Det värsta jag har varit med om

Klockan närmar sig fem, solen är borta och mörkret är återigen här. Det var evigheter sen jag publicerade här och jag ber om ursäkt. Men de senaste veckorna har varit de värsta jag hade varit med om. Nu sitter man utmattad mer mör hjärna och ska strax börja packa inför imorgon.

  Delmoment jag har haft de senaste fyra veckorna började helt okej. Informationen var bra och järnåldern är en intressant period där så mycket händer. Vi skulle göra våra egna instuderingsfrågor till salstentan - alltså vi skulle skapa vår egen tenta. Vi delades in i grupper, 3st här i Visby och 6st i Uppsala. Alltså 9st grupper sammanlagt. Vi skulle skapa en C-fråga till varje föreläsning vi hade (4 per vecka) och då hade föreläsningarna ett nytt ämne varje gång. Det är alltså fyra frågor per vecka varje grupp ska skapa. Det blir 26st C-frågor som läraren sedan ska titta igenom och sedan välja ut några som han sedan skickar ut i en frågekatalog som vi ska plugga på. Det låter som en bra deal eller hur?

  Det var det inte.

  På första veckan hade vi 73 frågor att svara på. (han lade till kortfrågor) På fyra veckor hade vi över 200 frågor + föreläsningar + grupparbete. Vi hade en vecka på oss att svara och kunna plugga in dem (denna vecka där vi inte hade några andra skolarbeten och föreläsningar). I vanliga fall vill man diskutera, analysera, fundera och försöka förstå frågor och svar. Men det var omöjligt att göra. Man fick ta all info man hitta, klistra/skriva in och sedan hoppa till nästa. MEN i måndags fick vi ett förkortat frågekatalog på 90 frågor. HALLELUJA!

  MEN när man öppnar dokumentet inser man att de frågor man lagt lite extra fokus på var borta, då ville man gråta.

  Igår var jag på gränsen till min första panikattack. Kroppen skaka, man kunde inte andas, fingrarna domna bort, hjärtat rusade i bröstet. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mamma förhörde mig via telefon men kunde knappt hälften av frågorna. Och jag visste att jag inte kunde faila tentan för då hade jag behövt att åka tillbaka hit tidigare för att skriva om tentan.

  Det var så stressigt att jag knappt hann gå på toa, tack oh lov matlådor man kunde värma. Lägenheten förvandlades till en svinstia med disk, kläder och papper överallt. Post-it-lappar sitter lite överallt och jag har aldrig känt mig mer som en student som då. Det fanns stunder jag ville kasta böcker, dator och glasögonen och skita i allting. Like FUCK IT. Men det kunde jag ju inte göra för då skulle allting gå åt helvete.

  I natt fick jag max 4h sömn. Paniken och oron vägrade låta mig sova. När jag väl somnade runt 2 på natten, vaknade jag kallsvettig och ni vet känslan mellan vakenhet och sömn? Där var jag och hela tiden tänkte på frågorna. Så när klockan ringde mådde jag skit och kunde knappt stå upp. Migrän.

  Gående till skolan klockan 7 på morgonen är ingen kul sak att göra. Det är mörkt och kallt och nu är det storm på ön så man nästan blåser bort. Sedan gå in i salen med sina klasskamrater fick mig att vilja spy. Aldrig har jag varit så nervös inför ett prov som jag var nu. Det var nästan värre än när jag tog körkortet - och då skakade jag som ett löv och nästan spydde.

  Förstå min chock när jag kunde alla svaren på frågorna. Handen krampa som fan, men kunde inte ens slappna av för man skulle skriva 37 frågor (E-C frågor) på 4h. När det hade gått halvvägs så var jag inte ens halvvägs i häftet (skrev och tänkte på formuleringar och ordningen). När jag upptäckte det så slutade jag tänka och bara skrev. Stackars läraren som ska rätta mitt prov. Om hen ens kan läsa min handstil så att säga. I början var det en fin stil och i slutet är det något ett barn kan skriva. Men jag hann på sista minuten.

  Nu är tentan skriven och återigen ska man vänta 2 veckor innan svar. Ska snart börja packa inför flyttningen imorgon. Ja, jag skrev flytt. Efter månader med bråk och hot från bostadsstyrelsen så har min hyresvärd och jag beslutat att jag ska flytta. Trots att jag är inneboende så verkar de inte förstå att de inte kan göra någonting, utan fortsatte skicka hotelser om tvångsförsäljning oh skit, om jag inte flyttade ut. Enligt dem så ska lägenheter snarare stå tomma än att hyra ut i andra hand till oss studenter som behöver det. (makes sense... right? -.-' ) Till slut blev gav vi upp och beslutade på min flytt. Dock har jag hittat en lägenhet exakt som denna - samma erbjudanden och samma hyra - trots så mycket större och de har ett BADKAR?! Ett freaking badkar! Längtar redan efter att kunna bada med tända ljus och en bok i handen!

  Min första lediga helg på evigheter och jag spenderar den med flytt. Stabilt... Men aja, detta är bara en bråkdel av vad som har hänt men det viktigaste. Men jag har min Ben & Jerry och gifflar som firande att jag klarade det. Behöver dock börja packa trots att man bara vill lägga sig och ... We can do this!

  Inläggets musik: Markoolio - Vilse i skogen (student style)

Me

Gillar

Kommentarer

Linda75,
Du är så jäkla duktig kämpare. Jag är riktigt stolt över dig ❤

Liknande inlägg