- - - - - - - - - - - - - - - - -


Det är mycket som händer just nu.
#metoo-kampanjen har börjat och kvinnor/tjejer vågar träda fram mer för att berätta om sina upplevelser om sexuella trakasserier och övergrepp. Stora tv-profiler anmäls och "girl power'n" träder fram lite extra.

Det här är just nu ett hett samtalsämne i min närvaro, och i många andras tror jag också. Jag umgås med många vänner med olika åsikter inom detta. Många tycker att det är helt rätt, att det är på tiden att fler delar med sig och att vi tillsammans börjar stötta varandra. Medans andra anser att det går över styr, och att vissa till och med utnyttjar taggen för att få uppmärksamhet. I vissa fall kanske det sistnämnda faktiskt stämmer, vad vet jag. Men vad jag vet helt säkert är att sexuella övergrepp pågår varje dag. Många sitter just i detta nu och är helt förstörda över att de precis blivit angripna. Verbalt eller fysiskt. Det ena är precis lika allvarligt som det andra för alla tar vi saker på olika allvar. Alla bär på olika känslor. En person som blivit trakasserad med en oväntad hand på sin rumpa kanske inte tar det lika allvarlig eller blir ledsen som en annan kanske skulle ha blivit. Det viktiga här är att som anhörig eller vän stötta och finnas till hands hur eller hur. För som sagt alla är vi olika.

Man ska aldrig förminska eller jämföra till exempel trakasserier via chatt eller en våldtäkt. Iallafall inte som någon annan erfarit. Du vet aldrig hur personen känner. Bara stötta, finns där och hjälp till med något om du kan.


Jag delade med mig på twitter om två saker jag varit med om under denna tagg. För jag som nästan alla tjejer jag känner har också blivit sexuellt trakasserad. Och de senaste veckorna har jag insett att vissa av dessa händelser faktiskt har satt sig väldigt djupt inom mig. Undermedvetet har jag gått runt med det. Jag har till exempel varit rädd att hamna i en situation med en person man träffar som vill ha samlag, men inte jag, och jag behöver säga ifrån. Och varit rädd för att han inte ska lyssna. Så som han en gång inte gjorde. Den gången tog han en bit av mig. Det har satt sina spår. Förmodligen föralltid. Dock lovade jag mig själv efter den händelsen att aldrig backa, så långt det bara går. Det är min kropp, jag ska få bestämma om vem jag ska släppa den till. För det är väl ändå det man gör vid ett samlag. Lämnar ut sig själv och det man har sig närmast. Sin kropp. Det är enbart jag som äger den, ingen annan.

Dagligen kunde jag för ett år sedan få icke efterfrågade snoppbilder av killar. Detta anser jag är det mest motbjudande som en person kan göra. Jag personligen bryr mig inte om det mer än så. Men någon av mina vänner kanske tar sig illa till mods av en sådan sak. Och det är det jag menar. Förminska inte bara för att du kanske inte skulle känna så. Stötta istället för att störa dig.
Tack och lov har dessa killar slutat upp med detta mot mig sedan jag gick in i ett förhållande.
Men än har inte den sista idioten skickat en oönskad "dick-pick" i tron på att chanserna ska öka på att få ligga.

Det är sjukt att jag idag kan känna mig lite tryggare, enbart för att jag har ett förhållande. Det ska inte ha någon betydelse. Så många gånger man varit ute tidigare i åren och använt sig av repliken ”jag har pojkvän” enbart för att locka bort någon snubbe som inte fattade ett nej ifrån första början. 

Jag hoppas innerligt att jag slipper höra en enda händelse ifrån mina vänner som handlar om att de blivit utsatta sexuellt igen. Jag är nästan hundra på att det kommer hända, men jag kan ändå hoppas. För det krossar mitt hjärta varje gång jag behöver höra det. Det måste få ett slut. 

Det krävs inte hög intelligens för att förstå när du faktiskt FÅR vara fysik med någon. 

#metoo​ handlar om så mycket mer än bara det jag har skrivit om i detta enorma inlägg. Även att kvinnor blivit den största gruppen med offer händer det även att män/killar också blir trakasserade och det är heller ALDRIG okej. Sluta aldrig dela med er. Prata med era nära och kära. Anmäl om det behövs, våga ta den fighten även om rättsystemet inte alltid är rättvist, men det kanske blir det en dag om detta uppmärksammas mer.

