Hovsgatan 8B, växjö

2 veckor efter jag blivit tillsammans med Sebastian så åkte vi tillsammans med vänner utomlands. När vi kom hem flyttade vi ihop i min etta på söder. Efter vårt 3 månader långa förhållande bokade vi en lägenhet som det var inflyttning i ca 3 år senare. Det var ett nybygge som skulle byggas här i Växjö och kloka som vi var så bokade vi en 3a även om vi bara ville och behövde ha en 2a. Men med vårt tempo så visste vi aldrig om det kanske skulle behövas ett rum extra. Vi två ihop sattes verkligen på prov då vi under dessa tre år hann med att dela en garderob i min lilla etta, flytta till en tvåa som blev vår allra första egna lägenheten. Vi bodde dock bara där i 6mån innan verkligheten slog till som ett slag i ansiktet. Vi var på banken och fick veta att vi var tvungna att få ihop 300 000kr till kontantinsatsen till vår nya fina stora 3a. Vi flyttade då hem till Sebbes föräldrar där vi bodde i nästan 2 år. Jag har bott ensam sen jag var 15 år och har alltid klarat mig själv så det var en stor omställning för mig. Men både då och nu är jag glad och tacksam över att vi fick och kunde bo där. Utan deras hjälp hade vi aldrig kunnat få ihop pengarna!

Nu har vi bott här i 5 år och unga-jag trodde nog att vi två hade gått igenom allt tillsammans på vägen mot vår lägenhet. Men oj vad fel jag hade. Dessa fem år har varit en riktig berg och dalbana. Inte på viset att det varit bra eller dåligt. Det har det ju givetvis också varit men framförallt så menar jag att på fem år hinner man gå igenom massor. Familjebråk, dödsfall, nya jobb, körkort, bilköp, resor, julaftnar, grillkvällar och allt annat mellan himmel och jord.

Ska skriva direkt att jag Ä L S K A R varenda kvm i denna lägenhet för då är det sagt och ni slipper läsa hur mycket jag älskar köket, vardagsrummet eller balkongerna. Än idag gillar jag valen vi gjorde för köket och gillar fortfarande tex kaklet och bänkskivan men det är kul för i nya lägenheten så har vi valt något helt annat. Men det är ju så kul att byta lite!

Hallen är stor och delar av lägenheten på ett skönt sätt. Till höger ligger stora sovrummet och till vänster ligger vardagsrummet och köket. Trädet i hallen var den första saken och möbeln som vi köpte till lägenheten och den låg nästan nedpackad i förpackningen i 2 år innan vi fick nycklarna och flyttade in.

Nu måste jag dock skriva det igen men det är bara för att detta är det bästa med lägenheten! Jag Älskar vårt badrum med anslutande tvättstuga. Jag ville såå gärna ha mosaik i duschen och Sebbe sa att jag kunde få exakt vad jag ville. När jag sedan valde ett kakel som skiftar i lila så såg jag tveksamheten i hans ögon men hörde orden från hans mun ”Lilla hjärtat, du får välja vad du vill”. Hur underbar? Givetvis försökte jag tusen ggr få honom att säga att han absolut inte ville ha det kaklet men han sa bara ”Jag är övertygad om att det blir skit snyggt när det väl är på plats”. Det blev skit snyggt och lyckan var total! Badrummet är stort och välplanerat och tvättstugan är helt fantastisk. Sådan lyx med ett sådant utrymme.

Tråkiga bilder men vi har en inglasad balkong som vi har spenderat så extremt många kvällar på. Den var mitt egna kontor en hel sommar när jag arbetade extremt mycket med MD Brodd Plugg. Jag inredde det som ett kontor med skrivare och allt jag behövde. Det var fantastiskt att sitta där ute och jobba.

Åh nu till vårt tredje rum. Vad skulle vi med det till? Vi hade saktat ner lite och bestämt oss för att allt inte behövde gå så snabbt. Vi passade på att lägga all ledig tid och alla pengar på resor. Vi ville båda ha en grym walk in closet så det blev det. Vår riktiga klädkammare fick bli kontor och vi lyxade till det med ett helt rum för våra kläder. Sebbe har aldrig varit bra på att hänga upp eller vika sina kläder så ni kan ju tänka er hur detta rum såg ut efter ett tag. 😅 Efter att ha insett att vi båda inte fick plats med arbetsdatorer och speldator i klädkammaren så skiftade vi och gjorde detta rum till just ett kontor och som Sebbe alltid sagt, gaming room. Jag hade semester ensam en vecka ett år och hade inget att göra, då målade jag detta rummet ljust grönt och ni ser ju vilken jämn rand det är under fönstret. Jag höll ett pappet så rakt jag kunde och drog med rollern med den andra handen. 😉

The master bedroom har en anslutande klädkammare och en liten balkong. I’m just saying 🙌

Ännu lite mer av min egentid och jag åkte över till K-Rauta och köpte plugg, krokar, rep och träpinnar. Sen hem och byggde ihop en garderobsinredning. Tänk vad man kan och tänk vad kul det är när man gör något själv från grunden. Åh måste erkänna att det är jätte kul att skriva om det här, nu!

Lilla balkongen med de fina lamporna. Alltid när jag går och lägger mig på kvällarna så tänder jag lamporna och sen ligger jag och tittar ut genom fönstret på lamporna och husen på andra sidan. Har blivit många soldagar och frukostar här ute också. Perfekt med att arbeta kvällstid och ha hela morgonen och förmiddagen på denna balkongen.

Åh här är den! ☺️ Du som köper denna fina lägenhet kommer trivas minst lika bra som vi har gjort! ❤️

  • Home

Gillar

Kommentarer