Det har gått 2 månader och 10 dagar nu. Sen du blev fri från dina smärtor. Fri från alla kramper och allt annat elände. Det onda är borta nu. Du har inte längre ont. Men saknaden efter dig är oändlig. Jag tror inte det finns någon som fattade mig som du. Trots att du var en katt. Du fattade ändå precis allt. Vi fattade varandra, det var du och jag.

Som vi har busat tillsammans du och jag, ute i sommarstugan eller hemma på tomten i snön. På kvällarna blev du alltid som busigast. Du skulle alltid jagade snöret på morgonrocken, som släpades i marken, som inte var knutet. Då fick man minsann passa tårna. Så arg jag har varit på dig, när du kom hem och hade tagit en mus eller två. Ibland kunde det vara en stor sork och ibland en och annan fågel. Tror många av dem fått en fin begravning av mig, på den tiden då jag var riktigt liten haha. Då var jag inte glad på dig haha! Men du har alltid varit som en solstråle, som lös upp ett helt rum. När jag kom hem från skolan eller jobb så var du snabbt fram för att välkomna mig hem. Mjauade, stångades med ditt huvud mot mitt och ville mysa direkt. Alla tyckte du var den vackraste katt dem någonting sett, jag kan inget annans än hålla med. Vilken vacker katt jag haft, wow! Vi har delat så många fina stunder ihop. Du har inte bara funnits i dem bra stunderna. Även under dem dåliga stunderna i mitt liv har du alltid varit där. Så fort jag känt mig ledsen har du känt det på dig och kommit på en gång. Fram och gosa, direkt. Stångas och visat en lugnare sida. Kollat mig i ögonen som att du skulle säga att ”allt kommer att lösa sig.” Du var den bästa på att trösta mig.

Du har varit vid min sida sen jag var 6 år gammal. I 15 år har vi varit kamrater. Vi har förlorat Dinessa tillsammans, du fanns där när jag skolades in, när jag och mina föräldrar bråkat som mest, när vi skaffade Sessan, du fanns där när jag gick igenom puberteten, på min studentmottagning. Jaa på allt som livet erbjudit. Du har ju alltid varit här hos mig. Där du hör hemma. Sen ska man en dag bara vänja sig med något helt annat. Hur vänjer man sig att leva utan dig. En dag som denna, när livet kommer i vägen och så blir jag extra påmind om din frånvaro. Det är så tydligt att något fattas. Ingen som kan trösta mig eller på något sätt lugna mig. Ingen som möter mig i trappan när jag varit borta en hel helg. Det känns som det var en evighet sen vi sågs. Men faktum är att du var hos mig för mindre än tre månader sen. Jag kan inte förstå hur sakta tiden kan gå. Jaa det är en katt jag pratar om fortfarande. Men den här katten var något så mycket mer. Hon var min bästavän. Jag var hennes människa. Vi var varandras nummer 1. Världens bästa katt.

Sen den dagen vi var hos veterinären. Har jag slutat använda vita tröjor. Ända anledningen till det är att jag vet hur ledsen jag kommer vara när jag väl behöver tvätta vit tvätt. Det är nämligen så att det finns en liten blodfläck på tröjan jag hade på mig när dem tog det sista blodprovet på dig. Det är som att jag inte vill tvätta bort det sista av dig. Jag vill skjuta på det lite till.

Det lättar mitt hjärta. Att veta att du mår mycket bättre när du inte har ont längre. För din sista tid mådde du inge bra. Du vart ändå en gammal liten katt. Veterinären sa till och med att du förmodligen inte visat hur pass ont du faktiskt hade. Min fina, starka, vackra katt. Jag vill tacka för att du funnits hos mig. Tacka för allt vi gjort tillsammans. Tacka för du varit precis så som du varit, helt perfekt. Jag vill bara hoppas och tro att vi en dag får ses igen. För även om jag lever vidare utan dig så ska du veta att du finns med mig överallt. Du kommer alltid leva vidare hos mig. Men jag saknar dig varje dag, min älskade Maja, din matte❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Gårdagen spenderades på Ikea med pappa. Vi försöker få struktur på tvätten inne i tvättstugan. Det var galet mycket folk ute nu. Kan tänka mig att många shoppar julklappar för fullt. Vi köpte massa lådor som är snedskurna. Lådorna är anpassade så man kan stapla dem på varandra och man kan fortfarande ta ur och i grejer. Så i vårt fall ska det i och ur tvätt. Då kan man fortfarande sortera kulörer, svart och vitt. Så nu ska det bli lite ordning och reda.

Likes

Comments

Idag var jag ledig. Sov rätt länge då jag hade svårt att sova igårkväll. Under eftermiddagen åkte jag och Ebba och kollade i lite affärer. För det mesta, inredningsaffärer. Rusta, Kvik, Hemtex, Jysk, Bauhaus och Mio. På Bauhaus fick jag med mig en kruka som jag spanat på hemma hos en kompis med växt till, Mostera! Inne på Mio var det kvällsöppet och event. Bjöds på lite cider och snacks och specialerbjudanden. Massa fina julsaker där nu. Nu längtar man ju lite extra till jul!

