Min syn på alkohol - Det är inte värt att dricka

livet

Hej!

Jag dricker inte alkohol lika ofta nu för tiden och det är ju mest för att jag inte gillar det längre. Visst en drink kan sitta riktigt fint på en sommarkväll men jag gillar inte att bli full... Och varje gång jag har druckit mig full så känner jag likadant, det är verkligen inte värt det...


Igår så va jag och min kille bortbjudna till mina föräldrar. Min mamma har fyllt 50 år så hon ville bjuda över lite folk och äta mat och dricka, något som hon sällan gör. Jag har nog inte festat ordentligt med mina föräldrar innan. Dessutom så va min syster och hennes kille där och dem har jag en väldigt bra relation med.
Jag hade riktigt kul men som vanligt när jag dricker så blir det för mycket i slutet... Det känns som att man blir triggad av alla att dricka mer och man måste va så full som möjligt... Det är så töntigt att man är sån här mot varandra men det är man ju verkligen. Jag hade kommit med inställningen att jag bara skulle dricka min vodka jag hade (lite mindre än 1/2 flaska). Det skulle ju räcka för att bli lite lullig vilket är mer än väl för mig. Men självklart så frågar jag om jag kan få alkohol av dem andra när min är slut... Jag, min kille, min syster och hennes kille körde massa dricklekar vilket alltid går överstyr.
På vägen hem så kände jag mig extremt trött och jag ville bara spy. Detta gjorde jag inte som tur är men jag var väldigt nära. Jag har haft gånger när jag dricker där jag bara dricker tills jag är lullig och då blir allt så mycket bättre. Jag önska jag kunde känna så varje gång men det känns alltid som att man dricker mer och mer.
Nu idag så känner jag som vanligt, det är verkligen inte värt det. Jag mår dock bättre än förväntat vilket jag är extremt glad för. Det är nog dels för att jag har försökt dricka mycket vatten och äta en bra frukost.

Alkohol är ju som gift för kroppen. Man kan bli extremt okontrollerbar och så mår kroppen extremt dåligt. Det finns nog inget bra med det. Jag kan tycka att det är extremt mysigt att ta mig en god drink på en fin sommarkväll med ett bra sällskap. Jag tycker att det är denna relation jag ska ha med alkohol och inte dricka mig så himla full på det varje gång jag dricker. Jag dricker inte alls lika mycket längre som jag brukade, mest för att jag inte gillar det längre. För stunden så känns det ju skitbra men efteråt så känns det ju bara bajs.

För mig som tränar så mycket och tar hand om min kropp så känns det ännu sämre att dricka. Det är ju inte så att jag kommer gå upp i vikt av det men det kommer få mig att inte träna på 2 dagar och inte kunna ta hand om min kropp fullt ut. Det är ju inte bra för kroppen och det är inte värt de där timmarna man är på topp under fyllan. Jag är hellre mindre påverkad och kan träna och ta hand om min kropp som vanligt.

Det känns verkligen som att jag tänker likadant varje gång jag har druckit men varje gång jag dricker igen så blir det ju samma visa... Men helt ärligt så ska jag faktiskt försöka att inte dricka så mycket under samma kväll. Ska jag dricka så kommer jag försöka att bara bli lullig och inget mer. Jag kan ju dock inte säga att jag aldrig kommer dricka mig redigt full igen för det kommer jag antagligen att göra men inte alls ofta.


För mig så är det så mycket mer värt att ta hand om min kropp. Att även utesluta en stor mängd alkohol kommer ha så många fördelar. Man kan ha kul utan att dricka sig redigt full!

Hur är eran syn på alkohol? Dela gärna med er med mig ❤️

  • livet

Gillar

Kommentarer

Jovana
Jovana,
Jag blir aldtog bakis och det krävs en del för att jag ska bli full. Jag är ursprungligen från en vinstad i Södra Europa. Fick ta något glas vid någon middag redan som 15 åring. Har aldrig tyckt det behövs eller att det är ”coolt” eller socialt. Om jag dricker nu på senaste tiden så blir det ofta ekologiskt vin. Sedan jag blev dålig pga sköldkörteln så har jag valt att ta hand om min kropp. Alkoholen är verkligen inte snäll mot kroppen. Jag mår bra utan! Är glad, social och rolig utan! 🤗
nouw.com/jovana
Nyponsoppan
Nyponsoppan,

Fin skrivet <3 Jag har också slutat dricka alkohol!! 😊

nouw.com/nyponsoppan
mikaelaandreasson
mikaelaandreasson,

tack! va härligt! dock är detta inlägg gammalt och jag tror aldrig jag skulle kunna sluta helt med alkohol men jag dricker absolut inte så ofta längre 😊 <3

nouw.com/mikaelaandreasson