I det här inlägget tänkte jag bara skriva om mon jul och berätta lite vad jag har fått eftersom att jag har fått en del förfrågningar på det.

Men jag gick upp 06:00 och åkte till stallet klockan sju för att rida BellaDonna (en ridskole häst) lite självständigt och sedan hoppade vi även lite granna och det gick superbra! Efter det så red jag Apollo lite barbacka tillsammans med mil lillasyster och tog några julkort.

Men när allt var klart i stallet åkte jag hem och sov lite hehe, bytte om och duschade innan vi skulle på julfirande hos mormor. Av mormor fick jag en Muffinsplåt och formar, pengar, laddare, hörlurar, två hörlursdelare, två påsar hästgodis (som Apollo älskade), fyra nya skal till min telefon, ett pansarglas, jag önskade mig inte så jättemycket så jag fick lite mer pengar :).

När vi hade kommit hem ifrån mormor öppnade vi våra julklappar här hemma, och jag fick två Equiline schabrak med E loggan, ett NAF schampoo, ett par nya zandona benskydd med fluff, ett grimskaft från horsewear, en burk med gummisnoddar, ett par Adidas tights, en svart bomberjacka, Joakims bok och en bok om olika snabba mellanmål eftersom att jag aldrig hinner äta någon riktig mat innan stallet och ett till rambo deluxe fleece täcke!


Imorgon ska jag ialla fall till farmor och fira jul med pappas släkt och jag har inte träfat dom på 7 år nu heheh så jag är väldigt taggad på det:)!

Hoppas även att ni alla har haft en bra jul <3!

Bildresultat för rambo fleecetäcke

Bildresultat för equiline schabrak e logga

Relaterad bild

Bildresultat för zandona skydd fluff svartafast svarta

Bildresultat för horseware grimskaft

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Framridningen, vet nog att dom allra flesta är superviktig för en själv, hästen och för passets fördel, meeeen varför är det så många som slarvar med den? Visst, jag har väl också gjort det någongån (nu menar jag inte att jag skrittar två minuter och travar tre). Men man får vi bara sota för det senare i passet eller på en tävlingsbanan. Ta hellre ut hästen 10 minuter tidigare och checka av gasen och bromsen, övergångar, skritt->halt, halt->skritt, skritt->trav, trav->skritt, ja jag tror nog att ni fattar grejen nu, flytta hästen undan för skänkeln och våga bli lite mer "kräsen" att den verkligen ska bli lösgjord, att den ska lyssna bra på dig och jag kan LOVA dig att passet/tävlingen kommer bli bättre. Men ställ inte för höga krav på hästen/ponnyn med en gång, uppvärmningen är tillför att stämma av så att allting fungerar och att mjuka upp hästen inför passet/starten!

Någongång efter jul kommer det komma upp en video/inlägg om hur jag tänker kring en tävling, ett hopp och dressyrpass, mina favoritövningar i uppvärmningen osv.

Detta var iallafall det som jag tänker på vid en uppvärmning. Har ni några andra tips? skriv dom här nere!

Likes

Comments

Jag har fått en del meddelanden på instgaram, snapchat och facebook om jag kommer ta upp bloggandet igen och JA nu kommer jag att göra det. Jag har haft väldigt mycket med skolan och att min dator har vart sönder osv, men nu när vi snart har jullov tänkte jag börja blogga igen! Jag har faktiskt längtat efter att skriva detta inlägget men jag har inte haft tid.

Nu när jag sitter i min säng och skriver detta är klockan 17:53 och jag har precis kommit hem ifrån en heldag i stallet med clearround och ridning. Apollo har ju sin lilla hoppvila nu och därför red jag igenom honom på förmiddagen innan clearrounden. Har var väldigt spänd och tjafsig, menmen, man kan inte alltid vara på topp. Efter det så hjälpte jag min kompis Molly och hennes nya ponny på "tävligen" efter deras skada och det gick super bra, hon fick ett nerslag på hinder nummer 4 i första klassen och nollade andra klassen <3! Sen hjälpte jag min kompis Sara med hennes ponny som fick två jätte snygga och felfria rundor i 80 cm <3!

Imorgon är det skola igen och jag har inga lektioner eftersom att min tyska är inställd för betygssamtalen, men jag känner mig faktiskt hängig och febrig så jag får se om jag går till skolan imorgon över huvudtaget.

