Vilken jävla vecka. Fick influensa så har varit död i princip hela veckan och är fortfarande inte helt frisk. Min första vecka har varit så tuff, har gråtit, blivit skälld på, ringt hem i förtvivlan och funderat på om jag gjort rätt val. Men efter jag pratat med min förmedling så fick jag ny energi och jag och min värdmamma har bestämt att börja om nästa vecka med en nystart.

I fredags så ringde jag iallafall runt till olika språkskolor i Barcelona och ska besöka ett par nästa vecka. Sant Cugat där familjen bor ligger lite väster om Barcelona så det tar ungefär 15-20 min att åka in med tåg vilket är inte är så farligt. Men eftersom jag har varit sjuk så har jag inte haft ork att åka in och ens kolla runt i staden men det kommer fler dagar. Idag så har jag bara tagit det lugnt och i skrivande stund så sitter jag och letar upp ett bra ställe att fixa fransarna på!

Delar med mig av en text som jag läste som jag bara älskade! Är helt svag för kärlekstexter, seeyaaa!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit min andra dag i Sant Cugat, Barcelona. I fredags så gick flyget vid 6 ungefär och jag var framme strax efter 9. Min värdfamilj tog emot mig på flygplatsen och vi åkte hem. Det kändes redan från början ganska tryggt eftersom mamman är halvsvensk och kan prata svenska. Igår var alltså min första dag här och min värdmamma Sara hade redan planerat in dagen. Vi började med att gå en långpromenad med deras hund till skogen och sen fixade vi ett spanskt simkort. Efter gick vi och fikade på ett café och tillbaka hem till lägenheten. Dom bor på 6e våningen i en 4a så det är helt perfekt för oss 3. Sedan tog vi en liten siesta och Sara körde lilla Emil till hans mormor. När hon kom tillbaka så gjorde vi iordning oss för att åka in till Gracia som ligger mer centralt i Barcelona eftersom vi var bjudna hem till hennes vännina som hade fyllt år. Det var jag och 10 andra som alla var spanjorer och pratade på både spanska och katalanska. Det första jag märkte var att man verkligen kindpussas när man hälsar. Att skaka hand är big no. Så det var kindpussar och Hola que tal? hit och dit. Vi blev bjudna på småplock som jamon, hummus, empanadas, korv, kyckling och mera. Vi drack även "Clara" (som är en blandning av öl och citrondricka) och rödvin. Vid halv 1 så tog vi tåget tillbaka till Sant Cugat och gick å la oss.


Idag så började vi dagen med en till långpromenad med hunden till en jättestor park, sedan visade Sara mig Emils skola, klostret och ett gym innan vi åkte till hennes mamma för lunch. När vi kom tillbaka från lunchen så fick vi besök av Saras vän från Madrid och hennes barn och nu så tar vi det bara lugnt inför morgondagen. Jag har knappt varit borta 2 dagar men saknar redan alla därhemma och vissa extra mycket. Det är nog tur att man blir helt slut av alla nya intryck och att försöka förstå spanskan så jag hinner knappt tänka på annat.


Hasta Luego

Likes

Comments

Nu är det mindre än en vecka kvar till flytt. Jag har fixat med reseförsäkring, flygbiljetter, pass och dylikt så jag känner mig ganska redo. Även börjat plugga på spanska igen så att jag inte kommer dit och är helt clueless. Kommer gå i en språkskola samtidigt som min au-pair tid så jag lär mig ännu mer och förhoppningsvis kommer hem till Sverige igen och är en äkta latina haha.

Idag åkte jag in till stan och käkade lunch med min brorsa och sa hejdå, fick även min 20-års present! Anastasia Beverly Hills Modern renaissance. Såå himla fin!!


Likes

Comments

Mitt första inlägg. Som rubriken lyder så ska jag åka iväg som Au-pair till Barcelona. Jag ska bo där i ett halvår vilket kan vara väldigt kort tid eller väldigt lång tid. Den här bloggen kommer jag fylla med tankar, erfarenheter och såklart bilder på min vardag. Nu när jag skriver det här så är det mindre än en månad kvar till flytten. Det känns som att tiden går superfort och oron över att hinna med allt smyger sig på. Jag har ingen aning om vad jag ska packa och hur mycket jag ska packa. Måste nog börja med det redan nu.

Hasta luego!

Likes

Comments