Search
Header

Contains affiliate links

​Dagens Önskelista från Åhléns

​I dag snöar jag in på Åhléns inredningsdetaljer. Lite nya gardiner hade varit trevligt i något utav rummen. 

Är så less på de lila gardinerna som hänger i tv rummet. Känns som att jag vill ha en grå eller ljusrosa nyans. Skulle passa bra in med den svarta fondväggen och det vita väggarna. Inte jag som valt där inne utan det var så när huset köptes. En 3D tapet. Den är rätt läcker måste jag säga. Synd bara att jag stör mig lite på hur de vita väggarna är målade. Mitt detaljöga fastnar lätt på detaljer som inte ser rätt ut i mina ögon. Jag har ett fotografiskt minne vilket jag värdesätter högt. Det hjälper mig mycket när jag ska inreda.

​XOXO~Mifi Lodjur

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Trigger varning!

Del 3 - Äggskal

Magen växte och med det kom illamåendet. Hon kräktes flera gånger per dag och det var svårt att behålla någon mat. Han tittade missbelåtet på henne där hon låg i soffan med en hink vid sidan. Men han hjälpte aldrig till för att göra vardagen lite enklare. Istället klagade han på allt och lite till. Hon bad sina föräldrar om hjälp ibland med saker hon inte orkade med i hemmet. Men då i smyg. Annars var man som han sa det. Svag.

Hon fick sjukskriva sig i några dagar. Tillslut lugnade illamåendet ner sig och hon kunde åka till jobbet. Men så gjorde hon det där dumma lyftet hon inte borde gjort en bit in i graviditeten. Hon fick ont i magen. Värkar som kom och gick och fick träffa sin läkare. Hon konstaterade att hon nog skulle få missfall. Värkar så här tidigt och smärtor är sällan ett bra tecken. Det enda råd hon kunde ge var sängläge. Inte gå mer än nödvändigt. Bara för att hämta mat och gå på toa. Barnet hade inte överlevt om det skulle föddas nu. Det fanns inget man kunde göra sa hon. Han däremot påstod att hon bara var lat när hon inte kunde sköta hemmet så som hon brukade.

Det blev inte att återvända till jobbet. Soffan med ett gäng serier och filmer och bara vänta. Han var inte hemma mycket längre. Mer och mer jobbade han. Men när han var borta kunde hon andas ut.

Månaderna gick och värkarna kom inte längre lika ofta. De avtog mer och mer. Tillslut fick hon inte de där smärtsamma värkarna alls. En kväll när hon skulle gå på toaletten så gick vattnet.

Hon födde en välskapt dotter. Väl hemma igen var saker mer tufft. Ständigt sa han åt henne att hon var en dålig mor. Hennes äldsta dotter var si eller så. De gick båda på äggskal. Hon fick ständigt hålla koll så att hon inte retade upp hans dåliga humör. Han skrek ofta och styrde allt med järnhand. Hans ord eller konsekvenser. Hon testade att säga emot men lärde sig snabbt att det blev ett ännu värre helvete då. Bäst var det att ta på sig en mask. Ju lydigare hon var ju lugnare var det hemma. Det var bäst så. Att trottsa gjorde bara att han var ännu strängare mot hennes dotter. Men han körde ofta med en balans mellan värme och kyla. Ibland kom han hem jätte glad med presenter till dem. Ofta dyra saker. Han var glad hela dagen och kunde ta med dem ut på någon utflykt. Dessa dagar kändes det som att hon inbillade det andra. Så såg dagarna ut. Värme, kyla, värme, kyla.

Hon kämpade med att gå ner i vikt. Han tyckte inte om tjocka kvinnor. Han gjorde gämförelser med vad han ansåg vara en fet kvinna. I hennes ögon var inte personerna feta alls. Hon försökte ändå anpassa sig till hans önskemål och började banta. Men inget hände. Byxorna gick tillslut inte igen. Kunde det möjligen vara så att hon var gravid igen? Hon som hade börjat tänka på ett liv utan honom. Men skulle hon våga lämna och vad skulle han göra då? Hur skulle hon säga det?

