycket billigare i Tyskland än i Schweiz. Hemma blev det två hemgjorda pizzor och sedan i säng för att ladda om för en vandring i alperna på fredagen!

Likes

Comments

Igår turistade jag med min syster, bror och hans flickvän Linnea i min lilla, numera, hemstad. De kom på förmiddagen och sedan promenerade vi runt i stan, tog en kaffe, kollade lite butiker och gick till sist upp till tre sjöar. Där var det fantastisk fin utsikt över hela staden, och man såg till och med Tyskland på andra sidan Bodensee.

Idag så tar vi bilen och ska roadtrippa lite! Vi kommer bocka av 4 länder på en dag, haha! Vi åker till Österrike, Lichtenstein, Tyskland och sedan tillbaka till Schweiz.

Likes

Comments

Efter att ha sprungit runt stan på olika ärenden så svängde jag till sist förbi jobbet, lämnade skolschemat inför hösten och snodde med mig en iste. Sitter nu hemma på BALLEN och njuter av den sista sommarvärmen, för i helgen fick vi känna på en försmak utav hösten. Men idag är det 19 grader och sol! 🌻

Likes

Comments

God morgon pärlor! Har precis följt med Cyril till universitetet. Han ska göra sin master här i ST. Gallen, men jag är inte klar med min bachelor än. Jag håller ju på med den online, men jag blir så sugen att transferera över till universitetet här. Dels, hur kul att träffa människor och faktiskt sitta i ett klassrum? Sedan så är universiteten här kända för att vara bra. I skrivande stund så promenerar jag hem, men när jag är hemma tänkte jag mejla och ringa lite för att se vad som krävs för att kunna transferera.

Likes

Comments

Alltså vissa dagar saknar jag Los Angeles så att det gör ont. Eller, egentligen inte själva staden, men alla stunder med alla fina människor. Jag saknar Emilie och Michelle MASSOR! Trots att vi bodde på varandra så hade vi det alltid så jävla roligt. Allt från att åka till skolan, åka på tennisträning, dra ut på klubben, åka till stranden, äta brunch på alla härliga hak, shoppa på 2nd Street, surfa, dra spontant till Vegas, prata med trevliga UBER-chaufförer och så vidare och så vidare. Los Angeles är en tid i mitt liv som jag kommer minnas så väl. Vi visste nog inte hur bra vi hade det.

Likes

Comments