Likes

Comments

Redan på Lördagen började vi tjuvfira Linus. Han fyllde 23 på söndagen. Lördagen var jag lite seg men Linus hjälpte mig byta vinterdäcken på bilen. Vi åkte iväg till Vendelsö Kök och bar och tog varsin pizza. Dagen efter pizza så att säga haha. Sen åkte vi till Sickla för att leta farsdags present åt våra pappor. Då det även var farsdag i helgen. Det var galet mycket folk ute, vi hittade knappt parkering. Känns som julshoppingen redan dragit igång nu! Sen var det bara hem och byta om och åka in till stan. Vi hade bord på Jamie’s Italian på stureplan. Super gott och jätte mysigt tyckte vi det var. Vår bordsgranne var Peg Parnevik, fin tjej det där 😍

Sen strosade vi runt i stan. Kollade på huset som brunnit ner nu i veckan. Sen iväg till kundsträdgården för att kolla på isringen dem satt upp i år igen. Linus skulle precis paja min bild när jag fota isen. Men missar att det finns is utanför ringen också och gör världens vurpa mitt framför kameran. Man kan se på bilden ovan haha, jävlar vad vi garvade!!

På söndagen och Linus födelsedag, väcker jag honom med frukost på sängen och paket. Avokadomackor och gröt. Han fick en platta med sina favoritnocco och två biljetter till The Chainsmokers, som kommer till Tele 2 Arena den 9 Mars. Dagen blev väldigt lugn och mysig. Linus behövde åka hem till Nkpg vid 15. Sen vid 16 började jag jobba.

På sista bilderna ser man presenterna till min pappa. En fin blombukett och Whiskeystenar. Vilken bra helg!

Likes

Comments

Maxis personalfest. Det sker en gång om året och är det största inom maxivärlden. Haha skämt och sido. Men det blir större och större för varje år faktiskt. Första personalfesten jag var på så var vi på skansen. Förra året hyrde dem hela Berns och i år hade dem hyrt Nalen, som ligger på regeringsgatan.

Vi började hela kvällen hos Rebecca. Hon bor närmast stan så blir väldigt lätt att åka från henne. Vi var 13 tjejer och hennes kusins kille som började jobba på företaget dagen innan personalfesten. Snacka om timing på anställning. Vi drack och åt lite chark innan vi begav oss in i våra Ubers.

Framme på plats fick vi en välkomstdrink följt av trerättersmiddag, med prisutdelning och underhållning. Senare på kvällen hade dem hyrt in Petter.

Märker nu när jag går igenom bilderna, att jag har varit väldigt dålig på att fota under kvällen. Desto fler filmer dock haha. Tur att det, även i år, fanns ett photoboth. Så man fick lite dokumentation från kvällen! Kul hade vi iallafall.

Likes

Comments

GGN var under både fredagen och lördagen. Linus körde i elit junior på lördagen. Lördagen började tidigt med frukost på hotellet och snabbt iväg till banan. På vägen fick några kompisar till Linus familj stanna vid en poliskontroll. Visade sig att dem var en för mycket i bilen så vi fick plocka upp en av dem på vägen. Den här dagen är det mest folk så det var mycket svårare att få parkering så vi fick köra runt några varv innan vi kunde börja fixa i depån.

Väl framme var det bara att dra ner det mesta som skulle ner till depån och preppa brillor för Linus del. Efter första starterna gick vi bort till hästskon för att kolla läget. Hästskon ska vara den värsta och lerigaste delen på banan. Men det sorgliga sanningen var att den var fin mot många andra delar av banan. Starten var en bra bit från depån så vi fick åka hoj bort för att kunna kolla på den. På den 5 bilden kan man se starten. Svårt att fång på bild hur många dem faktiskt är, men bakom det första ledet som syns på bild står flera hundra till förare som startar samtidigt. När starten gått åker vi fort tillbaka till depån för att invänta förarna. Vi förser dem med nya glasögon, handskar, fyller på soppa, ger dem vatten och något att äta. Dem kör i tre timmar så extra energi behövs för både hoj och förare.

