Hej allihopa!

 

Var ett bra tag sedan man satt här och bloggade nu, haha. Men men jag är rejält kass på att hålla mina bloggar uppdaterade =).

 

Kan uppdatera er lite om lite som hänt nu det senaste i alla fall =)

 

Arne fick analsäcksinflammation igen, fick sövas på första besöket denna gång igen men sedan på återbesöket behövde han inte sövas och han var jätteduktig. Han fick äta Vetrimoxin (Antibiotika) och Rimadyl (smärtstillande) under tio dagar och det försvann och idag mår han bra igen =) Detta hände för ca 1 mån sen idag.

Nikita har återigen kommit in i en lite jobbig period, vet inte om det är trots eller inte, men hon prövar mig lite mer än innan för att se vad som är okej. Men nu är jag lite mer sträng än vanligt, jag försöker i alla fall. Och vi har satt igång med Klickerträningen igen.

Jag har också kommit på att jag har ju ett Dogman bälte (ett midjekoppel) som jag kan använda mig av när vi tränar klicker, då jag tycker det är jobbigt och krångligt att hålla både klicker, koppel och godis i händerna. Med dogman bältet så har jag händerna fria till att hålla klicker i ena handen och godis i andra handen. Så ska börja ha på mig det när vi klickertränar istället =). Funkar mycket bra vid möte av cyklister (idioter som inte plingar) och hundar.

Blev jätteglad häromdagen när jag och Kita hade hundmöte. Hon kollade på hunden och morrade, sedan tittade hon på mig och jag klickade (för att hon tog kontakt), sedan kollade hon på hunden igen utan ett ljud, såg på mig och jag klickade igen och gav godis. Då höll hon blicken på mig hela tiden under det mötet och jag blev jätteglad =D. Så hoppet kanske inte är ute för oss gällande det =P Haha,.

 

Nä men jag har också märkt att det är mig det är fel på bl.a när det gäller cyklistmöte, joggarmöte, hundmöte och människomöte när det gäller Kita. När jag håller henne så brukar jag tyvärr spänna mig för att jag VET att det kommer ett utfall. Och jag vill vara beredd på det och hålla henne under kontroll, därför kortar jag in kopplet och spänner mig lite så jag kan hålla emot när det väl händer. Detta är ju helt fel av mig för det känner hon av och jag gör situationen värre.

Men jag börjar bli bättre på detta, jag börjar slappna av mer när det gäller möte av folk och cyklister i alla fall, så på den fronten har hon blivit bättre =).

 

Men jag märker att det beror på mig för när Sam tex håller henne när det kommer folk så bryr hon sig inte, han säger till henne lugnt och hon lyssnar, och det är också samma sak när jag går med Rebecca och hennes kille med deras hundar. Hennes kille sänder ut lugn energi och deras hundar är Kolugna för det mesta och Kita tar över det och jag tar över det med, så då när det kommer cyklister osv så är hon väldigt lugn.

Så det hänger ju på mig. Men jag ska lösa detta =) Det kommer bli bra =).

 

Jag ska förresten antagligen börja som svetsare (utbildning) om jag kommer in. De har successiv antagning och jag ska dit nu på tisdag med min nuvarande "klass" på besök och lämna uppgifter och dylikt. Så kommer jag in är det 6 mån utbildning för att sedan övergå till praktik/lärlingsplats. Tydligen är man ganska välbetald med som svetsare ;-)

Jaja, back to business ;-)

 

Puss på skinkan!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, jag funderar på att tävlingsdebutera med Nikita nu i September i Lk1:an =D. Får väl se hur det går, just nu övar vi på hopp över hinder och linförigheten. Det är väl de "nya" momenten vi startat på. Sen kan hon ju en del av de andra momenten men vi måste verkligen finslipa på dem med. Annars blir det ingen tävling, och jag hoppas att vi kommer hinna gå en tävlingslydnads kurs innan dess annars blir det nog ingen tävling.

Vill ju att allt ska sitta, iofs kan vi ju göra en "tävlingsträning" så vi kan ju ta första som träning, men jag vill ju att våran debut ska vara mycket bra, och att allt ska sitta. Jag har ju såna tävlingsnerver så jag lär ju bli rätt nervös vilket säkert kommer smitta av sig på Nikita =P Haha..

 

Så får först se till att allt sitter och åka lite mer till Brukshundsklubben o träna upp henne. Visserligen tränar jag henne själv, och det är väl inte direkt någon jag umgås med som är inne på samma mål som mig att tävla i lydnaden =/. Så därför får jag träna lydnad själv.

 

Men men, det ska nog gå bra i alla fall =) Hoppas jag.

 

Hopp o lek!!

Likes

Comments

Jag och Nicole tog med Arne till veterinären igår.

Han hade fått "Akut fistulerande Analsäcksinflammation" och behövde sövas ner då han hade så ont.

Sen fick de spola och tömma hans analsäckar när han sov då han tidigare visat sådan smärta att han t.o.m försökte bita mig när veterinären klämde.

