Safety first

Jag älskar att vi bara bor 5 minuter ifrån barnens förskola. Det känns så skönt att låta dom cykla eller köra sin Bobby car till föris, dom älskar det och jag älskar att se lyckan i deras ansikte skina då. Väldigt viktigt med hjälm också!

Underbar måndag för övrigt, varmt, skönt och soligt- ett riktigt vårväder med andra ord. T.o.m Elsa har varit ute på tre promenader, att hon vill gå på promenader betyder att det snart är vår. (Under vintern får hon självklart gå ut också men då vill hon inte eftersom hon hatar kyla och snö....)

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund och bara vila, måste passa på innan jag ska till jobbet och när man inte har några barn hemma förrän imorgon :)

Trevlig måndag! ☀


Gillar

Kommentarer

Det finns något fint med döden trots allt

Idag hade vi en utbildning "vård vid livets slut", jag hade koll på det mesta hon sa, men t.ex när någon har palliativ vård så ska man försöka ge personen en sån bra munhygien som möjligt och vissa gånger går det inte alls och då funkar det jättebra att ta ett sugrör och sätta tummen i ena änden så att det kommer in lite vatten i röret och på så sätt går det lätt att fukta munnen och läpparna.
Men man får sig en tankeställare när man sitter där i stolen, det är faktiskt gamla och sjuka människor vi jobbar med alltifrån några veckor till flera år och dessa personer kommer sedan sakta men säkert dö ifrån en, när man tänker i sådana banor så kan man inte bli annat än lite ledsen. Dessa människor är människor man lärt känna, man har hunnit lära sig personerna utan och innan, man vet vad dom tycker om och inte tycker om.
Ibland förstår jag mig inte på människor som väljer att jobba inom vården med tanke på allting man får vara med om, allting man får höra och se.


Det finns någonting fint med döden trots allt♥

Gillar

Kommentarer

The last night

Hello vänner!

Nu äntligen jobbar jag min sista natt innan jag är ledig i 2 dagar. Ska bli så skönt att få sova i sin egna säng efter att ha jobbat vaken natt sen i torsdags. Ja, juste, ni vet ju inte om att jag jobbar natt... Den 1/1 gick jag över till natt för att få testa i tre månader och se var jag tycker och känner. Jag var så trött på allt ansvar med dokumentation, aktiviteter och skitsnack så jag gick till chefen och sa att jag vill jobba natt direkt då jag hörde att det fanns en ledig tjänst.
Jag har nu jobbat natt i 1,5 månad och det funkar riktigt bra. Kollegorna är riktigt bra och man har tid för alla som är uppe på nätterna och traskar omkring. Man kan sätta sig ner med dom och ge dom den tid dom behöver och kräver. Dock så funkar det inte alls att sova när jag kommer hem, jag kommer hem mellan 7.30-8.30 och somnar kanske inte på en gång, sen sover jag fram till 11.30-12 och är tokpigg. Man fungerar inte som människa då, man är som en zombie, jag förstår inte hur man lyckas fungera med knappt någon energi i kroppen...

Nu ska jag gå ner med barnen så att dom får varva ner innan läggdags :)

Gillar

Kommentarer