Header

Hejhej! Var ett tag sedan jag skrev nu men nu kände jag att jag behövde skriva av mig lite igen...
Det här med clownerna är läskigt absolut. Men vad stämmer egentligen och vad stämmer inte? Och hur dumma är media som går ut med det hela tiden då folk inser att dem och så både vågar och vill prova o skrämmas dem med. Enligt mig anser jag att det är till viss del medias fel som går ut med det hela tiden att det sprids så som det gör. Sedan finns det artiklar överallt verkligen om det här, vilken stämmer och vilken stämmer inte? Är det verkligen mördarclowner? Jag har inte läst om mördarclowner. Eller som tidningen 24 har lagt upp idag en beskrivning om hur man går med i gruppen och hur man ska göra.. allvarligt? Är det smart..? 😪😂 Dessutom, från allra första början så kanske det är snälla clowner som börjat, men det har eskalerat och riktiga mördare/våldtäcks personer har tänkt men åååhh gud vilken smart idé, om jag klär ut mig till clown så lär ju ingen känna igen mig. Och så vidare... det finns så otroligt många versioner av det här så det är inte sant.
I bilderna här nedanför så enligt den här blufftidningen nyheter24 säger en clown att "vi kommer att fortsätta tills det inte längre finns något nöje med det hela"
Och hur tolkar man det? Jag tolkar det som att om folk slutar uppmärksamma det här i media, så kommer dem sluta. Om folket försöker visa att dem inte är rädda så kommer dem att sluta för då är det ingenting roligt för dem längre.
Clownen berättar även i bilderna att "uppmärksamma det här är endast för att skrämmas inte skadas, vi stöder verkligen inte våld. Det finns folk som skadat men dem tillhör inte oss, det är säkert. "
I en av de andra bilderna så berättar den här tidningen alltså om ett instagramkonto med alla clownerna och hur man ska gå tillväga för att bli medlem i deras grupp och kunna gå med ut o skrämmas... 🙀 tack o hej det var allt för mig!http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23732383.ab


http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/864692-svenska-clownerna-darfor-skrammer-vi-clowner-sverige-mordarclowner

http://www.dn.se/kultur-noje/sa-blev-clownen-en-skracksymbol/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I tungdiagnostik är de olika delarna av vår tunga relaterat till ett specifikt organ:

Spetsen på tungan hör ihop med hjärtat.
Området precis bakom är relaterad till lungorna.
Höger sida om tungan visar hur det står till i gallblåsan.
Vänster sida på vår tunga hör ihop med levern.
Mittpartiet på tungan visar magen och mjälte.
Den bakre delen av vår tunga har ett samband med njurar, 
tarmar, urinblåsa och livmodern.

I tungdiagnostik påvisar tungans utseende olika hälsoproblem:

En skåra mitt på tungan som inte når fram till tungspetsen ser kanske inte så dramatisk ut, 
men kan antyda att du har en känslig mage och problem med matsmältningen. Troligen lider din kropp av näringsbrist av all den dåliga mat du slänger i dig.
Märken av tänderna på tungan är också ett tecken på näringsbrist i kroppen.
Sårig tunga med småsår är även det ett tecken på näringsbrist. 
Oftast så är det ett tecken på brist av järn och/ eller B-vitaminer som saknas i din kropp.
Har du en lätt brännande känsla på tungan så kan det betyda att du har för mycket magsaft och du har magproblem.
 Du äter säkerligen för mycket fet- och salt mat.
Svullen tunga med vit beläggning antyder att du har för mycket slem i kroppen.
 Det kan även betyda att du har mycket bakterier i kroppen. Du har säkerligen då också en höjd jästnivå. Det visar risk för svampinfektion, 
du kan hålla på att bli sjuk i influensa eller att du äter för mycket mejeriprodukter.
En tjock gul beläggning på tungan tyder på att din kropp håller lite för hög värme. 
Då får kroppen brist på ”goda bakterier som skyddar mot sjukdomar.
Om beläggningen sitter längst bak på tungan bör du vara uppmärksam på tjocktarmen.
Om tungan är röd på spetsen tyder detta på känslomässig upprördhet och stress.
 Kan bero på skilsmässa, sorg, vrede, något du inte bearbetat eller att något tynger dig. 
Det kan vara nått gammalt som du fortfarande har i tankarna och som går och gnager inom dig. 
Det tyder på känslomässiga spänningar. Känslosvallningar stör kroppen och får den i obalans.
 Du kan ha överproduktion av stresshormoner och dessa gör att du ständigt går 
och tänker på vad som oroar dig. Du äter med säkerhet mat som dämpar din oro.
Röda prickar på hela tungan visar också att kroppen är stressad, såkallad traumatunga, då är det dags att ta det lugnt. Finns prickarna längst fram på tungan tyder det på en obalans i hjärtat.
En blåröd tunga betyder att du har problem med blodcirkulationen.
Är tungan svullen i mitten har du problem med förstoppning.
Horisontella sprickor, små sår sprickor/skåror i tungan kallar man ofta för ”kattunga” det är ett tecken på dåligt näringsintag. 
Symtomen i samband med detta är trötthet, depression, energibrist och matthet.
 Den som har kattunga har syndat i många år med frosseri av onyttigheter. Nu börjar kroppen verkligen ta stryk av all skräpmat och det är verkligen en supervarning innan de riktigt farliga sjukdomarna slår till.
Har du skummande saliv är det ett tecken på inflammationer i magsäck och tarm.

