Är stormen Ciara en varning om framtiden?

Likt ett rovdjur kommer den allt närmare. Dold bakom moln blåser den över vårt land. Det enda som vittnar om dess ankomst är vindens vinande som allt ökar. Från att träden dansandes tillsammans med vinden, till att våldsamt kastas omkring i vindens skoningslösa ilska. Regnet smattrar hänsynslöst mot fönstren i ett försök att ta sig in. Eller vill de visa att Ciara är här? Lägenhetens gamla fönsterna knarrar och böjer sig när vinden kastar sig emot glasen, man är nästan lite orolig om de håller eller går sönder.

Stormen Ciara, snart orkanen Ciara, uttrycker sin ilska på oss varelser på jorden. Kanske är detta en varning om vad som troligen kan hända i framtiden om klimatet ändras mer? Obalansen i vårt klimat balans kan tydligt synas i vår temperatur. Vart tog vår vinter i vägen?

Den första myggan syntes till för några dagar sedan. I Januari. Det är först i maj som de blodsugande krypen dyker upp. I december besökte vi stugan där våra buskar redan har fått knopp. I DECEMBER? Och folk tror än att modernatur mår bra.

Australien brinner upp, storm efter storm drar över världen. Vattenytan höjer sig när desto mer is smälter. Coronaviruset som snart har dödat över 800 människor, främst i Kina. Dock har naturen inte varit en del med det, men det påverkar världen. En halv miljon djur har dött i bränderna i Australien. Hur kan man tro att vår natur mår bra? (I ett halvt arkeologiskt perspektiv kommer jag skriva ett mer ingående inlägg gällande klimat förändringarna)

Sittande i lägenheten lyssnar man på stormen härja utanför. Nästan man tror att det är åskan som dundrar och härjar. Lampan i taket blinkar då och då, vilket får en att undra om elen kommer stanna eller fly. Redo med att tända ljus väntar man på om dess mod kommer förbli lika starkt som nu. Dock gör det inget om rädslan vinner, levande ljus i mörker är alltid mysigt. Man följer livestreamen på Aftonbladet i hopp om att få någon uppdatering på stormens våld. Redan uppe i 27m/s och det fruktas om att bli ännu värre. Natten kommer säkerligen bli orolig, men hoppas på att kunna sova något iallafall.

Inläggets musik: Thousand Foot Krutch - War of Change

Gillar