Think about it

Jag minns när jag var liten och folk frågad mig var jag ville bli när jag blev stor. Jag svarade aldrig samma sak. Ett tag ville jag bli veterinär men det var för att mamma ville bli det när hon var liten. När jag insåg att det var hennes dröm så bestämde jag mig för att bli pilot. Jag var fortfarande väldigt liten och det tog mig några år innan jag insåg att Jag inte alls ville bli pilot, det var ju Pappa som var pilot så det var ju Hans dröm! Emellan veterinär och pilot drömmandet så hade jag hunnit med att fundera på om jag kanske skulle bli chef när jag var stor, eller politiker, eller fastighetsägare, eller ansvarig för att planera vilka matcher landslaget skulle spela, eller ägare av en butik, eller landets bästa kaninuppfödare eller Något i den stilen. Jag blev lite förvirrad och hade inte en susning när det väl var dags att välja gymnasium.

Liksom, vad fan pluggar man om man vill vinna VM i kaninuppfödning!? 🤪

Ryktet om vår syo på skolan var allt annat än bra och jag kände direkt vid vårt möte att hon och jag inte talade samma språk. Jag ville läsa så mycket matte som möjligt och tyckte det var viktigt med en bra utbildning, något som kunde ge mig en stadig grund inför framtida studier efter gymnasiet. Hon däremot såg ngt annat och sa att frisörs linjen hade passat mig perfekt. Jag skulle få utlopp för mitt företagande. Jag minns att jag satt med henne på hennes kontor väldigt länge, vi drog över på tiden och hon ställde många frågor. Hon sa saker som att jag var driven, hade stort engagemang och att jag skulle ta tag i mIna idéer och se till att förverkliga dem. Hon pratade om hur viktig matten var och att det var endel jag kunde satsa mer på. Hon nämnde också att allmänbildning och insyn i ekonomi var bra ämnen för mig men att jag främst skulle rikta in mig på att Göra saker och inte sitta vid skolbänken för mycket. Idag, så här i efterhand, inser jag vad hon försökte få mig att inse och jag tycker verkligen att jag kanske var just puckad som inte insåg det då. Jag har gått en krokig väg sen jag gick ut skolan men jag har lärt mig extremt mycket. Jag blev erbjuden ett bra jobb direkt efter studenten och jag märkte direkt vad det var som drev mig. Pengar. Jag blev extremt intresserad av pengar, hur man tjänade dem, hur man kunde spara och placera dem, hur man kunde få dem att växa och ja givetvis hur man kunde bränna dem.

Ja, jag var ju 19 bast och bodde ensam. 🙄

Nu, idag känner jag mig ganska lugn och säker på alla de bitar som förr var frågetecken och just idag känner jag att, vad puckad man är som säger saker som ”Det var bättre förr” eller ”Vad enkelt livet var när man var liten”. Det är först nu när man blivit lite äldre som man vet vad man vill och har ett ganska stort hum om hur man kan få det som livet blir intressant på riktigt. Med detta sagt så är det dags för mig att anamma råden från min gamla syo och börja göra saker, saker som gynnar mig! Jag ser fram emot vad som komma skall och vad det nya året som lurar runt hörnet har att erbjuda! 💖

  • Vardag

Gillar

Kommentarer