Kan ju vara bra och ta en liten minut och kolla över sin tunga!


Likes

Comments

Ja jag har precis legat och kollat på första avsnittet av den nya serien som heter sveriges bästa hemtjänst. Jag tycker den verkar vara riktigt bra, bra handling som visar att folk gör sitt bästa för att bry sig om våra fina äldre. Men tyvärr så tas det ju upp problemen som finns bland annat personalbrist. Jag tycker att de vore en väldigt bra idé att anställa viss personal som bara umgås socialt och gör saker ihop med dem äldre. För de saknar dem. Det är tufft för undersköterskor/sjuksköterskor och kunna hinna allting, plus att den här lilla tiden man har, den får personalen och stressa in och stressa ut. Det gör ju personalen stressad och får hon/han och känns skuldkänslor samtidigt som vårdtagarna dem sitter oftast och bara väntar på att personalen ska dyka upp så dem får någon att prata med och blir väldigt ledsna när man försvinner så fort.
Sjuksköterskorna behöver fokusera på sina uppgifter till exempel mediciner/sprutor och så vidare..
Undersköterskorna behöver fokusera på hygien, städning, handling, mat/frukost/kvällsmat och så vidare..
Och möjligtvis då enligt mitt tycke till exempel ett vårdbiträde eller liknande som tar ut dem på en promenad/bakar ihop/lagar någon mat och äter ihop eller liknande. Ja jag hoppas ni förstår min tanke och vad jag menar..
Ett till stort problem är ju också iallafall i denna serien och även i verkligheten skulle jag tro. Att det är sådan personal brist så att det blir mycket nytt folk hela tiden som kommer och går så att till och med en vårdtagare säger det " det känns som att det är ett vandrarhem, folk kommer och går hela tiden" och ja, det är tufft att få ihop det.. Men det finns mycket att jobba på. Dem kommer inte ihåg namnen eller någonting på dem som är där och särskilt inte dementa vårdtagare.
Jag är ju som sagt undersköterska själv och jobbade på ett sjukhus innan jag blev sjukskriven, det främsta jag jobbade för var att få se leenden, och det fick jag trots att de kunde vara under extremt tuffa omständigheter. Men det lilla att bara sätta sig ner 5 minuter och prata med patienten när hon/han är ledsen det gör såå otroligt mycket, så mycket så ingen riktigt inser hur lite dem behöver. Och ja det kan vara tufft att hinna med det, men det behövs.
En sak till som och så togs upp i denna sevärda serien var en äldre man som kände sig så deprimerad och ensam då hans fru flyttats till ett äldreboende. Det har vart mycket diskussioner kring just det men jag tycker att om båda ska in på äldreboende och är i behov av det tycker jag att dem ska få vara tillsammans! Det hade vart mycket bättre för alla parter tycker jag, somsagt det finns en hel del att jobba på när det gäller äldrevården.
Både undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, vikarier vårdbiträden och alla andra är sååå guld värda för det dem gör! Det gäller även att ta vara på dem!

