SVERIGES SÄMSTA BLOGGARE

Hallå! Nu har ju jag bara den här bloggen för att jag ska kunna skriva av mig för min egen skull, får ändå dåligt samvete när det går månader emellan mina inlägg, haha. Sist jag skrev var det januari liksom? Och det har ju hänt en del sen dess. Jag är ute på min andra praktik just nu och har bara en vecka kvar, tyvärr en riktig rakt in i kaklet-vecka där jag har pass 6 dagar av 7. I början av praktiken hade jag en riktig dipp, det blev för mycket och jag är inne i någon slags lindrig depression. Tråkigt att det ska förstöra stup i ett, men skönt att det "bara" är lindrigt så jag kan fortsätta varadagen någorlunda, med vissa försiktighetsåtgärder. Jag har gjort ett redigt schema för kommande två-tre veckor där jag planerat in vila och återhämtning för att inte krascha totalt, och så har jag fått skjuta på vissa skoluppgifter. Det kommer förmodligen bli en liten käftsmäll när skolan drar igång efter praktiken men det får det bli, jag kan inte ha ett helt praktikpass med massa nya saker att lära mig, fysiskt arbete och många intryck, och sen åka hem och sätta mig och plugga, det är lite för mycket för min hjärna.

Så, jag är lite neråt, men har lyckats höfta ihop en krisplan ändå. Var hos min sjuksköterska i måndags som hjälpte mig med planering och motivation, tack gode gud för det!
Sen har väl ingen undgått det här förbannade corona-viruset som härjar. I förrgår låstes alla dörrar på boendet jag praktiserar på och ingen får komma och hälsa på, oavsett om man är sjuk eller inte. Jag är inte rädd för min egen skull, jag har skrattat det i ansiktet, men sen slog det mig för några dagar sen att jag faktiskt har anhöriga som är i riskgrupper. Mamma har en autoimmun sjukdom, flera har astma, och så framförallt vill jag ju verkligen inte dra något till de äldre på boendet jag är på!!! Så jag är absolut mer woke och tvättar händerna mer noggrannt än jag någonsin gjort, och spritar så det fnasar om dom för att jag blir så torr haha. Det är ju vardag när man är inom vården men nu är det extra extra verkligen. Försöker också så långt det går att undvika folksamlingar och så, skulle varit och kollat när Sebbe dömer idag men tänker att det kan finnas bakterier så jag skippar det. Går gärna inte på stan nu eller så heller. Tycker det blir lite extra läskigt när det tas till såna extrema åtgärder, jag är tacksam att det görs såklart för att minska spridningen, men det blir ju mer påtagligt och verkligt liksom. Hoppas det vänder snart verkligen.

Jag håller just nu på med en fucking jävla psykologi uppgift som gör mig galen. Minns när jag tog studenten att jag ångrade lite att jag inte läste psykologi, nu förstår jag att det inte var något att ångra. Alltså vilken helvetes kurs?! Uppgifterna är så stora och mastiga och svåra att få ett grepp om, man får ju sitta med en och samma fråga ett tag innan man får hum om vad det är läraren vill ha svar på och hur man ska svara. Det är annat med vårdämnena, där det handlar om ren fakta om kroppen och vård och olika lagar. JEsus christ. Nu har jag iallafall gjort typ halva utbildningen ju! Känns så gött att jag inom ett år är färdig uska <3 Och viktigt! Nu ska jag fortsätta med min jävla psykologi uppgift så den blir klar någon gång. Vi hörs väl om några månader igen I guess haha.

Gillar

Kommentarer