Kämpa på där ute!Ta hand om varandra! 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Smärtan kom som ett brev på posten. Värre nu är på några år. Blodet flödade återigen & jag åkte in till sjukhuset för att kolla upp min smärta.
Smärtan som nu satt på höger sida gjorde att läkarna var oroliga över att jag fått en cysta igen. Vi gjorde ett ultraljud & läkaren vinklade skärmen mot mig. Jag har sett mina kvinnliga inre organ så många gånger nu att jag vet exakt hur de ser ut. Vi kollade livmodern, den såg normal ut. Flyttade till höger äggstock, där jag tyckte att smärtan satt, men till min lättnad såg den fin ut. Likadan som den gjort hela tiden. Sedan flyttade vi ”kameran” till vänstra äggstock. Där försvann min lättnad. Och när han nuddade äggstocken högg det till, i hela kroppen. För där såg till och med jag att där var något som såg annorlunda ut. Inte något stort. Men något hade ploppat upp.

Tidigare har jag haft små, små cystor i magen. Mikroskopiska. Det var knappt nödvändigt att göra den där titthålsoperationen jag gjorde 2014. Men jag var ändå lättad att de var borta och så länge inget satte sig på äggstockar eller livmoder var jag nöjd.
Men nu har jag något där. Som nu syns på ultraljudet.

Det är så många som har fått cystor och äggblåsor på äggstockarna och klarat sig lindrigt undan. Jag tror nog att jag också klarar mig. Men jag har gått och varit orolig för detta så länge nu. Och nu vet vi att det finns något.

Jag ska snart boka en tid till kvinnokliniken och få det uppkollat ordentligt. Har jag tur är det en äggblåsa som kommer lägga sig igen utan att jag behöver gör några ingrepp.

Jag hoppas på det bästa, för jag orkar inte genomgå det här igen. Inte nu. Inte någonsin igen.

Likes

Comments


Äntligen hörröni! Äntligen fick jag se Sonny och Kim igen.
Den 25e åkte jag ner till Eksjö stadsfest och fick stå längst fram för att se mina favoritpojkar. Ja i kö efter min sambo och Håkan då såklart, haha.
Det var deras turnéavslut så det märktes att dom gav lite extra krut. Fy fan vad bra det var!


Ta hand om er!

Likes

Comments


31 augusti är här och det betyder att den här sommaren också tog slut.
Sommaren, i sin helhet, har varit riktigt fin. Har hunnit med så mycket kul och umgåtts med så fina människor.
Men nu tog även den här sommaren slut och jag har börjat jobba ordentligt. Så efter allt jobbprövande har jag äntligen hittat ett ställe för mig. Ett korttidsboende för barn och ungdomar inom LSS (funktionsvariation). Nu har jag fått ett kort vikariat, mer specifikt tre veckor. Så i slutet av september får jag veta om jag blir förlängd till januari. Jag håller alla fingrar och tår!

Ta hand om er!

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan sist.
Jag flyttade tillbaka till min hemstad, Vimmerby, på nyårsafton och blev sambo med mitt livs kärlek. Att vara tillbaka här har både varit helt fantastiskt men samtidigt extremt jobbigt. Det har hänt mycket på så kort tid, både bra och dåliga saker. Har hunnit haft två jobb, börjat umgås med nya människor, försökt ta hand om mig själv, varit sjukskriven en period, gjort framtidsplaner, kollat på Håkan i "min stad" med min älskling och bästa vän, längst fram dessutom, skaffat bil, varit på en hel del utflykter och umgåtts med mina nära och kära.

Det har helt klart varit en extrem omställning och jag saknar Stockholm något enormt, men jag skulle inte byta ut det liv jag har idag mot något i hela världen!

Jag gör nu ett nytt försök till att vara aktiv med en blogg. Nu har jag äntligen en dator som funkar och som är rolig att arbeta med.


Ta hand om varandra! 💜


Så här har vi min nya lilla familj och våra månader vi haft tillsammans hitills;

Likes

Comments

Tisdag, ledig tisdag. Det betyder ligga i sängen hela förmiddagen och bara vara. Försöka hitta något slags lugn i kroppen. Ett lugn innan vardagssysslor så som tvätt & städ står på schemat.

Stockholm är väldigt trist & grått idag. Känslorna är inte på topp idag men trots det så visar sig glöden ibland. Jag får såna lyckorus när jag minst anar det. Sedan kommer tankarna om vad som händer runt omkring mig. Känslor som kommer fram, när man måste såra någon, när man själv blir sårad, familjer som splittras, min enorma saknad till mina familjer där hemma och alla mina vänner, att jag inte kommer kunna åka hem på ett bra tag. Inte få kramas med mamma & mina syskon. Ne låt de sista veckorna gå fort nu i 2016.

