mat - hur gör ni?

Mat, att laga mat kan både väldigt tillfredsställande men även sjukt jobbigt. Jag har nu haft en period där just maten varit en pina. Allt ifrån att komma på vad man ska äta till att tillaga maten. Det har varierat mellan makaroner och korv och makaroner och köttbullar med gräddsås. O kyckling i ugn med soja och ris.

Så idag skulle jag komma på något att laga. Så de fick bli stekt kyckling, ris och currysås. Men de kändes så tråkigt. Så de slog mig. Kan man göra de till nån slags gratäng på något sätt?

Sagt och gjort blandade ner allt i en ugnsform och på med ost. Sen in i ugnen på ingen aning hur länge de blev.
Sen blev de även lite gurka tomat och morötter. Händer även de alldeles för sällan. Då barnen älskar grönsker. Dom äter nästan mer grönsaker än mat när vi väl har grönsaker till maten 🙈

Mer sallad i hushållet!

Barnen har även fått göra egna ljuslyktor på förskolan, så dom fick också åka fram för att få lite extra mysfaktor vid matbordet.

Hur fina är dom inte?

Men åter till maten. Jag skulle vilja få bort denna småhandlig för att man inte planerar maten.
Men jag har så svårt för att planera maten, För är jag inte sugen på det som står den dagen, då finns de heller ingen motivation till att laga ihop de. O byter jag dag då blir allt kaos i hur jag planerat. Komplicerad människa här.

Så alls ni därute, hur gör ni när ni månadshandlar, veckohandlar? Gör ni matlistor? Håller ni er till dom?
Eller hur gör ni för att få er småhandlandet?

/mikaelaaa

// ?Mikaelaaa

Gillar