Jag kommer dokumentera min kommande deff

Hej på er finisar!

Jag har inte uppdaterat min blogg på så länge... Detta på grund av att jag har haft för mycket annat att göra. Jag håller även på med youtube, twitch, instagram, twitter och chattar på min discord kanal med mina följare. Sen är det såklart annat som träning, jobb och plugg men det är de sociala medierna som gör att jag inte hat tid för en till.
Men som vanligt så saknar jag att blogga och jag kommer faktiskt börja göra det lite smått igen!

Jag kommer börja blogga om min kommande deff. Va, ska du börja deffa? Ja, det stämmer. Jag har snackat om detta innan. Att jag funderar på att göra det någon gång i början av året inför sommaren. Så typiskt att man gör det innan sommaren men man ser ju gärna rippad ut när man går runt i bikini istället för under vinterjackan, eller hur?


Varför deffa?

Tanken med att deffa är inte för att bli smal eller för att jag måste. Självklart är målet att tappa fett men jag gör det för att se muskeldefinition. Jag har inte deffat sen 2017. Då hade jag bara tränat i ca 1 år och började deffa alldeles för tidigt. Jag borde ha byggt muskler en längre period. Och kollar man tillbaka på mina gamla inlägg så skrev jag mycket om att jag behövde tappa mer fett och jobba hårdare. Jag tänkte inte ens på hur jag skrev det och är ledsen för det. Idag har jag ett mycket bättre tankesätt. Ni vet själva att jag äter MYCKET mat för att bygga muskler. Älskar hur min kropp ser ut.


Vad kommer jag göra annorlunda denna deff?

Ja som jag skrev ovan så hade jag inte det bästa tankesättet under min förra deff. Alltså, jag blev lite blind. Ville bara bli smalare och sänka mina kalorier ännu mer. Jag låg för lågt ett bra tag. Jag kunde lätt ha legat på 2000 kalorier för att gå ner i fett. Jag låg på 1800 och i slutet av min deff låg jag på 1700 kalorier, alldeles för lågt med tanke på att jag var väldigt aktiv hela dagarna, både träning och jobb. Jag gillade att räkna kalorier och ha koll men ibland blev det för mycket. På den tiden trodde jag att man skulle va smal och rippad. Jag va helt ärligt rädd för att lägga på mig fett, något som jag inte är idag såklart. Idag har jag gärna mer former. Och mat äter jag mycket av för att kunna bygga muskler och bli starkare. Jag älskar mat!

Så jag kommer äta mer denna deff, tanken är att jag inte ska räkna kalorier. Jag kan inte lova att jag inte kommer räkna då jag gillar att ha koll när jag deffar, men ska försöka att inte räkna. Jag vill inte räkna kalorier på samma sätt som jag brukade. Efter min deff vill jag ju gå tillbaka till att äta när som liksom, lyssna på kroppen. Har jag då räknat så kan det va svårare att göra det. jag har ju ett hum om hur mycket jag äter varje dag. Så ska försöka dra ner lite på mitt intag och kolla av ibland så jag inte äter för lite eller för mycket. När jag säger för mycket menar jag att jag behöver ligga på ett underskott. Jag anser inte att jag någonsin äter "för mycket". Hatar att tänka så. Jag äter vad jag vill. Men på deff blir det ju annorlunda.

Jag kommer försöka vara mer aktiv istället för att dra ner för mycket på kosten. Köra kondition på gymmet efter mina pass men även gå ut på fler promenader om jag kan. Det kommer såklart ta mer tid allt detta men det får va värt det. Jag kommer börja gå upp tidigare igen så att jag hinner med allt. Jag kör ett styrke tränings schema just nu, detta kommer jag inte köra när jag deffar. Då kommer jag förmodligen gå över till mitt gamla schema igen "push, pull, legs" eller liknande. Så 5 eller 6 dagar i veckan.

Jag kommer inte köra lika intensivt som förra deffen. Det ska få ta sin tid. Jag vill inte chocka min kropp för mycket utan jag vill köra en nyttig deff. Jag behöver inte tappa fort, jag har tid. Men ju längre desto jobbigare blir det ju såklart också då man ligger på ett underskott men jag vill ju inte ligga allt för lågt. Kommer sänka kosten succesivt och sen öka succesivt igen när jag är färdig, detta då det inte är bra att öka och sänka sin kost för mycket.

Jag kommer inte ha en speciellt cheatday som jag hade på min förra deff. Jag kommer kunna äta onyttigt någon dag om jag känner för det. Tänker ju på helheten, hur mycket jag äter varje dag. Kan absolut äta mer kalorier 1 dag i veckan, det kommer jag nog behöva. Men vill överlag ligga på en ganska bra nivå, äta lite nyttigare och inte för lite.


När börjar du?

Jag kommer köra klart mitt styrke schema som har en till vecka efter denna och sen köra på min deff. Kommer inte alls blir så stor skillnad den första tiden. Kommer sänka vecka för vecka eller var 2:a vecka, får se. Datum för start är 8/2. Jag tänker att jag kan köra i 3 månader i alla fall, får ju se hur jag mår osv... Men känns bra att bli klar i Maj. Ungefär som min förra deff, fast att den va kortare.


Jag vill absolut inte få någon att bli triggade av min deff. Jag gör det endast för att kunna se mina muskler bättre. Jag är nyttig idag, tränar för att det är kul och äter vad jag vill, när jag vill. Jag gör inte detta för att jag känner att jag behöver tappa fett. Det är bara en kul upplevelse för mig som tränar att deffa ibland. Jag vill även visa er att man inte behöver räkna kalorier för att tappa lite fett. Och att även göra det på ett så nyttigt sätt som möjligt. Oavsett vad du har för mål med träningen så måste du komma ihåg att ta hand om din kropp. Och du är alltid fin precis som du är!

Det ska bli så kul att se hur jag ser ut mer lean. Jag vet att jag har betydligt större muskler idag då jag har byggt muskler i flera år. Jag känner att jag vill dokumentera detta för er, men även för mig själv. Det är så kul att kunna gå tillbaka och se gamla inlägg, något som jag har gjort på min föra deff. Det kommer bli som en dagbok med mycket fokus på min deff.
Jag kommer som vanligt uppdatera er på instagram med såklart men på bloggen blir det mer ingående. Jag kommer försöka uppdatera minst 1 gång i veckan, får se hur mycket tid jag har helt enkelt. Vi ses 8/2 då!

Jag hoppas ni är lika exalterade som mig! Nu kör vi :D

Gillar

Kommentarer