Hon åkte milen in till stan och köpte ett test. Strecket dök upp. Hon var gravid ett par månader in. Samtidigt var hon glad. Hon älskade ju barn. Men ett till med honom. Han blev inte arg när hon la fram det. Men inte heller överförtjust. Nu blev allt än värre. Han drog sig mer undan henne. Vilket samtidigt gav henne ett visst andrum. Han blev mer aggressiv under de bråk dem hade. Förhören höll han ännu på med. De pågick ständigt. Men nu visade han henne nästan ingen värme alls. Kanske behövde han inte. Han hade henne precis där han ville. Det hade gått några år nu. Hon var mer orolig under denna graviditeten och det blev en del komplikationer. En sväng blev hon inlagd för att hon fick influensan. Den slog till precis någon vecka innan det var dags för förlossningen. Ständiga ultraljud och kontroller. Men läkaren ville avvakta någon dag till. Hon fick alldeles för mycket fostervatten och magen blev våldsamt större. Ett barn där inne men såg ut som att hon väntade två. Hon fick nu åka hem då influensan var under kontroll. Men hon var mycket svag. Hon var en del hemma hos sina föräldrar. Men så en kväll började hon blöda kraftigt. Det fanns ingen annan utväg än ambulans.

Fortsättning följer...

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min favorit film. Som ligger på min plats 1 i topplistan. Jag vet inte exakt hur många gånger jag sett den. Men det råkar vara mer än en gång. Då jag är en filmälskare så ser jag mycket film. Inte bara i just denna kategorin utan i alla kategorier. Men jag älskar filmer med djupa budskap om livet. Men väldigt få filmer vill jag se mer än en gång. En gång räcker ofta. Men denna kan jag se hur många gånger som helst utan att tröttna på den och dess budskap. När jag gick en av alla mina utbildningar för bara några år sen när jag var gravid med barn nummer fyra så skrev jag en uppgift. Den handlade om: Beskriv hur du skulle starta ett vårdhem för äldre från grunden. Vad hade varit viktigt. Jag hämtade en del inspiration från filmen och byggde där efter upp min idé. Min lärare stor älskade mitt arbete. Hon tyckte att alla vårdhem för äldre borde vara på just det sättet.
Men så ser inte samhället ut som i mitt skolarbete. Det ska alltid sparas pengar. Denna film handlar inte om äldre på vårdhem som ni nu kanske tror. Nja, klurig fråga. Det handlar om det till en viss del. Man får följa ett par och deras liv då de var unga. Mer än så kan jag inte skriva.

Filmen handling är så förtjusande vacker och budskapet är ännu vackrare. Jag vill inte avslöja för mycket om det är någon som inte sett filmen ännu.

The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected.~Nicholas Sparks

To love or have loved, that is enough. ~Victor Hugo

Love is a symbol of eternity. It wipes out all sense of time, destroying all memory of a beginning and all fear of an end ~ Unknown

Quotes from the movie:

I am nothing special, of this I am sure. I am a common man with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough..

You can't live your life for other people. You've got to do what's right for you, even if it hurts some people you love.

You are, and always have been, my dream.

We fell in love, despite our differences, and once we did, something rare and beautiful was created. For me, love like that has only happened once, and that's why every minute we spent together has been seared in my memory. I'll never forget a single moment of it.

You are my best friend as well as my lover, and I do not know which side of you I enjoy the most. I treasure each side, just as I have treasured our life together.

You are the answer to every prayer I've offered. You are a song, a dream, a whisper, and I don't know how I could have lived without you for as long as I have.

Every great love starts with a great story...

Det finns även en bok. Jag måste säga att jag har inte läst den än. Men jag vill. Man brukar ju säga att boken oftast är bättre än filmen. Men denna film är grym. Så jag har höga förväntningar på boken.

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

God morgon ☕️
Jag klev upp för att möta dagen och såg att solen lyste. Underbart tänkte jag äntligen lite sol och värme. Vårkänslor något så djävulskt. Äntligen lite ljus efter så många månader av nästan bara mörker. Glatt skuttade jag ner för trappen för att trycka i gång kaffemaskinen och lyssna till dess underbara morgon läte som betydde att jag även i dag skulle få min kopp kaffe. Ingen tanke på att min glädje skulle vara kortvarig. Ut i skogen tralala tänkte jag. Känna solen på mina kinder. Så jag slet på mig jackan ivrig över att uppleva en härlig dag i plusgrader. Tog ett skutt ut på bron. Det knakade ivrigt i trätrallen när jag satte ner foten på bron. Ett välkänt ljud jag borde lagt märke till. Det borde get mig en varning. Sen började jag gå. Också snön knarrade. Kallt som sjutton. Jag tog upp mobilen och kollade i väder appen. Men fyyyyy sjutton. Det är ju -28. ❄️😬 Burr...
Jaha, fåglarna kvittrade glatt i trädet i alla fall.

