OSKU - MEIDÄN UUSI PERHEENJÄSEN


Moikka ja ihanaa lauantaita kaikille! Täällä ollaan totuteltu hieman uudenlaiseen arkeen, kun keskiviikkona meidän perheeseen tuli kahdeksan viikkoinen barbetin pentu Osku. Osku itki hieman automatkalla, mutta illalla oli jo tutkimassa uusia paikkoja täynnä intoa. Kaikki on mennyt tähän asti paremmin kuin hyvin (tässä vaiheessa varmaan pitää koputtaa puuta) ja tämä pieni pentu on löytänyt oman paikkansa meidän perheessä.

Ensimmäisenä iltana tuli yhdet kakat eteisen matolle, mutta sen jälkeen kaikki tarpeet on tehty hienosti ulos. Ekana yönä hän myös nukkui yllättävän hyvin ja herätteli meidät vasta viiden aikoihin aamulla. Toisena yönä valvottiin ja heräiltiin muutama kerta enemmän ja viime yö meni super hyvin - saatiin nukkua jopa seitsemään asti. Osku tykkää muuten nukkua meidän sängyn alla, haha.

Eilen käytiin myös Oden mummin ja vaarin mökillä. Puolentoista tunnin ajomatka meni helposti - nukkuihan Osku melkein koko matkan eikä matkapahoinvoinnista ollut tietoakaan. Reipas pikkuinen kaveri, joka on sopivan utelias, älykäs ja ystävällinen. Hän kulkee reippaasti perässä minne mennäänkin ja on myös päässyt tutustunut muutamaan tuttuun koiraan sekä mukaan kaupungille.

#dog #doglife #puppy #puppylove #barbet #barbetpuppy

xx Miira

Tykkää-merkinnät

Kommentit

AKROPOLIS


Mun mielestä historiallisissa kohteissa käyminen on aina ollut tosi mielenkiintoista ja saa mut usein pohtimaan millaista elämä on mahtanut olla aikoinaan, kun kyseinen paikka on ollut täydessä loisteessaan. Muistan kuinka jo nuorena mua kiinnosti entien historian tunneilla Antiikin Kreikan sekä Rooman historia. Joskus jopa haaveilin arkeologin työstä - tosin se haave ei kestänyt pitkään. Siispä olin ihan super innoissani siitä, että päästiin näkemään taas yksi mielettömän upea ja kiinnostava kohde - Ateenan Akropolis. Varsinkin, kun Antiikin Kreikan historia ja siihen liittyvät mytologiat ovat aina kiehtoneet.

Tiedossa tulee olemaan kunnon kuvapläjäys Akropolisista. Me suunnattiin kukkulalle viiden kuuden aikoihin illalla ja yritettiin välttää kovinta turisti ryysistä sekä keskipäivän paahtavaa kuumuutta - alueella kun ei liiemmin varjoisia paikkoja ole. Sisäänpääsy maksoi muistaakseni 20€ per henkilö ja päästiinkin tuohon kellonaikaan nopeasti sisään ilman jonoja. Aurinko porotti kuitenkin vielä kuumasti kirkkaalta taivaalta ja lämpötila oli lähempänä +35, kun meidän seikkailut Akropolisissa alkoivat.

Mitä kaikkea siellä sitten nähtiin?Ensimmäisenä matkalle osui Dionysoksen teatteri, jonka rauniot eivät olleet säilyneet niin hvyässä kunnossa verrattuna pienempään teatteriin.


Tässä mä vaan mietin, että minkälainen meininki täällä on mahtanut olla aikoinaan ja millaisia teatteriesityksiä täällä on pidetty?


Seuraavana tiedossa oli Herodes Atticuksen odeion, antiikin aikainen roomalaistyylinen musiikkiteatteri, jonka rauniot on säilynyt hieman toista teatteria paremmin ja paikkaa onkin myöhemmin kunnostettu. Siellä järjestetään myös nykyisin erilaisia konsertteja sekä teattereita. Aika siisti paikka keikalle, eikö?


Historian huumaa!


Nää maisemat on ihan mielettömät! Huomaatteko, että tuolla kaukaisuudessa häämöttää myös meri?


Tän temppelin nimeä en millään muista! Tunnistaako joku?


Propylaiaa ihmettelemässä! Kyseessä on siis porttirakennus Akropoliin!


Todellisuudessa tuolla riitti turisteja vaikka kuinka paljon, kun ihmiset ympäri maailmaa olivat tulleet ihmettelemään temppeleitä!


Upea Erekhtheionin temppeli


Athene Poliaan temppelin rauniot


Parthenon, joka oli parhaillaan kunnostuksessa!


Fiilistelyä auringossa - todellisuudessa siis lepohetki mun jaloille, haha!


Maisemien ihailua - taas! Akropolisin huipulta avautui näkymät eripuolille Ateenaa!

t-shirt - zara / pants - zara / shoes - dinsko


Parthenon
toisesta suunnasta!


Temppeleiden yksityiskohtia!


Akropolis on kyllä uskomaton paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä ainakin kerran elämässä! Mukaan kannattaa varata paljon vettä ja pitää huolta siitä, että nesteytys pysyy kunnossa paahtavan helteen alla. Aikaa saa varmasti kulutettua useamman tunnin Kreikan historian fiilistelyyn sekä temppeleiden ja raunioiden tutkimiseen - meillä meni ainakin melkein pari tuntia! Onko joku teistä käynyt tuolla, millaiset teidän kokemukset oli ja tykkäsittekö paikasta?

#ateena #akropolis #kreikka #travel #travelblog #matkailu #matkablogi #loma #nouw #nouwinspo

xx Miira

Tykkää-merkinnät

Kommentit

LAKE VOULIAGMENI


Reissussa ollessa suunnattiin katsomaan Vouliagmeni järveä, joka sijaitsi vajaan puolen tunnin kävelymatkan päässä meidän Airbnb -kämpältä. Järvi itsessään oli ihan kivan näköinen, mutta viikonloppuna sisäänpääsy sinne oli lähemmäs 20€ per hlö, jos siis oltaisiin haluttu mennä sinne ottamaan aurinkoa sekä uimaan. Me päätettiin olla menemättä sisään alueelle, mutta jäätiin ulkopuolella olevaan ravintolaan lounaalle. Mä otin salaattia, pojat tilas pitsat ja Marse nautti pastaa! Ruoka oli yllättävän hyvää - parempaa mitä odotettiin, ja kylmä bisse maistui paremmin kuin hyvin ruuan kanssa.


Okei tätä kuvaa katsoessa tulee vähän nälkä!

#travel #greece #lakevouliagmeni #vouliagmeni #travelblog #traveller #nouw #nouwblogger #nouwinspo #nouwinfluencer

xx Miira

Tykkää-merkinnät

Kommentit