hortons huvudvärk

Har haft några sämre veckor här hemma med en hemsk huvudvärk. Lättast förklarat har de känts som om någon har suttit bakom ögat och antingen försökt att karva ut de, eller trycka ut ögat.

Migrän har jag haft förut, men aldrig så här. Detta var något helt nytt. Sökte vård på hälsocentralen och fick ut nässpray som skulle hjälpa. Men tyvärr inte. Vart några besök på akuten där jag även fått testat på syrgas, fick ut stesolid som jag sov ganska rejält på. 3 gånger närmare bestämt var jag in på akuten innan de blev en MR (magnetröntgen). Så de gick ändå ganska snabbt. MR:en såg tack och lov bra ut, eller gom såg inget avvikande. Bra eller hur man ska de de. Men dom har iaf satt diagnosen hortons huvudvärk. Så har nu även fått sprutor som jag kan ta vid attacker. Dom hjälper, dock inte på en gång. De tar några timmar innan den får full effekt. Och när den gör de så kan jag iaf vara uppe och vara med under dagen. Även om jag inte har all energi som jag haft förut.

Har nu även fått kortison som jag ska minska dosen på i 4 veckor tills jag är nere på 1/2 tablett. Sen ska jag även börja med blodtrycksmedicin, vilket jag känner är riktigt läskigt. Då jag inte har så högt blodtryck. Utan mitt blodtryck ligger på ca 110/80. Så vi får se hur de går.

Men jag är iaf på bättringsvägen och mina huvudvärksattacker kommer inte riktigt lika ofta som dom gjorde i början och dom är heller inte riktigt lika starka. Så tar de som att kortisonet börjar att fungerat.

Under dessa veckor är de tacksamt att ha ett dagis som ställer upp och har barnen medan knodde jobbar. Som även har jobbat hemifrån, för att kunna hjälpa mig vid allt som behövts. Framförallt att köra bilen. Har jag kört bil så har jag inte sett ngt på höger öga och värken har blivit så mkt värre.

Knodde har skött allt här hemma. Jobb mat barnen och jag har varit med där jag orkat. Vilken tur att man inte varit till nån belastning. Han säger iaf att jag inte varit de. Men har nog aldrig känt mig så iväg som nu. Han är iaf min superhjälte.

Att knodde jobbat hemifrån, och vi har lite för mycket saker för vårat hus, så har han suttit ute i köket och jobbat för att gästrummet är ett förråd just nu.. De har till barnens glädje resulterat i att se blir middag framför tv:n. Men nu e datorn borta så från imorgon blir de middag i köket igen och alla rutiner kanske kan gå tillbaka till de normala.

Jag har ju skrivit de förr, så många gånger att nu är jag tillbaka. Men tanken är väl att jag ska vara tillbaka nu. Men samtidigt så vet jag inte riktigt vad ni vill läsa om? Vill ni läsa om vardagen? Barnen? Huvudvärken? Samarbeten? Eller något annat?

Hoppas allt är bra med er! Nu väntar sängen
Och de är dax att sova så jag orkar umgås, ha ork och energi hela dagen imorgon då barnen är lediga från dagis. 💞

/mikaelaaa

// ?Mikaelaaa

Gillar