Jag avslutar min deff efter 8 veckor - Jag har ett ännu viktigare mål!

träning och kost

Hej på er!


Jag har efter 8 veckor på min deff bestämt mig för att avsluta den. Jag tänkte skriva allt om varför och mina nya mål i detta inlägg, jag är väldigt exalterad!


Varför avslutar jag min deff redan nu?

Jag avslutar min deff eftersom att den påverkade mig dåligt nu på sista tiden. Jag har inte deffar ordentligt sen 2017. Jag hade bara haft lite mindre deffar efter det men då har jag inte haft samma seriösa nivå på min träning alldeles innan som jag hade innan denna deff. Jag hade ätit väldigt stora mängder mat under nästan 1 år och sen sänkte jag väldigt mycket under en för liten period och körde en deff. Jag borde egentligen lagt mig på BAS (d.v.s de kalorier jag behöver för att varken gå ner eller upp i vikt) och legat där ett tag. Men som vanligt när jag deffar blir jag för exalterad och vill få snabba resultat. Vem orkar va på en deff för länge liksom? Men detta är såklart helt fel tankesätt av mig. Ville inte tänka såhär och det skrev jag även i början av min deff att jag inte skulle men det blev så ändå...
Jag kände inte att min styrka blev så mycket sämre förrens nu i slutet. Och när den blir sämre då tar det mycket på mig. Jag kan låta den bli lite sämre såklart för det visste jag att den skulle bli, men inte sådär mycket. Jag älskar att känna mig stark och jag hatade att känna mig sådär svag, en känsla jag hade glömt av.
Sen slutade jag räkna kalorier för några dagar sedan som jag skrev i mitt förra inlägg och jag säger bara WOW - det är det bästa jag kunde gjort just nu!
Jag behövde detta. Jag märkte även under min första dag utan att räkna hur jag inte kunde släppa mitt kaloritänk. Jag vill kunna ha stenkoll när jag vill tappa kroppsfett. Att räkna kalorier från början gör att min hjärna inte vill släppa det tänket. Satt en av kvällarna och va fortfarande jättehungrig. Jag ville äta mer som jag samtidigt kände att jag inte kunde. Jag va fortfarande då på en deff vid detta tillfället så jag kände då att jag inte "borde" äta mer. Jag tänkte "Då kanske jag äter för mycket" och "äter jag dessa knäckebröd med ost kommer jag komma över fettet för dagen". Men vet ni vad? Jag åt flera knäckebröd med ost ändå. För nä såhär ska jag absolut inte tänka. Jag blev för en stund rädd för mig själv. Vad har jag gjort med mitt tankesätt? Jag har alltid haft ett sunt förhållande till mat liksom. Direkt när jag slutar räkna så känner jag ändå att jag måste tänka på det för "tänk om" jag äter för mycket. Jag va hungrig, då ska jag tillåta mig att äta lite till. Jag måste även notera att jag inte ens hade ätit mycket denna dag... Jag gick och la mig och va relativt mätt och jag tillät mig vara nöjd för jag visste att jag skulle ha mer energi på gymmet nästa dag.
Dagen efter på gymmet hade jag redan ännu mer energi och min styrka var även den bättre. Jag kände mig så lycklig. Det va då jag bestämde mig att jag inte ska deffa mer. Det är helt enkelt inte värt det. Att gå på en striktare deff är inget för mig längre. Jag va ändå tvungen att testa för jag ville utmana mig själv.
Jag har hittat en så stor kärlek till styrketräning och mat att det tog väldigt hårt på mig nu i slutet att inte kunna fokuser på det på samma sätt. Jag hade sänkt mina kalorier för mycket, har alltid en tendens att göra det när jag deffar och räknar, inte bra. Jag saknade att vara STARK! Det är det som får mig att verkligen vara lycklig! Jag borde redan ha förstått detta innan deffen och då verkligen inte gått in så hårt. Men det som är gjort är gjort och jag har åter igen lärt mig av mina misstag. Och det ska man få lov att göra ibland, göra fel för att lära sig vad som är rätt.


Vad är mina nya planer?

Jag kommer inte längre räkna kalorier. Det var något jag inte gjorde innan min deff och det funkade super. Min relation till mat var grym och jag åt bara vad jag ville, när som helst. Jag är ingen person som gillar att äta onyttigt hela tiden och det får inte min kropp att må bra så när jag säger vad jag vill menar jag inte att jag äter onyttigheter hela tiden, ni fattar vad jag menar. Jag kommer inte gå in lika hårt som under min bulk för då åt jag så himla mycket, inget jag ångrar såklart för jag blev starkare av det. Men jag kommer försöka hålla mig till mer "clean" mat och sedan framöver kunna höja intaget mer. Jag vill äta mer nyttig mat för att ta hand om min kropp så bra jag bara kan. Jag äter numera tills jag är mätt och sprider ut olika måltider under dagen men jag vill ändå inte börja äta mycket direkt efter deffen. Men som vanligt ska jag lyssna på min kropp. Och jag ska NJUTA av mat och livet helt enkelt. Maten ska få mig att orka träna, orka mig igenom min vardag och få mig att må bra. Och självklart är onyttigheter ett måste ibland, NAM NAM!
Jag har börjat köra kondition, något jag har börjat gilla, trodde jag aldrig att jag skulle göra.
Så det känns sjukt kul, även att min uthållighet börjar bli bättre. Idag sprang jag intervaller på löpbandet och det va så jäkla härligt. Det där är precis den sortens utmaning min kropp behöver, inte ett underskott...
Jag vet redan att jag kommer vara mer aktiv när jag både kör styrketräning och kondition så jag kanske tappar kroppsfett med tiden vem vet? Men som sagt, det är inte en prioritet för mig just nu. Min lycka ligger i träningen och för att få den energi jag behöver behövs mer mat. Så jag ska försöka utvecklas mer med konditionen också, på så sätt även kunna köra mer kroppsvikt övningar som t.ex armhävningar. Jag är så peppad att köra på detta, inte bara styrketräning liksom. Jag har aldrig riktigt fokuserat på båda så detta är något nytt för mig.
Sen i framtiden kanske jag känner att jag vill höja min kost ännu mer för att fokusera på att bygga muskler extra, eller vadå kanske, det är klart jag gör, ni känner mig. Men allt jag gör hädanefter ska få ta tid! Det är så viktigt att jag ger allt tid. För mitt välmående men också för min utvecklings skull.


Detta är ett nytt, nyttigt kapitel i mitt liv. Jag känner mig så glad med detta beslut, kan inte sluta le när jag skriver detta. Jag är evigt tacksam för den kropp jag har och som jag har byggt upp. En stark kropp som jag måste ta hand om för att kunna utveckla på bästa sätt. Jag vill bli ännu starkare och bättre!

Jag kan även säga det att nu direkt när jag har ätit som jag vill och bara köttat på gymmet mår jag så mycket bättre. En otroligt bra känsla. Så till er där ute som har problem med kalorier och har en dåliga syn på mat: Våga gör allt för din kropp och dig själv. Det är så värt det att ha den rätta energin du får av mat och träning. Man kan verkligen göra allt om man vill! Och man får lov att göra fel för att sedan kunna rätta det.
Ta hand om er!


Lite glada bilder på mig. Mitt humör och min glädje är PÅ TOPP för tillfället med dessa förändringar jag gjort. Det kan bara bli bättre!

Gillar

Kommentarer