Klockans eviga tickande

Tiden rinner genom fingrarna likt sand, hur mycket man än trycker ihop fingrarna, rinner sanden tillbaka till sitt hem. Omöjlig att stoppa rör vi oss efter den. Skriker på att vi behöver mer tid. Vi hinner inte med. En efter en dag kommer deadline allt närmare. Trots vårt gnäll, skrik, böner kommer den inte stanna. Ta därför hand om den tid du har fått - du kommer aldrig få tillbaka den.

Åter en vecka har gått.

Sista dagen i Januari - vart tog all tid i vägen? Känns som att det nyss var nyår och jag gick ut på gården för att tända tomtebloss för att fira in det nya året. Runt om small fyrverkerierna i ett underbart glitter. Den rena glädjen som brann inombords kommer jag för alltid att komma ihåg.

Min tid har rasat förbi.

Snart 22 - wow, jag är snart gammal - och än har livet än inte börjat. Vänner och bekanta i min ålder har redan fått familj, köpt hus, skaffat djur och har ett stadigt jobb. Jag? Jag sitter i en hyrd lägenhet och använder någon annans grejer. Pluggar tills stressen och sömnlösheten är en del av mig. Snacka om att man känner sig efter.

Men det går bra för mig. Jag fick ett VG på höstterminens kurs och jag trivs där jag är. Vem behöver en pojkvän och familj när man har sig själv? Okej ... det lät ensamt, men tänk efter. Vart är ni i livet? Pendlar ni till olika platser som jag gör? Har ni tid för någon annan? Många ser det som en förbannelse att vara singel - jag ser det som en frihet. För att jag kan åka vart jag vill, när jag vill utan att behöva tänka på någon annan. Vill jag åka till Umeå och plugga? Kör på det. Vill jag åka utomlands för att jobba? Do it! Inget stoppar dig. Denna frihet får mig att inte vilja ha någon annan. Senare i livet när man har fast jobb och lägenhet - då kan man börja tänka på någon annan. Om det händer innan? Låt det hända.

Sometimes you need to be alone. Not to be lonely, but to enjoy your free time being yourself.

Inläggets musik: Kase & Wrethox - One Life

Gillar