Alltså snälla stanna tiden!

Dagen blev inte alls som tänkt idag. Nope! Jag skulle ju vila medan Stella o farmor var och red.
Men Stella frågade så snällt om jag inte ville följa med och kolla när hon rider. Sagt o gjort. Men de resulterade också hela dagen i stan efter att ridningen var klar.

- julkalendern är nästan klar.
- letat handdukar till svärmors kanin och marsvin på olika loppisar
- och handlat mat.

Så slut i huvudet nu. De där molnet som jag beskrev imorse har inte minskat utan de har även börjat bli lite tryck också så ögonen känns trötta. Skulle lätt kunna lägga mig o sova för natten nu.

Men vi är henna nu, Kjell är hämtad på dagis och middagen är nu är färdig. Så idag hinner barnen äta innan Stellas bamsegympa avslutning. Och har även tid att inte skynda allt för mkt som andra kvällar med gympan.

Kjell är också völidgt avundsjuk på strlla som får gå på bamsegympa. Men i vår då får äntligen Kjell också gå och springa av sig lite energi. Dom gånger knodde inte hinner hem så får Kjell följa med och hänga i entrén med mig och springa runt där.

Hämtade posten när jag kom hem idag. Där har Stella nu fått ett brev från Östersunds kommun.
Att nu är de dax att börja fundera på vart vi vill att hon ska gå i skolan.
- Kommunal eller privat?
- närmast hemmet eller inne i stan?
- ska vi välja lit's skola och testa trots att vi hört mkt dåligt över den?

Mantrat som går här hemma just nu är :
9 månader kvar, de är 9 månader kvar innan hon går från förskolansgård över till skolansgård. Och får skolplikt. Alltså SKOLPLIKT!

Va de typ inte igår jag fick upp henne på mitt bröst för första gången? Där jag och knodde står inne i förlossningsrummet och kört de bästa samarbetet ever. O nu om 9 månader. Lika länge som jag bar henne i min mage är det dax att få skolplikt!

Ja, jag tror att den här omställningen säkert är värre för hennes föräldrar än vad det är för henne. Men.... Vi kommer nog också in i det.

Stella är så peppad. Pratat flera gånger i veckan om att hon är äldst på dagis. Att hon efter sommaren kommer börja skolan. Så, även om vi har ångest över att tiden går så fort. Är det roligt att se hur hon ändå ser fram emot att börja skolan 💞

Ni som har barn som börjar förskoleklass? Hur har det gått, har det varit en stor omställning?

/mikaelaaa

// ?Mikaelaaa

Gillar

Kommentarer