Header

Trött är vad jag var när jag vaknade i morse, killen går på skift vilket betyder att när han jobbar efter middag så slutar han 23:47. Igår efter han slutade jobbet så var han ute med sina kompisar, jag gick och la mig och väcktes av han halv fyra på morgonen. När klockan var runt fem så lyckades jag somna om, men när klockan ringde sju så var man seg då det kände som om jag bara sovit två timmar inatt.

På det så är det APT ikväll vilket betyder att jag jobbar mellan 8:30 och 19 idag, det var bara tur att jag lyckades få tid till rast med tanke på att jag ska jobba 10,5 timme idag. Det gör dock egentligen ingenting att jag jobbar längre dem veckorna som killen jobbar eftermiddag då han i princip är den enda jag har att tillbringa tid med här i Borlänge. Hade jag fått som jag ville hade jag jobbat över varenda dag när han jobbar eftermiddag.

Men snart är det dags för ett nytt schema och det är jag som fixar det ;) Nä jag kan inte ändra på det spå mycket, men det betyder mer jobba åt mig = jobba över = komptid = kan snart ta en veckas ledighet i komptimmar.

Men nu är rasten slut och ni får ha en fortsatt bra dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träningen idag var kanske inte den bästa 😔
Jag är tränare i Avestagymnasterna till trupp 6, och vi är en grupp som tränar 3 gånger i veckan samt tävlar 1-2 gånger per termin.

Idag på träningen startade vi upp med springleken det innebär att vi delar upp gymnasterna i två grupper som står i varsitt hörn på vårt fristående golv. De ska sedan springa runt och lagen ska försöka ta varann.

Det tog dem 15 minuter innan någon hade blivit tagen, sen blev det vatten, lite längor och stretching.

17:30 gick vi ut och körde igenom varv 2 på tumbling som är hjulning handvolt eller volt hjulning. Vi fixade en ordning som dem ska stå på då vi eventuellt ska tävla om en månad.

Varv två gick jätte bra och vi gick vidare till varv 3 som är Rondat flickis eller Rondat flickis salto, vi körde på och sen händer det som inte får hända.
På sista repetitionen så är det en gymnast som landar fel i Rondaten och blir rädd så hon böjer armarna och landar på nacken 😱 det var bara att kasta sig på telefon och ringa 112.

Ambulansen kom dit och det visade sig att det inte var så farligt, hon behövde inte ens åka in. Vi fick dock inte tag på föräldrarna, tänk om hon hade blivit akut skjutsad till Falun och föräldrarna vet ingenting 🤔😱 som tur var så blev det ingen större skada skedd mer än en utsträckning av muskler

Men vi ledare blir alltid livrädda då sporten våra gymnaster utövar kan leda till döden eller förlamning.
Men det är jävligt kul och säkert ändå då ledarna är utbildade och ser när gymnasterna är redo för svårare övningar 😁

Vi får bara hoppas att problem inte kommer i efterhand

Likes

Comments

Jag tog studenten 9 juni 2017, och hade redan fått ett jobb i mitten av april. Jag började arbeta på förskolan den 12 juni alltså Måndagen efter studenten, det vi säga väldigt lätt att få jobb inom denna bransch

I början så kändes det så himla bra med en nya avdelning där jag var den ända med någon slags utbildning, jag var inte helt ute och cykla kände jag och efter första dagen så hade jag redan kommit in i arbetet.

När Juli närmade sig så gick mina 2 kollegor på semester och jag började fundera lite över barnen som kommer till hösten, vilka skulle komma till avdelningen? Skulle jag förbereda någonting? Är det någon information som skulle ut? Kollegorna hade inte sagt någonting alls, och jag lyckades till slut få tag på en av mina kollegor som inte hade någon aning om att det skulle ut någon information eller vilka barn som skulle komma till vår avdelning 🤔 har man jobbat på en avdelning i ett halvår med personen som dessutom var med och startade upp avdelningen på 1800-talet så tycker man att personen borde veta att det är barn som ska börja på ens avdelning efter hösten? Eller är det jag som är över smart?!

Jag lyckades till slut hitta barnen, ge föräldrarna information och förbereda vår avdelning, jag höll på att stressa ihjäl under sommaren för när min andra kollega kom i augusti samma dag som när alla barn skulle börja igen så visade sig att personen inte har någon koll över huvudtaget. Det var verkligen en fullvuxen bäbis jag hade att göra med.....

Kaoset fortsätter under september och oktober månad då vi får en kvinna från en annan förskola som är förskolelärare, chefen tyckte vi behövde mer struktur på avdelningen och det förstår jag att det är kaos när vi är 3 personer med en barngrupp på 20 barn plus att i dem 20 så finns det 6 stjärnbarn som behöver en pedagog var.

Chefen tog även in en riktigt j*vla tjur kärring från småbarns avdelningen som tyckte att allt skulle ske efter hennes önskemål och viljor. Den här kvinnan var också en förskollelärrare och då vet man ju bara bäst... De här två förskollelärare hamnade i konflikt varenda dag och det var skämmigt då de kunde stå och bråka framför barnen och ibland framför föräldrarna!!!

Det slutade med att tjur kärringen slutar på vår avdelning och flyttade tillbaka till sin gamla avdelning, YEAY för oss men synd för den andra avdelningen.

Vår avdelning börjar äntligen lugna sig och det börjar kännas som ett bra arbetslag!

Dock så finns det en väldigt typiskt grej för någon som jobbar som barnskötare och det är de ständiga hörandet, jag vill prata med en förskollelärare, jag vill prata med någon som kan mer, jag vill ha samtal med en pedagog. Förstår inte föräldrarna att det är kränkande mot oss barnskötare? Vi är ett arbetslag vilket betyder att alla kunskaper som förskoleläraren har och som vi barnskötare har delar vi med oss, och om det är frågor som handlar om ett barn eller avdelningen varför tror ni att vi inte kan svara? Vi jobbar där också??

Förskoleläraren kanske bara har jobbat i 1 vecka på avdelningen då vet ju hen inte så jätte mycket än om kulturen på vår förskola?!!

Tänk bara på 4 saker nästa gång du möter en barnskötare

1. Alla är pedagoger

2. Vi är inte inkompetenta

3. Kan vi inte hjälpa er på en gång så tar vi det med oss till arbetslaget och ser till att ni får ett svar så fort som möjligt!!!

4. Snälla var trevliga mot oss på förskolan, vi har tagit hand om ditt skrikande barn hela dagen!Likes

Comments