De kunde endast tömma den ena säcken då den andra var såpast svullen att de inte kunde komma in i den, men de sa att den antagligen inte hade nått i sig, att den bara reagerat på att den andra var irriterad.

Han fick medicin, 2 olika. Ena smärtstillande, och andra är anti-inflammatorisk.

Han ska gå på detta i 10dagar framöver fr.o.m idag, och hoppas han blir frisk och att det går ner för gör det inte det så måste han in igen sa dem..

Så nu får vi hoppas på det bästa i dessa dagar framöver.

 

Tack Syster!! & Tack Nicole!!! Älskar er. Vet inte vad jag gjort utan er!!

Likes

Comments

Upptäckte igår när jag var ute med Arne att han hade ont när han bajsade. Han försökte bita sig själv i rumpan men kom inte åt så han bet sig istället i höger baktass.

När vi kom in så var jag ju tvungen att se varför han hade så ont så jag tittade och såg att han var alldeles svullen vid sidan av rumpan. Så jag klämde lite, man ska ju se det som en klocka typ och sätta pekfinger på 5 och tummen på 7 och sedan trycka lite grann samtidigt som man drar upp. Detta gjorde jag och visst kom det ut massa äcklig gegga (Brun,degig) vilket tydde på en inflammation.

Ringde vet som sa att de nog behövs spolas och tömmas, så jag bokade tid och ska dit med Nicole idag. Fick låna pengar av min syrra då jag handlat julklappar för alla mina. Räcker inte det så skulle jag få låna av Nicole =).

 

Men jag uppdaterar er sen om hur det gått ! Peace out!

Likes

Comments

Bu har jag inte uppdaterat er så jag måste börja om från början, alltså kommer inlägget bli långt, välj själv att sluta nu eller fortsätta.

"Problemet" började när jag stack till Turkiet den 1:e oktober, jag kom hem den 16:e oktober. Hundarna blev passade av mina föräldrar under tiden.

Jag tränar mycket med Nikita, speciellt hjärnträning, och en del fysisk träning, då hon är rottis och rottisar är som sagt INGEN soffhund vilket jag visste redan när jag skaffade henne och var beredd på att fullfölja hennes aktivitet och sätta igång henne i tävling längre fram.

Det fungerade jättebra med att lämna ensam innan jag stack, det enda hon gjorde var att kanske bita sönder en sladd och en nalle (innan jag åkte till Turkiet) men då var hon ganska liten och ibland får man räkna med det.

Sen då när jag stack så var det lugnt ca en vecka, sen hade hon gett sig på soffan i vardagsrummet o tuggat på benen. Jag sa att det berodde på understimulering då hon är van vid träning och fysisk aktivitet till mina föräldrar o att de måste fortsätta med det annars blir de såhär. De fortsatte med det som jag påbörjat och det funkade någorlunda, förutom att hon bet sönder brorsans ena ADIDAS sko som kostade 800kr ! =/.

Sen var det lugnt på den fronten. Tills jag kommit hem. Allt var frid o fröjd första veckan jag hade vart hemma. Men sen andra veckan eftre jag kommit hem så vart jag tvungen att lämna dom hemma lite längre än jag brukar (ensamma) men bad min bror att passa dom vilket han skulle göra.

Grejen var bara det att brorsan (som inte bor hemma längre) hade en golvläggare hemma o glömde av att passa djuren så när jag kom hem så hade hon återigen gett sej på soffan i vardagsrummet fast denna gång SKINNET =(.

Mamma o pappa hotade med att omplacera o första gången hotade jag tillbaka med att i så fall hoppar jag av skolan så är jag hemma med henne istället o håller koll ¨på henne men det ville dem inte så de sa nej.

Sen var det lugnt. Ett tag, tills i tisdags, när jag kom hem, då hade hon återigen tuggat sönder saker, däribland min brorsas cd-case med över hundra filmer i, en bok o så. Visst DÅ var det lite grejer men det är ju själva grejen att hon gör det.

Då började jag själv fundera på OMPLACERING för jag tänkte att hon kanske inte mår bra hos oss och att hon kanske inte får den tiden som krävs så jag tänkte att hon får en sisat chans, sen får hon ett annat hem som kan ge henne mer tid.

Men sen efter att ha läst en bok om detta, massa annan fakta om detta samt fått info av kompisar som haft samma problem så är OMPLACERING ingen utväg. Det har oftast med åldern att göra och kan även bero på över/understimulering. Jag har fortsatt med träning av hjärnan/kropp som jag gjort innan, men det kan vara för mycket/för lite så jag ska pröva mej fram tills jag hittar det rätta som passar henne. Jag har bestämt mig fullt ut nu, hon ska INTE omplaceras oavsett vad, hon är MIN hund och alltså MITT ansvar INGEN annans!

Jag kan inte leva utan henne, och skulle aldrig Svika varken henne eller Amanda (Tjejen som jag köpte Nikita av, min f.d klasskompis), jag vill det bästa för min hund och jag tror att det bästa för henne är att hon får stanna kvar samt att hon blir förstådd.