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Contains affiliate links

Är vi människor sammankopplade med varandra? Den frågan har jag ställt mig själv många gånger i livet. Har du någon gång tänkt ringa någon och plötsligt ringer telefonen. Kanske någon du inte hört av på flera år. Har det hänt mer än en gång genom livet? För mig personligen så har det hänt mer än en gång.

Jag fick det beskrivet för mig av ett medium för några år sen. Att det är ungefär som om det skulle gå en röd tråd mellan människor. Man möter inte människor av en slump. En del kommer för att lära oss en läxa, andra för att rädda oss. En del för att ge oss den styrka vi behöver just då. En del stannar hos oss länge och andra bara tills de uppnått det som de ska lära oss.

Jag tror också på tidigare liv. Att man levt mer än ett liv. Orsak till exakt varför vet jag inte. Tänker att det kan vara för att vi måste lära oss något. Att livet är som en själsresa. Det finns så många historier om människor som upplevt nära döden upplevelser för att jag ska känna mig tillräckligt övertygad om att något finns där efter vi dör.

Har du mött människor du redan känt? Fast inte känt. Fast det känns som att ni känner varandra. Som att dig har jag sett förr. Fast inte just i den skepnaden kanske, men själen känns hemma. Båda upplever samma. Denna fråga ställde jag också till olika medium. Fick samma svar.

-Någon ur din själ familj. Ni kan ha levt olika liv sida vid sida.

Man väljer helt klart själv vad man tror. Men jag tror på detta. Jag kallar dessa för själsfränder. Enligt mig kan man ha många i sitt liv. Det kan vara din bästa vän, sin syster eller bror, eller din partner. Ja vem som helst. Du trivs ofta extra bra med dessa människor.


​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hippie Tipi lektältet kan jag varmt rekommendera. Barnen har detta som ni ser på bild och det är uppskattat och dekorativt. Jag älskar indian tält. Sen hittade jag mockaskor som passar så bra i hop. Skulle vara fina nu i vår. Jag skulle vilja resa till USA någon gång och lära mig mer om Indianers spännande kultur. En dröm jag har. Deras mytologi är lite så jag tänker och fått lära mig att tänka.

Lego bordet från Kid kraft köpte jag i december men i vitt och ljusrosa. Det är perfekt till smålego. Blev positivt överraskad över kvaliteten på allt. Mycket nöjd. Skulle önska en ny säng till en av döttrarna med bättre förvaring. Det hade inte skadat. Denna jag hittade var ju perfekt.

Twistshake termosar kan man inte få för mycket av. Jag har mina som vattenflaska. Ni ser tips på min Instagram.

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Trigger varning i denna kategori.

Del 2 - Spelet

Nu var pappret klart. Huset uppe på backen skulle bli deras. Nu skulle hon bara packa i hop lägenheten. Sen bar det i väg till det nya. Hennes föräldrar satt och firade med henne i köket när han klev in. Han brukade alltid vara trevlig. Fixa mer kaffe eller prata. Men denna gång var han kall och kylig. Han tittade knappt på dem och tog sin jacka och gick ut. De tittade på henne.

- Vad var det där om?
- Jag vet inte sa hon och tittade förvånat när han gick i väg där ute.

De flyttade in i huset. Saker ändrades snabbt. Nu skulle hon inte längre få ta hjälp av sina föräldrar om hon behövde barnvakt. Hans åsikt var att det är hennes ansvar. Man ber inte om hjälp. Kom de förbi vände han ryggen åt dem. Allt blev annorlunda. Han kunde skrika åt dem. Över små saker. Sen gick han ut ur huset och smällde igen dörren med en smäll.

Ibland satte han sig på andra sidan soffan när han upplevde att hon inte följde hans lagar. Hon var ständigt olydig enligt honom. Han kunde stirra på henne länge. Ställa frågor som om hon satt på ett förhör. Han släppte aldrig henne med blicken de gångerna. Ögonen var iskalla. Han talade om för henne vad konsekvenserna skulle bli om hon inte lyssnade. Sen fortsatte han med sitt förhör.

Ställe samma frågor om och om igen fast på olika sätt. Det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Han hade en bakgrund som officer inom militärens underrättelse tjänst. Det var i alla fall vad han sa. Hans jobb hade varit att förhöra fångar. Det kom fram allt efter åren gick i förhållandet. Hon hittade en del gamla kläder, medaljer och annat i en låda. Men han pratade inte ofta om det.