Man ska vara rädd om dem äldre! ❤️

Likes

Comments

Ja denna rubriken talar väl för sig själv? Min systerdotter och hennes kompisar är några som drabbats. Hon är då 12 år gammal och fick bilder på en killes könsorgan och blev ombedd att skicka lite fina bilder själv...
Riktigt äckligt. Det här är bland det absolut värsta som finns, det är fruktansvärt. Men mammorna till dessa barnen blir ju också självklart upprörda och har gått till tidningen med det. Bra jobbat!
Dem har även polisanmält det och det verkade iallafall som att polisen brydde sig om detta och verkade även ta det på allvar och det känns ju bra. Fruktansvärt tråkigt när sånt här händer och med tanke på att dessa tjejer och killar som får bilderna är så pass små, så blir dem ju självklart rädda.

Under här finns det två länkar till artiklarna i tidningen och ni får mer än gärna dela och varna och extrakolla med era barn så dem inte har denna killen på snapchat.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6535011

http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/skickade-foton-p%C3%A5-k%C3%B6nsorgan-till-barn-1.3847706

Likes

Comments

När vaknade du i morse?
Haha 15:30 så de går ej o kalla för morgonen..
Vad var det första du tänkte på när du vaknade?
Att jag ville ha kaffe och min pojkvän hemma!
Har du ringt någon idag? I så fall, vem?
Mamma, pappa, min baby och så vidare..
Vilket humör är du på just nu?
Ganska pigg, men lite hängig o slö..
Vad har du på dig för tillfället?
Ett par jeans och en mysig stor tjocktröja
Har du ont någonstans?
Tyvärr njuren och magen..
Något du är sugen på att ät just nu?
Hahaha konstigt nog sushi och citron, vilket jag absolut inte tycker om egentligen..
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
En dricka.
Vilken var den första hemsidan du gick in på internet idag? Facebook och Netflix.
Vad ska du göra idag och ikväll?
Haha ja om vi pratar om den 6 oktober nudå så ska jag träffa folk som ska kolla på katterna, sova och försöka orka städa.
Vilken är den första låten du sätter på idag? 
Ingen aning.

Likes

Comments

Ja då är det redan 5 oktober, dagarna går så otroligt fort.. Och dessutom känns det som rena vintern ute.⛄️❄️ Tror ni årets första snö börjar falla snart? Det tror jag!
Idag lyckades jag och sova väääldigt länge, jag sov ända till 15:30..Jag har även lagt märke till att jag inte alls har någon koll på varken datum eller vad det är för dagar längre, men det finns väl risk att det blir så när man går hemma sjukskriven 📅Skäms en hel del över det, framför allt över att jag missade min chans att passa min söta lilla systerdotter.. Zzz
Men men, iallafall så har jag faktiskt vart ganska pigg och känt mig lite mer okej under eftermiddagen.. Den värsta smärtan och framför allt illamåendet kommer ju fram såfort natten börjar närma sig tyvärr.. Där av att jag inte kan sova på nätterna längre.. Börjar även känna mig lite allmänt dålig/förkyld som grädde på toppen.😷😤
Har också fått besked om att jag är sjukskriven ända till 11 november igen och säkerligen längre.. Och de känns ju självklart långtråkigt och jobbigt.. Men jag håller hoppet framme och väntar på goda besked från andra sjukhuset istället 🤗👏 Ikväll bjöd min goa pojkvän på pizza så jag slapp även laga middag och det var ganska skönt! 🍕Under tidigare kvällen har jag även försökt att fixa ägare till dem stackars små kattungarna som hoppade ur en husvagn som min svärfar skulle skrota ner. Och jag har hittat några personer som kommer o kollar i några dagar här nu och det känns väldigt bra! 🐱
Just nu ligger jag nerbäddad och kollar på dessermästarna, också en ganska roligt bakprogram!

