Amning

Mammalivet , Personligt

Tänkte ta upp det här med amning.
En sak som är självklar för vissa att man ska amma det kommer funka det finns inget annat alternativ.

Men jo det gör det faktiskt. Det är absolut inget fel på att flaskmata sina barn att ge dem ersättning. Det finns allt som barnet behöver & vi bor i ett land där vi har turen att ha ersättning som är så pass bra.

Jag ammade Hugo i ca 3 månader. Det var jobbigt frustrerande & gjorde mest ont. Vi fick använda amnings napp varje gång & tillslut blev allt bara ett jobbigt & stressigt moment för oss båda. Där av att jag blev deprimerad eller var det redan men allting blev bara värre. Jag mådde rent ut sagt skit & fick tillslut till psykolog.

Vi hade redan innan förlossningen pratat jag & Philip om att funkar det inte så pressar jag inte mig själv igen som jag gjorde sist. Utan funkar det inte så skiter vi i det. Vi båda var överens om detta för alla 4as skull.

När wiggo föddes fick han inte grepp ordentligt & det gjorde bara ont när han sög. Jag kände redan då hur stressen & paniken började komma. Jag kände dessutom att nej jag blir stressad redan jag vill inte detta. Så redan inne på BB bestämde jag mig för att inte amma.

Personalen sa att det var helt okej dem förstod mig & gav ersättning direkt istället. Dem sa även att det är absolut inget fel med att flaskmata & tyckte jag gjorde ett klokt beslut för stunden när du ger ditt barn mat ska vara mysigt. Det ska vara en bra tid man har tillsammans med barnet som man inte får tillbaka. Man ska inte känns stress & ångest.

Jag ångrar fortfarande inte att vi valde flaskan. Vi trivs bra med det. Jag känner mig hur bra som helst. Trodde jag skulle må som sist men jag är hur pigg & glad som helst men mer om det i ett annat inlägg.

Det jobbigaste frågorna jag får är : ammar du inte? Varför inte? Hade du ingen mat? Om du nu har mat varför ammar du inte?

Sånna frågor är det hela tiden. Och jo jag har mat hur mycket som helst. Jag har gått med stora knutar & läckande bröst i snart 1 månad. Det rinner fortfarande så fort jag tar av mig bh-n. Jag läcker igenom varje natt. Men jag ville inte amma. Så snälla folk visa lite respekt för det skulle kanske varit så att jag ville amma men inte kunde & då ställer du tusen frågor. Ibland måste man bara låta bli att fråga.
Så länge wiggo äter & växer & är nöjd så är vi nöjda.

XOXO Michelle

Gillar

Kommentarer

jessicamalin
jessicamalin,
Ett inlägg jag själv hade kunnat skriva, precis samma för oss! Idag är folk så gränslösa med sina kommentarer. 😩 Jättebra inlägg, det viktigaste är att barnet blir mätt och att man är en lugn men ändå pigg mamma! 💛 nouw.com/jessicamalin
Michellemolin
Michellemolin,
precis så länge han är mätt & glad och får i sig mat så spelar det ingen roll vad han äter. både han & jag mår bäst av detta 😊 nouw.com/michellemolin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

LÄS SEDAN DET HÄR