En mening ekade i hennes huvud: Kvinnor som dig ska man hänga i taknocken. Eller hans favorit hot. Gör du inte som jag säger så kommer du märka vad jag kommer göra som straff. Du får se om du vågar trottsa mig. Du kommer att få betala ett dyrt pris. Aldrig sa han exakt vad han skulle göra, det var alltid inlindat i en massa mind games.

Fortsättning följer...

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vilka trender kommer vi se i köket 2018?

När det gäller Svenska kök så går det ganska långsamt, så det kommer inte att bli några jätte stora förändringar. De vita köken har varit trendiga länge. Personligen så älskar jag det. Färg kan man få in ändå om man vill,om grunden är vit och ljus. Men några vågar gå i gråa toner nu också. Fifty shades of grey trenden i inredning kommer att märkas mer i köket.

Jag har också sett mer gamla hederliga gröna växter. Inte så där mycket som gammelmormor hade då det var en djungel i varje fönster, utan mer nu i dekorativa syften. En större grön växt i snygg stilren kruka lite här och där. Men även på köksbänken i de där härligt öppna köken. För det kommer bli mer öppna kök. Sen märker vi av trätrenden. Så skärbrädor som lutar mot väggen i trä kommer finnas kvar. Även sten. Så lugn alla marmor älskare. Det är här för att stanna ett bra tag till. Men nu i andra nyanser än bara vitt och grått. Grön marmor kommer få mer plats i köket. Den gröna lampan på bild passar så bra i hop med grön marmor tycker jag. Men skulle gå fint i hop med ek skärbrädor också. Morberg har en fin i trä. (Se bild)

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Jag delade lite intressanta videor innan om Mermaids. Denna gång tänkte jag dela ett annat mysterium. Det finns så klart massor med videor om detta på Youtube. Men det här är en av dem alla. Vad finns under den tjocka isen?

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Contains affiliate links

I dag tänkte jag visa några av alla mina favorit produkter som jag har i mitt badrum. Jag vill ha så rena produkter som möjligt. Ekologiskt är det jag föredrar. Jag märker också att mitt hår och min hud håller med mig. Jag testade i sommar en ny hudkräm. Stod så mycket bra om deras varumärke. Det var inte ekologiskt. Utan att kolla djupare på produktens innehåll så började jag använda den. I början kändes den väldigt bra. Mjuk blev man. Inte alls kladdig. Men sen började jag få mer och mer oren hy. Acne och min hy började bli som en tonårs hy. Då läste jag på om produkten, kollade upp olika tillsatser och kom fram till att hela produkten innehöll cancerframkallande ämnen. De skrämmande var att det var inte bara ett ämne utan flera olika tillsatser som stod listade som rent skadliga. Många var så nya att man ännu inte visste hur det kunde påverka människan. En del ämnen var skadliga och väldigt cancerframkallande för dem som jobbar med att framställa dem. De sätter vi på vår hy utan att ställa frågor. Det borde inte vara nödvändigt att man ska behöva kunna så mycket om tillsatser. Nu kör jag på mycket ekologiskt istället. Här uppe har ni några riktigt bra exempel. Nu mår min hud bra igen. Men mitt råd till er alla är att vara mer kritisk med vad ni använder. Gå inte bara på pris. Det finns mycket som är ekonomiskt men helt naturligt. Kokosolja är ett exempel som man kan använda som hårinpackning och även till ansiktet. Olivolja är en jätte bra kroppsolja om man har torr hud. Så det måste aldrig vara det dyraste. Men visst är det kul att unna sig lyx i vardagen också. Weledas produkter doftar jätte gott också. Sen har vi klintas massageljus som går att ha till torr hud också. De fungerar också som doftljus utan giftiga tillsatser och doften på dem är drömlik. Decleor är ett nytt märke för mig. Men jag gillar det jag provat.

Sen köper jag bara bra tvål. Är noga med det. De hårda tvålarna räcker länge och blir ekonomiskt. Min hud mår dessutom så bra nu och är inte lika torr som förut när jag bara köpte någon vanlig duschkräm billigt på affären. Sen jag fick barn har jag varit mer noga med produkter. Två av dem har extra känslig hy och får lätt eksem. Så val av produkter är därför extra viktigt för deras del. Kommer tipsa om bra märken för barn som jag använt genom åren i något inlägg längre fram.

​XOXO~Mifi Lodjur

Likes

Comments

Archive