Att leva med ibs

Personligt

Hej, jag berättade för några dagar sedan att jag hade ibs. Det är en tarm sjukdom.

Irritable Bowel Syndrome. Som det så fint heter.

Vissa dagar märker jag den ingenting vissa dagar har jag jätte ont & mår skit.

Jag märkte att det var något fel med min mage när jag precis börjat ettan på gymnasiet. Det gjorde skit ont i min mage kunde knappt röra mig vissa dagar. Behövde också ha en toa nära till hands.
En dag så kom de blod när jag var på toa & rätt så mycket. Men bestämde mig för att åka till skolan ändå.
När jag satt & väntade på tåget till skolan börja magen krampa, jag blev yr började svettas & blev allmänt dålig.
Jag ringde då till min mamma & berättade detta som sa att kom hem så åker vi till Dr. Min mamma tar saker med magen väldigt allvarligt då hon lider av en tarmsjukdom som heter morbus crohns. Vilket är en helt annan sjukdom. Som hon opererats för några gånger. Därför ringde hon till dr i svalöv.

Fick göra en undersökning som visade att jag hade slem där nere i min avföring. Så man skickade då en remiss för att kolla detta vidare. Mamma kontaktade sin läkare, som hon haft sen länge tillbaka. Hon fick sin sjukdom när hon var väldigt ung & äter medicin för det än idag.

Fick en tid i landskrona för undersökning. Dagen innan fick jag dricka 2 liter laxerings medel. Något av det äckligaste jag gjort. Stod till sist & spydde mellan omgångarna. När man inte sprang på toa så drack man detta & spydde. Man var nämligen tvungen att rensa ut allting man hade i magen. Så därför fick jag vara fastande till vi skulle dit.

När vi väl kommer dit får jag en nål insatt som dem trycker in vitt pulver i. & sen får jag lägga mig på britsen för att bli undersökt. Dem har en kamera som dem kör in där nere och kör den igenom hela vägen upp bland tarmarna. Framför mig finns en tv & sen en tv till dr som han kollade på. Jag låg där helt väck & mamma satt bredvid mig & höll mig i handen.

Det gjorde så himla ont när dem gjorde det eftersom det svänger inne bland tarmarna & tänk då er något som ska ta sig upp & inte ner där inne.

Fick då veta att jag hade ibs. Det fanns inte så mycket man kunde göra utan man får leva med det. Det fanns recceptfria läkemedel på apoteket. Jag har provat dem flesta men inte tyckt att något hjälpt. Man ska också tänka på vad man äter & dricker.

Innan jag blev gravid hade jag jätte besvär med det. Svullen mage dålig i magen. Ja jag kände mig så himla uppsvälld.

Men när jag väntade hugo så märkte jag nästan ingenting. Kanske en gång på 9 månader blev jag konstig i magen. Det var dessutom en natt & jag hade varit gravid i ca 6 månader då. Men jag sprang på toa hela den natten & jag mådde så dåligt. & med en stor mage i vägen så är det inte jätte skönt att sitta på en toalett.

Efter hugo kom hade mina besvär kommit tillbaka. Så min mage gillade att vara gravid.

Är där kanske någon av er där ute som också lider av IBS ? såkan vi kanske dela tankar & tips till varandra!

Love Michelle

XOXO Michelle

Gillar

Kommentarer

Sofia
Sofia ,
Hej! Även jag har ibs och delar gärna tankar och funderingar med dig. Jag äter bara laktosfritt eftersom jag inte tål det sen tidigare men gluten försöker jag ta bort men de är inte det lättaste :/ hör av dig till min mail o du vill 😊 / Sofia
Michellemolin
Michellemolin,
Nä gluten har jag också testat men alltså de är svårt. Dock har min mage varit super bra på senaste har mest ätit knäckebröd & inte vitt bröd längre. Absolut du får gärna maila mig med på Michelle.molin@hotmail.se 😊nouw.com/michellemolin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

LÄS SEDAN DET HÄR