Linus fick en helt ok start. Men sätter sig fast i första käret. Kör ikapp sig rätt bra och kommer in i depån på första varvet får han byta både hjälm och hela kittet. Dem var helt dränkta i lera vilket blir väldigt tungt att köra runt med. Andra varvet lika så Vi gjorde rent extrahjälmen mellan varje varv så han kunde byta efter varje om det behövdes. Trots att det var riktigt tungt så körde Linus bättre för varje varv som gick. Inför det sista ville han ge upp. Men när han fick veta att det endast var ett varv kvar så fick han som ny kraft och gjorde sitt bästa varv. Fram tills han kom fram till depån 300 meter från mål. Det var som en enda gryta med lera, crossar och crossförare. Det svåraste var att man inte kände igen förarna på långt håll. Då alla var helt täckta i lera. När vi väl fick syn på Linus hade han suttit fast i ett kär i över en kvart. Han får hjälp att komma loss. Men vägen därifrån blir inte jätte mycket lättare, eftersom hans koppling har gått. Det tappade han många placeringar på. Riktigt tråkigt slut på hans tävling då det gick så bra för honom trots att han kropp skrek stopp. Jag är så stolt över honom, att han ens genomförde tävlingen. Förutsättningarna har varit dem värsta på flera år, vädermässigt. Lera lera så långt ögat kan nå. 

På kvällen var det prisutdelning och fest för alla förare. Sen gick färgan 01.00 från Gotland. Vid 06 på morgonen var vi framme i Norrköping igen. Då var vi alla bra trötta haha!!


Likes

Comments

Det vart ett häktiskt dygn onsdag till torsdag förra veckan. Jag slutade vid 16 på jobbet och slängde mig direkt in i bilen och åkte ner till Norrköping. Väl i Norrköping så var det bara att slänga över all packning in i crossbussen för att spara tid till dagen efter. Torsdagen var tidig och då börjar färden upp mot Nynäshamn. Färjan gick vid 12:40 och gick väldigt smidigt.


Jag, min kille och hans föräldrar bodde på ett lägenhetshotell. Det var gemensamt köksdel. Men med separata sovrum och toalett + dusch. Super mysigt ställe! Lägenheten ligger på ringmuren om man säger. Eller Aa vägg i vägg med ringmuren😁 På torsdagskvällen hade vi bokat bord på Pinchos.

Fredagen var ännu tidigare än torsdagen och spenderades ute i skogen. Vi kollade förutsättningarna för Linus tävling inför lördagen. Riktigt regnigt och lerigt var det men kul att kolla lite enduro! På kvällen gick vi ut och käkade. Jag och Linus smög iväg en stund och fick lite kvalitetstid runt om i Visby på kvällen. Och sen tidigt i säng igen för att ladda inför den stora tävlingen!

Likes

Comments

Idag var det 4 dagar sedan Leo och Liam blev 1. Det är alltså ett helt år sedan jag fick träffa dessa små krabater för första gången. Tiden bara springer iväg. Dem är det senaste tillskottet i kusinskaran och idag firade släkten dem. När jag skulle köpa presenter till dem så stod jag länge och funderade på vad jag skulle köpta. Inte för att det var svårt att komma på vad jag skulle köpa till dem. Utan det är så svårt att välja för att man vill köpa ALLT. Alla barnkläder är så fruktansvärt fina och allt som är smått är ju ur gulligt. Men jag hittade ett sett som var så fruktansvärt mjukt som jag bara behövde köpa till en av grabbarna. Den andra lillkillen fick en tröja med Musse Pigg på. Jag älskar ju själv Musse och Mimmi och äger själv flera t-shirts med liknande tryck på. Sen fick dem även varsitt gosedjur till. Efter kalaset begav jag mig direkt till jobbet.Känns ändå som en väldigt lyckad dag!

Likes

Comments

Distansförhållande. Finns mycket att prata om när det kommer till att ha förhållande på distans. Men jag kan ju iallafall konstatera att det är tufft. Eftersom jag jobbar i butik (kvällar, röda dagar och varannan helg) och han som lastbilschaffis (kontorstider) så jobbar vi dessutom om varandra rätt mycket. Det underlättar inte precis för oss att ses. Vi kan bara ses under helgerna. Varannan helg måste han komma upp till mig för att vi ska kunna ses när jag jobbar. Men han har cross och rally tävlingar att rätta sig efter också. Förutom det så ska man lappa ihop resten av livet också. Det vill säga familj, vänner, födelsedags firanden, resa bort och allt vad det kan vara. Det händer att vi inte kan ses på två-tre veckor. En vecka är länge nog haha. Nu på onsdag får vi ses igen, vilket kommer att bli underbart. På torsdag beger vi oss mot Gotland. Längtar! Nu värker hjärtat efter honom.

Likes

Comments

Idag firade vi fina Ebba i efterskott. Hon fyllde år nu i måndags. Det var hennes mammas sida av släkten som var med och sen hennes familj och pojkvän. Och så lilla jag också, känner mig som en i familjen dock haha :) Vi åt jordärtskockssoppa med räkor och pepparrotskräm, supergott! Sen vart det vaniljpannacotta till efterrätt. Jag och Linus firade Ebba redan i söndags eftersom vi inte skulle ses på Ebbas faktiska födelsedag. Då fick hon blombuketten som står på bordet på bilden☝🏻 och även ett armband ifrån Bianca Ingrosso by Guld fynd. Som jag även köpt till mig själv i både silver och guld!

Likes

Comments