Jag är obekväm när jag bär tights på allmän plats | Han slickade sig runt munnen...

vardag, livet

Hej!

Det är något som jag har velat prata om ett tag här på bloggen nu. När det kommer till att vara bekväm i sin kropp och våga ha på sig det man vill - jag ska vara ärlig och säga att jag inte är det. Jag är som minst bekväm när jag har på mig träningskläder på allmän plats (mest tights).


Egentligen så undrar jag hur det kunde bli såhär? Jag har alltid varit 100 % bekväm i min kropp, även innan jag började träna. Jag har alltid haft på mig det jag vill och har aldrig tänkt på vad andra kan tycka om mig. Inte heller brukade jag söka efter andras blickar på mig.

När jag började träna så gick jag ofta runt med träningskläder, speciellt innan och efter gymmet. Jag kunde ha på mig mina träningskläder till jobbet om jag hade gymmat innan då jag enda skulle byta kläder där. Jag var fortfarande 100 % bekväm i det jag hade på mig i början och säkert 1 år framåt.

Jag tror det var sen när jag började bygga muskler, speciellt på rumpa som jag började inse att det finns riktigt äckliga typer där ute. Jag minns att det en gång var en äldre man med sin 5 -åriga son som gick förbi mig utanför Ica. Jag hade precis slutat jobbet och jag hade gymmat innan jobbet så de kläderna jag hade på mig var mina träningskläder. Han går förbi mig som han samtidigt säger något i form av "Mamma sita" och verkligen vänder sig om och fortsätter kolla efter mig men framförallt på min bak. Vid denna stund så var jag på min cut och min form va ju på topp. Men bara för att jag valde att ha på mig tights så ska en äcklig man få mig att framstå som ett sexobjekt? Jag hann knappt reagera men i efterhand så ville jag bara skrika mot honom "Äckliga gubbe". Ja menar han hade till och med sin 5-åriga son med sig!? Jag tror ju nog att han hade en partner men enda kollade han efter mig sådär och gjorde ljud av sig...

Detta har självklart hänt fler gånger: En gång var jag med min kompis i Göteborg och vi gick längst gatan på vasaplatsen. Och om ni har varit där innan så vet ni att det är massa barer längst gatan där man kan sitta på utsidan. Det var sommar och var varmt. Jag hade på mig, åter igen tights, ett maglinne och min adidas jacka. Jag tror att jag hade varit på jobbet innan (förskola) och då det var så himla varmt så valde jag att jobba i tunna tights som går till knäna och ett kort linne. När vi går längst gatan, speciellt förbi vasabar så hör jag hur några killar typ visslar efter mig och så hör man dem snacka halvhögt om min rumpa. Jag blev direkt så himla obekväm så jag band fast min jacka runt min midja så att man inte längre såg min rumpa... Detta känns ju inte rätt, eller hur? Detta var under en period där jag knappt tränade så hade lagt på mig lite mer fett på rumpan.

Ett annat tillfälle som fick mig att bli så äcklad var när jag gick inne på Nordstan i Göteborg. Jag hade på mig min långa, gråa klänning (den har jag visat i flera gamla bilder). Den är ju tunn så den kommer framhäva mina former. Det var så himla varmt denna dag med så därför valde jag att ha på mig denna klänning, måste inte ens ha en förklaring?
Jag går förbi en gammal man som ser lite väl ovårdad ut (säkerligen en alkoholist). Han kollar mot mig och slickar sig runt munnen!? SÅ HIMLA VIDRIGT ALLTSÅ! Jag blev så himla äcklad och tänkte: "Alltså kan jag verkligen inte ha på mig vad jag vill för att inte få såna här äckliga reaktioner?".

Det finns ett flertal andra tillfällen där killar har gjort liknande saker men jag tror ni förstår nu vad jag menar. Så jag tror att jag har blivit lite ärrad efter dessa tillfällen. Hade detta inte inträffat så hade jag säkert varit hur bekväm som helst att gå i vad jag vill. Jag tycker alltid att det blir som jobbigast under sommaren. Då är det varmt och man kommer vilja klä sig i mindre kläder. Då kommer mina former automatiskt visas mer och killar kommer kolla mot mig och göra äckliga ljud... Jag ska inte känna såhär men det gör jag.

Jag tänker numera på det året om, speciellt när jag har på mig träningskläder. Har jag på mig tights så vet jag att min rumpa framhävs mer och då känns det verkligen som att mer folk kollar. Jag tror inte att folk kollar för att de tycker jag är ful, utan tvärtom. Men det är när man får de äckliga blickarna från killar som man blir så himla obekväm. Bara för att jag har på mig tights så vill jag inte bli sedd som ett sexobjekt!? Har jag på mig jeans så känner jag mig mycket mer bekväm även ifall de också framhäver min rumpa. Det är nog för att det är mer normalt än att gå runt i tights på allmän plats.
Sen så måste jag ju vara ärlig och säga att de flesta som jag anser ger mig äckliga blickar och kommentarer är främst utländska killar. Jag har nog aldrig fått en sån äcklig reaktion från en svensk kille förut. Det känns som att utländska killar har en fuckad kvinnosyn så därför beter dem sig som de gör... Och jag tycker det är rätt läskigt faktiskt.