EN sista sak: Det är många som har frågat om jag kan börja med youtube, svaret är nej (inte än ialla fall) MEN jag kommer vlogga lite då och då eller göra andra videos och dom kommer jag att ladda upp på bloggen istället!

Det var allt för nu så vi hörs i nästa inlägg!

Likes

Comments

​jaa, vad hände med att jag skulle bli mer aktiv här? Nu ialla fall har jag bestämt mig att jag SKA bli mer aktiv. Det blev lite mycket med träningar, tävlingar, alla ridpassen, och skolan så då fick bloggen bli lidande. Men nu ska jag ialla fall starta upp den igen och försöka uppdatera varje dag. Men såhär ser i alla fall veckans schema ut för Apollo:

Måndag: upphöjda travbommar

Tisdag: upphöjda galoppbommar

Onsdag: Uteritt/dressyr

Torsdag: Dressyrträning

Fredag: Markarbete, höjer upp något hinder i slutet 

Lördag: Vila, klippning

Söndag: Dressyr/uteritt, beror på vad det blir idag (onsdag) 

Likes

Comments

Jaah, vart ska man börja? Vi har ialla fall i Sämsholm och hoppade bara en LC som mjukstart, han var verkligen superfin på framridningen och framhoppningen. Men jag vet verkligen inte vad som hände med mig inne på banan. Jag red PISS rent ut sagt. Så det är la tur att man har en ponny som ställer upp och hoppar i alla lägen. Det första dåliga språnget kom redan på femman, jag såg ingen distans vilket resulterade till att jag började plocka i honom, han hoppar stillaståede på en oxer som är 90 cm hög och 110 cm bred och KLARAR det!sen fick jag rätt så bra flyt 6 an och 7 an. Samma sak hände till 8 an han hoppade stillastående i en oxer oh räkar fälla ner bakbenen emellan bommarna men lyckas ändå rädda upp de(!?!?) hittade ingen distans itill 9an och han hoppar stillastående sen får jag bra flyt igen och vi nollar och VINNER!!!!! första tävlingen på 10 veckor och han VINNER HUR BÄST ÄR HAN INTE !?!?!?!? <3<3<3<3<3

Likes

Comments

nu tänkte jag börja men en ny sak. nämligen lägga ut mina ridpass! jag kommer använda mig av en app som heter equilab (inget samarbete) så ja, hoppas ni kommer tycka de är lie roligt ialla fall! :)

Likes

Comments

måndag: dressyr. mkt galopp
tisdag: uteritt
onsdag: markarbete
torsdag: dressyrträning
fredag: hoppträning
lördag: markarbete/uteritt
söndag: tävling

Likes

Comments

Måndag: dressyrtrimm
Tisdag: lösgörande dressyr
Onsdag: hoppträning
Torsdag: uteritt
Fredag: dressyr
Lördag: markarbete
Söndag: hoppning

Likes

Comments

Nu har jag börjat sätta igång Apollo så han är helt igångsatt och idag (måndag) kommer jag att rida ut honom i alla gångarter runt elljusspåret som vi kallar det för. Men här nedan är veckoplaneringen!

Måndag- uteritt

Tisdag- dressyr, fokus på lååång och låååg form så han höjer ryggen

Onsdag- återbesök

Torsdag- ?

Fredag- ?

Lördag ?

Söndag-?

Men hoppas alla ni får en bra dag, snart kommer en del blogginlägg mer o mer ju mer jag kommer igång :)

Likes

Comments

Nu har jag ridit dorian sen i tisdags då red vi bara lite lugnt för att han skulle gå fram för skänken ordentligt vilket han inte brukar göra Ahahah men har var super duktig!
Onsdag: satte jag upp en slalombana för att vi skulle testa styra honom lite och på andra långsidan så det blev som en "gång" mellan bommarna. Så skulle jag kunna bromsa och sätta igång honom mellan. Han var sååå himla duktig! Han var ju vääääldigt pigg idag och blev ju då lite stark, men de är bara bra för då betyder de att han börjar komma igång mer :) <3
Torsdag- vila
Fredag- samma sak som onsdags, men red inte sp läge för vi blev heeeeelt dyngsura :(
❤️ bild från övningen 👇🏼

Likes

Comments