Idag började WAVE week!!! WAVE står för Welcome, Assessment, Visa Orientation samt Enrollment & Advising. Det är alltså delar som ska vägleda oss inför terminen som startar om två veckor, som en förberedande intro-vecka för alla nya internationella studenter!
Idag började vi med Registration som en del av Welcome där vi fyllde i uppgifter om oss själva och visade resedokument osv. Klockan 01:00pm hade vi våra Assessment tests. Engelskan är obligatorisk men det finns också assessment i matematik, men jag hade endast testet i engelska eftersom jag inte planerar att läsa några mattekurser här. Engelskan bestod av en skrivdel, läsförståelse samt grammatik i två delar som tog ungefär två timmar, men det här är inget som betygsätts utan det fungerar som en vägledning i vilken svårighetsgrad man bör förhålla sig till för att lyckas så bra som möjligt! Det är ju ganska givande faktiskt, på så sätt ger man sig ju inte på kurser som är för avancerade och heller inte för lätta, så det kan vara bra att veta hur man ligger till.

Mellan Registration och Assessment test gick vi och köpte pennor (jag hade såklart glömt mina i lägenheten) på Campus Store, och jag och Olivia köpte även college sweaters! Man går ju liksom inte på college utan en college-tröja...haha.

Och så har vi våran lunch. Vi valde plocksallad från kafeterian och det var faktiskt riktigt fräscht. Skönt att det finns lunch att köpa som man kan plocka ihop själv och anpassa efter hur hungrig man känner sig. Det blir nog många sånna sallader i vita lådor från min sida sen när skolan börjar på riktigt framöver...

Efter testet unnade vi oss glass på piren och chill i solen. Senare mot eftermiddagen gick vi upp mot State Street en vända och när vi kom hem lagade vi mat. Vi har äntligen fått våra köksredskap och kastruller m.m. så nu kan vi laga mat hemifrån och äta middag på riktigt. Det blev Pasta med tomatsås och det var verkligen mysigt att sitta länge vid matbordet på kvällen allihop och bara andas ut lite. Det känns lite mer som att vi bor här på riktigt när man får in sånt i vardagen nu.

Olivia och jag med våra collegetröjor i en polaroidbild vi knäppte förut. Jag har köpt magneter så nu har vi våra polaroider på kylskåpet. SÅ MYSIGT! Nu ska jag sova och ladda upp inför en ny WAVE-dag imorgon. KRAM till er där hemma i Sverige.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@michaelalidnert