Men då kanske ni undrar: "Blir du inte obekväm på gymmet också då?". Och svaret är: nej. På gymmet fokuserar jag verkligen på mig själv och jag kollar knappt på dem andra som gymmar. Skulle de kolla så visst, gör det, jag vet att jag är en bad ass på gymmet 💪
Det har varit tillfällen där andra har stirrat in mig, då jag har fått det bekräftat från t.ex min kille. Men jag blir inte obekväm för det. Jag känner mig så mycket mer bekväm på gymmet och jag fokuserar som sagt bara på mig själv. Vill jag ha på mig tights och en sport BH så har jag det. Vill jag träna i korta shorts så gör jag det. Jag är helt tvärtemot på gymmet vad jag är på allmän plats.

Jag tycker verkligen inte att det ska vara såhär... En del säger: "Men ha inte på sig träningstights då", "Du får skylla dig själv om du har på dig så tighta byxor" osv... Men hallå jag ska väl ändå kunna ha på mig vad jag vill för att inte få äckliga kommentarer och blickar efter mig? Jag har tränat upp min kropp för att få den att se ut såhär och vill kunna bära upp den med stolthet. Ska man känna att man måste gömma sin kropp för att vara bekväm? Och att man får skylla sig själv när man går runt i tights!?

Jag har frågat andra hur de blir bekväma när de går runt i kläder som tights på allmän plats. Nästan alla säger att de tycker det är jobbigt ibland när killar håller på men att de säger till dem/ger blickar tillbaka om de känner att dem blir för jobbiga.
Man ska ju vara stolt över den kropp man har byggt upp och egentligen inte ens bry sig om vad andra tycker. Jag jobbar fortfarande på detta och det är väldigt svårt. Ibland så känner jag typ att jag bara vill bli ful igen så kommer jag bara bli en i mängden. 😔 Men nej så ska jag inte tänka. Jag har varit bekväm i min kropp förut och ska bli det igen. Det är bara blickar, det är bara kommentarer, inget som måste påverka mig. Låt folk kollar, låt dem avundas av hur snygg du är! Dem kommer ändå inte få komma nära dig så strunt i dem. Skratta över att de inte har något bättre att göra med sitt liv än att kolla efter tjejer. De är så desperata att hitta en snygg tjej eftersom att de inte har haft någon snygg tjej innan! 😂 Det är såhär man borde tänka för det är ju sant... Tänk hur många killar som inte ger en äckliga blickar och kommentarer. Jag tror dem har 100 andra tankar som är viktigare än lilla mig. Dem har växt upp och är inte i det stadiet där man går runt och kollar in tjejer och är omogna.


Jag kan verkligen skriva så mycket om detta men det hade blivit en hel jäkla roman om jag hade skrivit allt. Jag vet att många fler än jag känner som jag gör angående detta ämnet. Men som sagt, försök att inte bry er så mycket. Dem kommer kunna kolla på er några sekunder och sen kommer ni förmodligen aldrig se dem igen.

Bär upp din kropp med stolthet

Gillar

Kommentarer

cdotter
cdotter,
Asså jag måste verkligen hålla med dig, känner mig så obekväm nu för tiden! Har byggt upp lite muskler och rumpan har format sig mer nu än vad den var innan. Var ute och gick med min sambo och verkligen alla äldre och som du säger utländska killar verkligen stirrar på en. Kände mig så obekväm på den promenaden. Hade också ett kroppat linne/sport-bh för att det var 26 grader och vindstilla. Men jag vill ju inte ens gå ut och gå längre.
nouw.com/cdotter
mikaelaandreasson
mikaelaandreasson,
usch... det ska verkligen inte va så... Och även fast man är med sin sambo så händer det liksom!? Vissa killar har bara så fuckad kvinnosyn. eller asså man måste ju inte glo på nån och framstå äcklig för att man är snygg!? jag hoppas det blir bättre för oss båda asså <3
nouw.com/mikaelaandreasson
CamelToelover,

CamelToelover

CamelToelover,

I love leggings for girls / moms and stuff. It shows what I want to see in women. Sexy. Please use it more

Miki
,

Hej , jag hoppas att du förstår också vad är en homosapiens , och jag håller med dig att det är mer vi utländska man som blickar mot en kvinnas rumpa. Bara så du vet jag känner mig också obekväm när en tjej eller kvinna som är sexigt och bär tränings kläder , tyvärr så går inte att undvika att kolla på sånt jag tror att det har att göra med en mans natur som de flesta tjejer inte kan förstå och det har ingenting tror jag att göra med våran kvinnosyn, ps, jag tycker att det är ok när en man kollar på en sexigt tjej i tränings kläder för att då tycker jag att han är helt normal vet du , tänk om han hade inte kollat på dig och i stället kollar han på en kille…. Då är det något som en homosapiens väljer själv så funkar vi tyvärr.