Back to Hailuoto

Saturday


Istun autossa ihmetellen miksei lautta Hailuotoon ole vieläkään lähtenyt. Se oli tullut ajallaan ja päästänyt Hailuodosta tulevat autot ulos, mutta sen jälkeen ei ollut tapahtunut mitään. Nainen kävelee autojen ohi jakaen lautta-aikatauluja. Otan esitteen ja alan tutkimaan sitä tarkemmin. Samalla sekunnilla tajuan, että olen katsonut aikataulun väärin, hups. Odotimme yhteensä siis melkein tunnin satamassa, ennen kuin matka pääsi jatkumaan.


Vihdoin lautassa. Nousen hetkeksi ulos autosta, mutta merellä tuulee niin viileästi, että alkoi paleltaa. Äkkiä takaisin autoon. Onneksi olin muistanut ottaa pitkähihaisen mukaan ja vedän sen heti mekon päälle. Olin jo pitkään odottanut, että helle helpottaa ja pääseen pukemaan tämän keltaisen unelman päälleni, joka muuten on yksi suosikki löytöni alennusmyyneistä.


Puolen tunnin jälkeen olemme Hailuodossa, mutta automatka Marjaniemeen kestää vielä saman verran Tässä vaiheessa nälkä on vallannut jo koko kehon. Tarkistan viiden minuutin välein navigaattorista, kuinka pitkään vielä menee.


Suuntaamme samaan ravintolaan, jossa viimeksi kävimme. Muistelin ruuan olleen ihan jees siellä. Tällä kertaa annos oli kuitenkin iso pettymys, mutta nälkäisenä syön melkein kaiken. Eihän kaikki voi mennä aina niin putkeen?


Ruuan jälkeen suuntaamme isolle, melkein autiolle hiekkarannalle. Hiekka polttelee mukavasti jalkojen alapuolella. Merivesi on täälläkin uskomattoman kirkasta. Tällä kertaa kastan vain nilkat vedessä, mutten uskaltaudu uimaan. Räpsin kameralla muutaman kuvan rannasta, jonka jälkeen otan bikinit esille ja alan nauttimaan auringosta.


Kellon ollessa melkein puoli seitsemän pakkasimme tavarat ja hyppäsimme autoon. Tällä kertaa Ode oli tarkistanut lautta-aikataulun. Oltiin satamassa juuri täydelliseen aikaan, sillä pääsimme melkein suoraan ajamaan lauttaan. Olin niin keskittynyt kuvien muokkaamiseen kännykällä etten edes huomannut missä vaiheessa lautta oli lähtenyt liikenteeseen. Hetken päästä olimmekin jo kotona.

xx Miira

Tykkää-merkinnät

Kommentit