Haloj!

Senaste texten är från april, och efter det har massor hänt. Mycket bra, eller egentligen största delen bra. Men ingenting bra utan dåligt också. Men kort om senaste halvåret kommer nu.

Gjorde som sagt många inträdesprov i maj och juni. Hade som tredje val Arcada i Helsingfors, och var där och gjorde både idrottsinstruktör och fysioterapi proven. Det harmade mig massor, att jag hade idrott som tredje alternativ, för efter provet var jag övertygad över att det var dit jag egentligen ville.  I Juni fick jag bostad från Borgå, och nästan dagen efter att jag skrev kontraktet kom beskedet att jag kom in till Arcada.. och just idrott. Var så lycklig att jag tänkte spricka. Seriöst.  Äntligen verkade som att allt ordnar sig, efter de tunga i Salo.

Flyttade i juli, och skolan började i slutet av augusti. Nu har vi gått två månader, och det har varit både roligt och inte roligt. Tungt och lätt. Men även här, försöker ta en dag i taget. Det som har blommat ut nu, är den totala bristen på självförtroende, och det gör skolgången jättebesvärlig. Säg t.ex. motorik lektionerna som vi har. Till dem här bland annat bakåt volter, simningen och hopp med huvudet före i vattnet, friidrott.. Det finns inga skäl varför jag inte skulle klara av allt vi borde göra, men är så oerhört osäker, och blir så jättefrustrerad på mig själv, och allt.

Men såhär kort. O aijoo, vi förlovade oss med Toni i början av augusti.

Men en dag i taget, många dagar e jättetunga, andra lite lättare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Försök stå ut!

Ah, äntligen fredag! Har nog än en gång varit en av de längsta veckorna i mitt liv. Massor med stress, ensamhet och ångest. Minns inte om jag skrev om det tidigare, men är förtillfället enbart hemma. Försöker reda upp alla knutar som har trasslat ihop sig under det senaste halvåret.. En sak och en dag i taget.

Vappen veckoslutet är här! Jess! Igår städade jag efter förprovet jag gjorde på morgonen. Tömde hela klädrummet och ordnade det. Efter det slog en enorm trötthet på, och kände mig fysiskt helt slut. Tänkte redan att det är någonsorts flunssa som är på kommande, hade också ont i huvudet. Toni har också varit ganska krasslig på sistone, så det sku inte ha förvånat mig. Drog på kvällen ivåg ändå på spinning. Före det hällde jag i mig säkert två liter kaffe.. vilket fick magen helt upp och ned, och har sovit helt enormt dåligt än en gång. Dessutom kom Toni hem från jobbet först efter midnatt. Inatt tänkte jag försöka sova, eller vi ska försöka komma överens med magen och hoppas på det bästa.

Imoron åker jag till Borgå! Är där tills måndagen. Tänkte vara bara hemma, gör gott att komma bort härifrån ibland. Tänkte också åka till stalle på söndag om vädret tillåter. Före jag åker upp tillbaka på måndag tänkte jag också besöka stallet. På tisdag har jag äntligen tid till näringsterapeuten! Jess!

Ha ett skönt veckoslut, här lyser solen äntligen :)

Likes

Comments

God morgon! Den här veckan känns som om den aldrig tar slut. Jätte jobbigt. Skönt att ha sommarringar under i bilen, och igår morse var det värsta "takatalvi" igen här. So my luck. De smalt nu ändå ganska snabbt bort, men de va minsann en tur att jag inte hade nånting på moron bestämt. Tror att jag inte sku ha våga mig ut i trafiken, är annars också en ganska osäker kusk.

Igår på tisdag spenderade jag tid här hemma enbart. Fick för mig att storstäda köket, så ja tvätta golvet där och gick igenom skåpen. Damsuga lägenheten också. Idag tänkte jag fortsätta, tvätta byk och byta lakan och annat. Igår deltog jag också på en konditionstimme på gymmet, som är strukturerad ungefär såhär (beroende på vem som drar den) 15 min uppvärmning, 10 låtar muskelträning och till slyt tänjer vi. Jag gillar den här timmen, eller beror faktiskt på vem som drar den. Jag fick igår också äntligen min tid till näringsterapeuten! Blev så lycklig att jag nästan sprack. Skulle göra vad som helst för att få magen i skick. Gårdagen känndes också jobbigare än vanligt på grund av magen, för den höll mig vaken igen natten innan....

Idag tänkte jag alltså städa igen. Borde väl skärpa mig enligt provet jag har imoron. Vet att tanken nog vid det här skede är löjilg för det kommer aldrig att lyckas. Men trots det, så stör det mig inte ändå helt till 110%, för jag tror att jag ändå inte vill studera på finska efter att jag har bekantat mig med dom där materialena. Ikväll gymmar jag väl igen på någåt vis. Får se.

Väntar så på veckoslutet, tänkte åka till stalle och träffa bekanta och bara vara med mamma och pappa, mysigt!
Ha en skön dag!

Likes

Comments

Igen en ganska likadan dag bakom som precis alla andra. Mina dagar följer ungefär alltid detta schema

Vaknar o kollar nyheter - satt vid datorn - besök till matbutiken -läste på prov - gym - hem.

Idag åkte jag dock till Marttila för att byta ringarna till sommarringar. Fick lite panik, har inte råd med någo böter nu, så för att vara på säkra sidan så böt vi.

Måndag betyder spinning. De är nånting som har stulit mitt hjärta. Spinnar några gånger i veckan, oftast måndag torsdag och lördag. Nu sitter jag hemma igen, småningom sovdags. Nytt försök imorgon igen, jag vet inte vad jag väntar på men alla dagar känns det som att nånting borde hända. En kritisk sväng i livet typ.

Natinatt. Jag väntar så på kommande veckos och vappen, har egentligen ingenting planerat men ändå. Hehe.


Likes

Comments

Minns att jag som tonåring skrev blogg, försökte skriva den då på finska men inspirationen dog ut vid början av gymnasiet, så nu är det dags med nytt försök tycker jag. Varför nu? Det finns många skäl, men före närmare ingång på dem så kort om mig.

Jag heter Michelle, född i Borgå, men flyttat till Salo i början av 2016 efter att jag fick färdigt studerat vid Ypäjän hevosopisto. Till yrke är jag hästskötare och ridinstruktör, och har ganska bred erfarenhet om hästyrket och hästvärlden. Just nu håller jag på att göra övergång till annan branch, och försöker studera till inträdesprov som kommer att äga rum från denna vecka tills början av juni. Borde bara ta mig i nacken angående läsande... lättare sagt än gjort.

Just nu är min vardag ganska tom. Har länge försökt hitta arbete här långt borta hemifrån, men än så länge har det inte lyckats, bestämde mig efter min senaste burn out för några månader sedan att lägga arbetssökande undan för en stund och koncentrera mig nu på att a.) komma in till skolan och viktigast av allt b.) lära mig att äta igen, och komma ifrån den här enorma stressen jag har lyckats skaffa åt mig och ortoreksin.

Detta alltså kort om mig. Börjar blogga med tanke på att kanske det här kan föra hjälp, eller som en portal att dela mina tankar. Jag försöker hoppas på en lysande framtid, eller åtminstone en lycklig framtid.

Likes

Comments