Sluta amma

Felice, babynorman, Tankar

Tiden är kommen då jag har tänkt sluta amma. Jag trodde att detta skulle vara typ världens enklaste grej för mig. Jag har aldrig ÄLSKAT att amma som vissa gör, jag har heller inte hatat det utan det har bara varit ett naturligt sätt för mig att ge min bebis mat. Jag visste från början att jag ville amma för min bebis skull OM det funkar och det är jag glad att det gjort.

Sen har jag stundvis räknat ner dagarna till 6 mån då jag hade tänkt sluta. Någon gång där ibörjan när bebis vill amma heeela tiden, eller när jag fick sår en hel månad eller när jag varit obekväm att amma offentligt. Hemma - inga problem. Men typ restaurang, nejtack!
Och så har jag varit stressad när jag lämnat henne att det jag pumpat ska ta slut och jag är den enda matkällan - s t r e s s e n.

MEN, nu när jag håller på trappar ner så tycker jag stundvis att det känns jobbigt att sluta. Främst för att jag märker att Felices mage blir trögare av ersättningen, såklart! Det är så mycket mer kompakt än modersmjölken och hennes lilla mage måste vänja sig, men jag tycker det är lite jobbigt faktiskt. Dock försöker jag intala mig själv att detta hade väl hänt förr eller senare. Men detta är EXAKT varför jag velat amma för att då kan inte (till 99%) inte bebisen bli förstoppad och få massa krångel med stackars magen. Vet själv hur ont man kan ha i magen och då när man är så liten så känns det ännu värre. Jaja, hoppas hennes kropp vänjer sig snabbt!

Jag hade tänkt avsluta ganska på studs men nu blir det att jag nog kör hälften/hälften för att vänja hennes mage lite långsamt, det känns bäst så!

Gillar

Kommentarer

josefineso
josefineso,
Elise blev hårdare i magen första tiden efter att vi börjat med ersättning men tycker hon vande sig rätt snabbt ändå. Hon hade aldrig problem att bajsa så tvärstopp blev det dock inte 😅 Hoppas att det går smidigt för er 💕 nouw.com/josefineso
lindaaeklund
lindaaeklund,
Kan tänka mig hur du känner! Har tyvärr inga tips då jag inte är där än men jag hoppas att det ska gå bra både för dig och Felice!☺️❣️nouw.com/lindaaeklund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229