Då var de dags att lämna fina Filippinerna, här har vi sett allt från paradisöar och paradisstränder till valhajar och sköldpaddor till delfiner och vattenfall. Men här härjar också korruptionen, kriminaliteten och fattigdomen fritt. Här möter vi fler fattiga än rika och många av de fattiga, då menar jag dem som lever med (2012) "1.25-$-om-dagen-fattiga". Lika många gånger som vi häpnas över alla vackra platser vi besökt har vi även vart arga, ledsna och besvikna. Alla de gånger vi suttit på en (vad som anses "fin") restaurang och barn kommer med utsträckta händer. Inte för att få pengar. Utan för att få våra matrester.
Här har vi passerat mil och åter mil i buss, taxi och privatbil genom all misär, några plåtar ställd mot varandra är vad många har som tak över huvudet. Att ge 20 peso (3,5kr) gör barnen lika glad som jag vart över en studsmatta när jag var liten.
Alla intryck har många gånger vart jobbiga att ta in och bearbeta. Men bägaren rann ändå över i taxin häromdagen och killen på bilden ligger på gatan, helt utslagen i skuggan, sovandes. Människor klev över honom, ingen gav honom en blick. Allt gick så fort. Vafan skulle vi och kunde vi göra, vi hann inte greppa/tänka/handla (mer än med mobilen redan i kameraläge) igenom vad, innan vår taxiresa fortsatte genom rusningstrafiken. Vi har många gånger gett barn pengar för mat osv. Men han såg så jäkla skör och hjälplös ut, nu i efterhand är de verkligen de starkaste och värsta minnet på resan. Kunde vi inte bara ha gjort tvärtom, förstått, öppnat taxidörren och gett honom de vi hade.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 205 Readers

Likes

Comments

Vilket jävla äventyr, adrenalinets paradis. Alla borde verkligen få uppleva detta, kasta sig från klippor, klättra i vattenfall och mycket mer 😍 Sista hoppet på 17 meter var man inte så kaxig längre dock.

  • 221 Readers

Likes

Comments

Imorse bestämde vi oss för att åka till Aguinid falls, ca 40 minuters resa från vårt hotell. När man kom fram så fick man två guider som hjälpte en längs vägen. Fem olika etapper skulle man igenom men när vi nådde den femte frågade våra guider om vi ville klättra de ytterligare tre stycken som tydligen fanns. Självklart sa vi, så värt för på de nivåerna var de inget folk överhuvudtaget. Bra dag helt enkelt.

  • 248 Readers

Likes

Comments

Senaste dagarna har vart så jäkla roliga. Snorklat med massa fina fiskar, koraller och sköldpaddor i olika rev runt om Apo Island, vart ute och käkat och druckit öl med andra backpackers vi träffat här i Dumaguete.
Dagens aktiviteter fick bli liten vandring vid två fina tvillingsjöar, även gått ett antal hundra trappsteg och hoppat mellan stenar uppför en fors som tog oss till ett vattenfall med en liten paradisglänta där vi kunde bada. Samt besökt hot springs, varma vattenkällor som kom ur en av Negros öns aktiva vulkaner. Tyckte de var för varmt vatten på ca 40 grader när luften har samma temperatur dock, men att se hur ånga stiger ur vulkanberget var rätt häftigt.

  • 274 Readers

Likes

Comments

Likes

Comments

Vi befinner oss nu på ön Bohol, Alona Beach för tillfället. Gårdagen spenderades i en minivan som tog oss till olika sevärdheter. Jaa, fjärilsfarmen var väl ingen höjdare, men att åka restaurangflotte längs med floden, se Chocolate hills samt att åka zipline var desto bättre.
Den här resan (till skillnad från Nya Zeeland och Australien) har vi bestämt oss för att mest bara ta de lugnt, typ bara ha de gött. Precis vad vi gör också, just checkat in på ett lite lyxigare hotell, trots att vi denna gång reser med väldigt liten budget så tillåter billiga peson detta.

  • 314 Readers

Likes

Comments

Senaste dagarna i bilder, hade haft fler om inte min mobil bestämt sig för att lägga av...

  • 526 Readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har vi spenderat på ett camp på Fraser Island med massa andra människor från världens alla hörn. Vi hade ingen lycka med vädret tråkigt nog, men de var fortfarande några av de bästa dagarna på resan hittills. Vi lyckades se både delfiner och dingos, mycket nöjda.
Dagen kommer vi att tillbringa i bilen, ska nämligen segla whitsundays imorgon, 87 mil från var vi befinner oss nu. Avstånden här som sagt..

Likes

Comments

Vi tog bilen idag och åkte till en nationalpark, började med att gå igenom regnskogen för att bada i en rockpool. Tur som vi hade hann vi bada innan vi insåg att de fanns ormar i vattnet.
Tog bilen vidare och satte oss på ett café med sista bilden som utsikt, en bra dag med andra ord.

Likes

Comments