Jag trodde att jag skulle slappa denhär helgen, men det visade sig tvärtom! En av mina systers kompisar vela klippa sig, och självklart går jag med på det! :) När hon var klar ville en till av syrrans kompisar klippa sig, och sagt och gjort så blev hon också klippt! Och sedan, en klippning till. Herrklippning. Jag kände att klippningarna blev väldigt uppskattade när jag fick höra en massa "tack"! Jättekul såklar, och det är även kul att få träna upp sig med tiden och så.

Sen ska jag även klippa/färga/slinga min fina mor ikväll & imorgon ska jag klippa/färga en av mina fina vänner & efter det inväntas gym, så denhär helgen blir allt annat än slapp ;) Men otroligt skönt att den inte blev så slapp, det gör att jag känner mig mer taggad på skolan, perfect! :D

Dock så kunde jag inte ta några före- och efterbilder :( Tyvärr, tyvärr, men jag lovar att resultatet blev bra ;) Hare gött!


Gammal bild (vilket ser man att utväxten inte syns, nu är halva håret en utväxt ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Eftersom att uppdateringen bokstavligen har varit urkass så tänker jag släppa en bomb om vad som händer och sker inom min "karriär" inom frisörbranschen.

1. Vi ska ha en visning med catwalk, galna frisyrer och häftigt smink med temat Avantgarde den 17Maj på Grand Hotell. Detta kommer vi superkul och som det ser ut nu har vi ca 70 modeller! Så det verkar till och med bli fyra modeller var! Super kul! Och stressigt ;)

2. Jag har fått allergibesvär, klåda/eksem, huvudvärk och yrsel. Varför jag tar upp det här är för att den har med utbildningen att göra. Jag är 99% allergisk mot hårfärg. Och vet ni vad en frisör av i kontakt med varje dag? Hårfärg! Så jag ska få komma till hudmottagningen den 21Maj och få göra ett allergitest. Jag ber till gud att jag slipper hoppa av pga. en allergi. Visst, jag tänkte hoppa av förr och kan fortfarande få upp det i tanken, men jag vill inte bli tvingad till det, det är ett beslut jag själv vill ta.

3. Hade min fina vän som modell idag, vi färgade hennes underhår lite mörkare och och lockade hennes hår. Och vet ni vad? Hon ska även vara modell på Avantgarde-visningen! Kul va? Kommer ta en massa bilder med systemkameran under förberedelserna och visningen!4. Som inspiration/träning inför visningen gjorde Sara spikes på mig! Kanske nån av alla modeller får ha det? Jäkligt coolt med det faktiskt :DLikes

Comments

Åh, jag vet att jag har varit usel på att uppdatera här, men det har inte hänt något i frisörvägen på ett bra tag. Just nu är det tre veckors praktik och jag står utan praktikplats, jag ger en sista chans att leta imorgon. Ska samla ihop så många nummer jag kan och ringa runt till vartenda salong i stan. Även fast jag vet vad jag får till svar. "Nej, vi tar inte emot praktikanter." Eller "Nej, vi har inga lediga platser."

Ingen praktik = inget betyg. Skolverkets jävla patetiska regler. Det är inte praktikplatsen som ger betyget, och att ge betyg på att städa och servera kaffe? Hmm, patetiskt. Det gör vi ändå i skolan. Orkar ärligt inte bry mig om betyget ikväll. Jag kommer ändå inte jobba som anställt på salong i framtiden. Det skulle vara en mardröm.

OM det blir någon praktik (skulle hellre sitta i skolbänken och plugga faktiskt.) så kanske det dyker upp någon uppdatering, annars får ni titta in på min andra blogg som jag har länkat nåt inlägg under detta.

Likes

Comments

Har haft en annan blogg på sidan av denna för mer vardagsinlägg, men började avsky den så gjorde en ny som jag är nöjd med. Enkel och bra. Vardag och tankar. Kanske mer utöver det i framtiden, det märker vi.

Vill du kika in så klicka HÄR , enjoy! 

Likes

Comments

Imorgon är det dags för halvtidsprovet. Är sjukt nervös, men inte för hur det kommer gå.. mest för att lärarna kommer gå runt, vara tysta & bara inspektera. Men, har det gått bra hittills så borde det inte vara några problem i alla fall!

En modell blir en utmaning i alla fall, tidsmässigt. Jag & tidpress går inte ihop, helst av allt så vill jag bara lägga mig ned på golvet och gråta när jag får tidspress, men har väl tur att jag har svårt att gråta. UÄÄÄH, vi får se om det blir någon uppdatering efter provet, kommer ju hem på kvällen och kanske hoppas i säng direkt! Annars så blir det en liten update dagen efter. Hörs.Likes

Comments

Här rullar det på! Har nyss haft T&U eget företagande. Vår affärsplan, logga, företagsnamn och powerpoint är klart! Så nu är det bara 3D salongen som måste bli klar, och ev få loggan i datorkvalité eftersom den finns på ett papper just nu.

Sitter nu i ett öde klassrum och har en timmes väntan till svenskan börjar, vi ska köra igång med romantiken (epoken) läsa frankenstein bl.a.


Likes

Comments

Har inte varit någon vidare uppdatering för att jag inte har haft några frisörlektioner på ett tag. Men idag var jag på spåret igen!

Dagen började med att vi skulle föna volym - vilket tog längre tid än beräknat, men resultatet blev bra. Det kan dock alltid bli bättre, så imorgon ska jag (på min enda lediga dag mitt i veckan) gå till skolan och föna mer volym. Hade helt glömt bort att träna det momentet till provet.. Har ingen annan än mig själv att skylla!

På eftermiddagen blev det dags att göra lite strukturritningar på en klippning och sedan på en svinrygg. Det också är inför provet.

Appropå provet, det är på måndag och det ända jag är nervös för är att lärarna kommer hålla tyst hela dagen, inte säga ett knyst, känns hemskt.. Sen så kommer det nog vara en massa nervösa klasskamrater så nervositeten i salongen kommer nog öka hastigt. Men det ska bli kul och få se hur det blir när man inte har någon handledning, det är något jag faktiskt längtat efter! Nu är det bara att köra på Måndag!


Likes

Comments

Söker fortfarande två hårmodeller till mitt halvtidsprov. En färgmodell och en klippmodell. Först till kvarn som gäller.

Likes

Comments

Idag var det permanentrullning och svinrygg på tid som gällde. Avskyr att ha tidspress, fyfan. Men huvudsaken var att jag klarade bägge delarna på bra tid!Likes

Comments