Likes

Comments

Japp, som rubriken säger så känns det som jag fått lite hopp när det gäller sjukvården och det är en positiv sak 👏 Sedan så känns det som jag börjar få min motivation tillbaka när det gäller bakning, jag har läst massa recept, böcker bloggar och kollat program/serier och jag får tillbaka suget efter att baka igen! 😁 jag har även legat och lagt kundvagnarna fulla av bakgrejer på olika internetsidor också så motivationen och lusten finns ju här iallafall! 🎂🍰🍩🍪Tanken är ju att jag ska börja baka igen ordentligt som en slags terapi, men just nu är det svårt att hitta orken tyvärr.. 😬
Ikväll/inatt gjorde jag iallafall en god gärning då jag såg att en av grannarna glömt nyckeln i dörren o de va för sent att knacka på så löste jag det på ett annat sätt istället... Men de finns såå många olika skumma typer så det vore ju väldigt synd om personen skulle bli av med den tycker jag.. 👾
Nu ligger jag iallafall och slö tittar på hemligheter från läkarnas journaler o de e lika sjuka grejer i dessa fall.. 🚑🏥

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är det tack vare detta brevet där jag berättar hur jag känner mig och mår som jag äntligen fått respons av ett annat sjukhus..

​Jag vill bara berätta lite om hur jag mår och hur jag känner mig så att ni kan förstå. Jag har nu sökt till olika läkare i många år för upprepade urinvägsinfektioner och fått behandling vissa gånger och vissa gånger inte. Jag har fått alla dessa råd av dem gång på gång på gång och även följt dem. Jag har druckit och ätit citron, tranbär, jag har användt rekommenderade trosorna, inte suttit på kalla ytor har jag vart ute och suttit någonstans har jag haft dubbla byxor på mig och använt underlägg. Ingenting av alla råd jag har fått har hjälpt heller ingen av alla olika behandlingar. Jag har ätit furadantin x flera, penomax, selexid och så vidare. Jag har ätit så otroligt mycket tabletter redan och är bara 20 år gammal. Jag har även fått injektioner flertal gånger med diklofenak, nu senast när jag låg inne akut fick jag en injektion med ketogan, som hjälpte i några minuter sen släppte det med. Jag har även ätit orudis, papaverin, använt spasmofen, diklofenak i tablettform och suppar, kettesse, primperan pågrund av illamående och kräkningar dygnet runt. Jag har nu varit sjukskriven ungefär sedan Juni pågrund av att jag fått extrem smärta under revbenen på höger sida. Jag har ont nästan varje dag, illamående, kräks svårt att vilja existera. Det gör tillslut ont i hela kroppen då det inte finns någon smärtlindring som överhuvudtaget hjälper. För ungefär 1.5 månad sedan åkte jag in till akuten näl trollhättan på grund av att jag fick så ont så jag inte ville existera, jag hade inte kissat någon gång den dagen och inte ätit på 3 dagar för att det bara kommer upp igen. Jag kom in och fick först en spruta med diklofenak i skinkan utan effekt alls, sedan efter en bra stund fick jag en injektion med ketogan som hjälpte en liten stund men som ochså sedan släppte. Jag låg där och mådde illa, kunde inte ligga still, sitta still eller stå still på grund av smärtan. Det bara kröp i hela kroppen i mig och jag ville inte existera längre. Och då överdriver jag inte, tillslut efter många timmar fick jag en röntgen och den påvisade ingenting alls. Feber hade jag, infektionsproverna var förhöjda, och urinstickan påvisade blod, nitrit och leuktiocyter. Efter detta blev jag hemskickad igen och fortfarande lika ont.Vissa morgnar kommer jag knappt ur sängen och nätterna har blivit sömnlösa. Jag sover kanske 1 natt i veckan just för tillfället. Det blir bara värre och värre känner jag och läkarna gör ingenting just för tillfället. Jag vet inte vad jag ska göra åt det eller vilket ben jag ska välja och stå på längre. Det tar på mig psykiskt och jag har även fått höra av läkarna att jag inbillar mig och söker uppmärksamhet. Hur kan man ens vilja söka uppmärksamhet genom att ha sådan smärta så man inte längre vill existera. Jag är inte ute efter någon slags uppmärksamhet alls, jag tror inte det finns någon som vill hitta på en sådan här grej och ligga en hel kväll+natt på akuten för det här o ändå inte få någon hjälp. Bullshit. Och jag känner mig ordentligt kränkt när jag får höra sådana här grejer, det känns helt fruktansvärt. Jag gick ur gymnasiet och tog studenten i Juni förra året och fick ett timvikariat på sjukhuset på en kirurgavdelning i December förra året, jag trivdes superbra med både patienterna, arbetsuppgifterna och kollegorna. Men efter ett tag började det kännas ordentligt under revbenen, det gjorde ont, jag började må illa, kräkas, hade ingen kraft i kroppen och klarade tillslut inte av att utföra mina arbetsuppgifter som undersköterska. Det finns ingenting alls som skulle kunna få mig att vilja gå sjukskriven i flera månader och inte göra någonting dag in och dag ut, jag skulle kunna göra det mesta för att få gå tillbaka och börja jobba igen och känna att jag faktiskt är en person jag med. Just nu känner jag mig som en leksak som absolut ingen vill ha. Efter ett tag kom jag till en läkare som hade sett på röntgen att jag hade en höger njure som var partiellt normalvariant mallroterad. Och han sa till mig att det mesta tydde på att det var det som ställde till det för mig och att han skulle se till att hjälpa mig vi träffades ganska ofta för att tillsammans lägga upp en plan för hur vi skulle göra och hur vi skulle gå vidare. Han berättade även för mig att det fanns ett kirurgiskt ingrepp att göra vid det här problemet och att man inte brukar göra det när personen inte har några bekymmer av det, men han tyckte jag hade väldigt mycket bekymmer för att vara så ung. Jag har efter det genomgått, ultraljud, cystoskopi, röntgen, gynekologundersökningar och allting har visat sig se bra ut. Vad kommer det sig? Hur kan man må såhär när allting ser bra ut? Jag förstår inte. Just idag sitter jag iallafall just nu när klockan är 00:51 och har jätteont, kan inte sova som vanligt, vet inte när jag sov en natt senast. Jag mår illa och kräktes för en stund sedan, jag kissar en gång om dagen om det tillfället är det bara 1 dl ungefär. Det känns som om det är stopp ordentligt någonstans men det kan ju inte jag säga någonting om. Jag känner mig febrig, kallsvettas,ont i magen, ont i underlivet, det tränger så jag tror jag ska bli galen och jag vet inte när jag var fri från urinvägsinfektion senast. "


