San fransisco

Hörrenini, nu har vi varit i San Fransisco. 😃 Det Ă€r ett stĂ€lle vĂ€rre Ă€n en berg och dalbana med alla dess backar som gĂ„r upp och ner. FrĂ„gorna som uppstĂ„r nĂ€r du gĂ„r backe upp och backe ner Ă€r oĂ€ndliga. Till exempel; Hur orkar man gĂ„ i alla dessa backar? Har tjejerna hĂ€r aldrig högklackade skor? Är alla invĂ„nare vĂ€ltrĂ€nade? Om man Ă€r tvĂ„ kompisar och bor pĂ„ olika stĂ€llen i en backe, dricker man alltid kaffe hos den lĂ€ngst ner dĂ„? Hur ofta mĂ„ste man besiktiga bilen och kolla handbromsen? Är uttrycket Never skip leg day nĂ„got man aldrig sĂ€ger i SF? StĂ€mmer det att det finns lika mĂ„nga nerförsbackar som uppförsbackar, det kĂ€nns inte sĂ„!?

Ja ni förstĂ„r, jag har funderat en hel del. 🙄

Jag kan inte hjÀlpa att jag som nykommen besökare i denna stad försöker förstÄ hur det kommer sig att folk ÀndÄ bor i SF och dÄ slog det mig. Jag bor ju i VÀxjö, det Àr ju typ samma sak. Med betoning pÄ typ. IstÀllet för branta backar i varje kvarter sÄ har vi en hel del regn. Till och med sÄ mycket regn att vi flera gÄnger har toppat listan med flest regndagar i Sverige. Men inte stoppar det oss att leva livet precis som vanligt och med tanke pÄ hur mycket det byggs i denna stad som mer och mer börjar likna Köpenhamn med husen vid stationen eller Central Park med den vÀlskötta Linné Parken sÄ betyder det ju att folk accepterar stadens egenskaper och bygger sig ett fungerande liv dÀr ÀndÄ. Imponerande och fint tycker jag. Med detta i bakhuvudet sÄ dröjde det inte lÀnge fören jag förstod charmen med San Fransisco ocksÄ och nu kan jag rekommendera detta stÀlle starkt. Det var en helskön plats och vi har verkligen njutit till fullo, vissa vi mötte njöt kanske mer Àn andra det kunde jag kÀnna pÄ lukten i luften men för oss rÀckte det med den hÀrliga atmosfÀren.

Inget gör mig gladare Ă€n mĂ€nniskor med engagemang och jag Ă€r sjukt glad över alla tips jag fĂ„tt om vad man ska göra nĂ€r man besöker SF. Det vi hann med pĂ„ vĂ„ra tvĂ„ dagar var att vi traskade i Chinatown, vi sprang backe upp och backe ner, vi besökte Fisherman’s Wharf och Ă„t skaldjur, vi spanade ut mot Alcatraz men hade inte tid att Ă„ka ut, vi gick Ă„t bĂ„da hĂ„llen pĂ„ Lombard Street, vi sĂ„g Golden Gate Bridge bĂ„de tĂ€ckt i dimma och i soluppgĂ„ng, vi trĂ€ffade Carina som Ă€r en kompis till Robin som ocksĂ„ fick agera guide en hel dag, vi drack vin pĂ„ en vinbar, vi spanade ut över havet frĂ„n en mysig pir, vi njöt av en kall öl, livemusik och tyvĂ€rr lite fĂ„gelbajs pĂ„ Robins nystrukna vita skjorta pĂ„ en fin uteservering i solen, vi testade SF godaste glass och vi tappade bort vart vi hade parkerat bilen. 32 000 steg per dag senare och obeskrivlig trĂ€ningsvĂ€rk i rumpan ner till fötterna var det dags att lĂ€mna denna fantastiska plats. Men det blir mycket snart ett kĂ€rt Ă„terseende och dĂ„ med bekvĂ€mare skor och fler nĂ€tter. â˜șïžđŸ‘Ÿ

  • RESOR

Gillar

Kommentarer