Fick även lite info av kompisar att eftersom att detta började när jag stack till Turkiet så kan det tyda på att hon blev osäker, eftersom att hon känner sig säker i min närhet så kan hon tappat den trygga sidan och jag måste återigen bygga upp den hos henne för att få henne förstå att jag kommer tillbaka.

 

Jag ska verkligen ge allt för att få henne att stanna, och skulle det nu bli så att hon gör något sånt igen, så hoppar jag av skolan nu, tar hand om hundarna så mycket jag bara kan och senare ( i framtiden) hoppar på skolan igen, det finns faktiskt vuxenskolor. Skulle inte klara ett liv utan mina hundar! <3 Älskar dem 2 mer än livet självt!

 

Likes

Comments

Jo, igår skrev jag att jag fått jobb och jag trivdes med det.

Båda delarna stämmer, jag fick jobb och jag visste att jag skulle trivas med det, enda problemet var ju att jag ännu inte visste vad jag skulle få i lön.

Det fick jag reda på idag................. Och det gjorde att jag sa NEJ!! Direkt.... Vilket är full förståeligt.

50kr!!!! Om dagen!!! =O.. Nej verkligen inte. Jag slavjobbar fan inte!! Usch o fy!

Likes

Comments

Japp, då har jag äntligen hittat mig ett jobb som jag kan trivas med, ska först se vad lönen är också för även om jag trivs så tänker jag inte jobba för värsta slav lönen. Träffade 2 ur personalen idag, skit-super-trevliga! Asroliga med för den delen.

Så nu när jag har ett bättre jobb med förhoppningsvis bättre lön än det senaste jobbet jag hade, så lär jag stanna kvar ett bra tag i alla fall =). Och nu till att börja med så ska jag jobba helger eftersom att jag går i skolan på vardagar. Men på lov och helger så kommer jag alltså att jobba =). OM jag blir anställd (vilket jag säkert blir, ska prata med chefen imon) så blir det så ;-P Göttans hockeypuckar!!

 

Over `N Out!!

Likes

Comments

Japp, da ar man antligen her o vad gör man? Jo man sitter sjalvklart pa internet cafe =).

Haha. Jag langtar inte direkt hem (langre) men jag saknar mina vovvar =,( Mamma skickade ett sms till mig och sa att mina vovvar skanar mej sa jag blev ledsen o langtade hem. men nu e det över, o hpon for inte skicka mer sona sms =( Da blir jag annu mera ledsen.. =P Haha..

 

Jobbiga bokstaver, orka inte skriva mera!! Ida Nicole & Mary!! Vi Hörs ner jag e hemma igen ! Love you!! Pussss

Likes

Comments

Två dagar kvar nu! Eller rättare sagt "1 & ½" =P Känns så jävla gött. Snart sticker jag till Turkiet! Planet går runt 7 på onsdag morgon =). Sen åker jag natten den 16:e kl 22-23 nån gång hemmåt igen =)., Haha, 2 HELA VECKOR med all inclusve ;-P Fria drinkar + fri mat...

 

Och det bästa av allt: För mig är ALLT gratis, jag åker nämligen med gratis med syster o hennes familj =D. Som barnvakt förstås men ändå ;-P Hehe, ska bli skitkul (hoppas jag =P ).

 

Godnatt!! Puss

 

P.S: SUNNA jag älskar dej gumman!! <3<3<3 Saknar dej och hoppas du blir "frisk" snart!!Love you!!

Likes

Comments

Igår så var jag, Ida, Atlas & Nikita i stan och miljötränade vovvarna =)

Det gick jävligt bra faktiskt, bättre än vad jag trodde. Jag hade förväntat mig att Nikita skulle skälla på allt folk i 5:an  vilket hon INTE gjorde =P. Haha, och Atlas han var hur duktig som helst =P Han "gled" fram längs hela 5:an huset och verkade inte särskilt bekymrad över något =P. Haha, grymt duktiga var dem.

Sen drog vi till Backaplan med vovvarna och in på Huveröds, och My one med vovvarna och tittade på olika saker till hundarna =P. Jag köpte ett nytt koppel till Arne, Nytt halsband till Nikita (Helstryp i Nylon) samt en Halti (då hon drar för jävla mycket när andra vovvar går förbi) köpte även lite godis till hundarna och en Rottweilerdekal att sätta på dörren =). Ida köpte en boll till vovvarna och en munkorg som hon ska ha att träna skydd med. =) Haha, på söndag ska vi till stan igen, fast då tar hon med sig Casper, jag funderar på om jag ska ta både vovvarna eller bara Nikita. Det lutar åt att ta med båda dogsen =P Arne blev ledsen när jag lämnade honom själv och tog med mej Nikita, han hade ylat och gnällt lite grann när mamma kom hem från jobbet för att säga att vi var borta =' ) Min lilla gulleplutt =).

 

Japp, nu ska jag städa lite grann på mitt rum, sen ska jag ut med vovvarna och sen ska jag faktiskt göra lite läxor =P Haha..

Ha det gött! Puss

Likes

Comments