Likes

Comments

Hellohello! Vad gör alla? Sover antar jag om man är normal och jobbar då vill säga kanske! Jag ligger iallafall nerbäddad och kollar på en serie, Hemligheter från läkarnas journaler... en väldigt intressant serie med en massa annorlunda/riktigt konstiga fall som är riktigt svårlösta... I detta avsnittet är det en vuxen man som blir ett barn som endast vill leka med barnleksaker och tror att han är ett barn, och människor från ett stort kalas som kommer in med någon förgiftning men ingen vet vad som hänt, en ung kvinna som har ont i halsen som tillslut inte kan andas osv.. I ett annat avsnitt var det nån person som dem hade fått kapa loss med toastolen och kom in i ambulans med hela toan på sig då hon fastnat 😂😂 riktigt roligt o intressant serie och kolla på faktiskt! Äter även en bit cheesecake, chokladboll och en kopp kaffe, gott! 👌

Likes

Comments

1. Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli som min mamma, det vill säga ssk.
2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Jag visste ärligt talat inte alls. Då det var ganska tufft i skolan länge för mig. Men jag ville bli ambulans sjuksköterska.
3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Bästa var nog svenska engelska, sämsta var matte, religion och historia.
4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Jag började jobba.
5. Vilket var ditt allra första jobb?
Undersköterska på NÄL sjukhuset i Trollhättan, kirurgiavdelning.
6. Vad har du haft mer för yrken?
Inget mera. Det var mitt första jobb och sen blev jag sjukskriven.
7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Att rehabilitera och hjälpa patienter både innan och efter operation och se till att de kommer igång igen, ta hand om patienter och vårda dem. Se till att dem har det så pass bra som dem kan ha det.
8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Starka sidor är nog att jag är lättlärd, glad positiv och omtänksam. Svagaste sidor är nog att jag är lite klen/svag i leder oså.
9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Jag vet inte riktigt, men jag har fått beröm för att jag är så pass omtänksam och trevlig så det får väl bli det.
10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Jag vet inte riktigt, men sjuksköterska eller undersköterska på operation skulle jag vilja.
11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Hmm... bilmekaniker/elektriker 😉😉
12. Vad gör du om fem år?
Jadu... förhoppningsvis så jobbar jag o tjänar pengar, mår bra och har ett litet barn och förhoppningsvis hus! 👌

Likes

Comments