Lågan är väldigt diffus idag, men mitt i allt detta är jag så jävla pepp på att få starta H&M-home snart, gå på utbildningar, myset med mina vänner, är så pepp på att både Elin & Jennie kommer i helgen och att jag nästa helg ska rocka ett helt dygn med mina bästa på en båt!
Ne snart är hela jag tillbaka, glad & beskymmerfri. Men idag får jag vara en berg &- dalbana. Man måste få vara det ibland.

Ta hand om varandra!
Puss & kram

Likes

Comments

Har haft några riktigt fina veckor nu. Jag fyllde år, Mikaela har varit på besök, jag var kaninvakt i en vecka, jag har jobbat en massa, börjat jobba på H&M. Och kanske det största för mig. Jag har slutat helt med mina antidepressiva. Jag fick nog, jag orkade inte mer. Så mycket biverkningar som det var, och som aldrig försvann, så var det inte längre värt det. Jag har ju lärt mig om hur jag ska hantera min panikångest och det funkar. Vad ska jag då proppa i mig tabletter varje dag för? Ne jag gav mig bara fan på att det skulle gå. Och jag har varit utan dem nu i snart en månad. Det funkar. Inga större attacker eller massa ångest. Jag känner mig tryggare i mig själv nu, jag var redo att iallafall testa. Och än så länge är jag så otroligt glad över att jag vågade.

Det är bara jag som kan påverka lyckan & tillvaron i mitt liv. Jag har verkligen förstått innebörden i det nu.

Skulle kunna skriva tusen rader till, men idag, söndag, tänker jag lägga mig i min säng och fortsätta kolla på The Carrie diaries, är helt förälskad i denna serie som jag till och med skulle kunna kalla lite B. Men den har sin charm och jag kan verkligen inte sluta titta.

Ta hand om varandra där ute, bort med all negativ energi och in med det positiva. Det behövs nu när vi inatt gick in i vintertid.

Puss & kram

Likes

Comments

Har haft en otroligt fin helg med mina fina vänner. Mycket dans, dans, dans, vin, glitter och skratt.
Är mina vänner evigt tacksam för allt dom ställer upp med och för att de ger livet så mycket mer att leva för!
Så nu är jag äntligen 21. Inte för att jag känner mig äldre men jag kommer in på betydligt fler klubbar och barer nu än innan. So I like it.

Det är mycket som försiggår i livet & i mitt huvud. Att ta upp bloggen är något jag velat länge. Men motivationen har inte varit på topp för det. Men snart så, snart återupptar jag den här sida på riktigt.

Ta hand om varandra
// M

Likes

Comments

Livet just nu. Det är mycket kärlek, lycka, närhet blandat med ångest. Men emellanåt är jag så otroligt lycklig. Och mitt jobb, att jobba och ha roligt samtidigt är något jag alltid velat & precis så är det nu. Just nu i mitt liv är det helt rätt.

Innan jag flyttade till Stockholm valde jag att hyra ut min lägenhet i andrahand utifall jag ville komma tillbaka till Vimmerby efter sommaren. Men igår var jag och tittade på ett nytt boende som jag kommer flytta in i 1 augusti. Mitt på Odenplan med gångavstånd till jobbet, hur perfekt är inte det?! Så lägenheten i Vimmerby kommer jag lämna bakom mig. Lämna det kapitlet i mitt liv och bara blicka framåt. Njuta av att jag tog livets chans att faktiskt göra något jag väldigt länge velat men aldrig riktigt vågat.

Livet vänner, trots mycket motgångar kommer det alltid medgångar emellanåt.
Ta hand om er så länge!

Likes

CommentsDet var iallafall det jag trott varje gång jag sjungit med i "Jag har varit i alla städer". Men tänk så fel det blev.
För nu sitter jag här uppe och delar lägenhet med två helt underbara vänner. Allt hände så fort från idé till att jag tog min fullpackade bil och åkte norrut. Men jag har inte ångrat mig en enda sekund.

Nu har jag varit här i snart två veckor och det har hänt så otroligt mycket. Jag har fått umgås med så många fina människor, jag har solat och druckit vin i parker, varit på spelningar, träffat Veronica Maggio, kirrat arbetsintervju, min mobil blev stulen (dock inget roligt), börjar lära mig hur tunnelbanan funkar, druckit vin och skrattat på balkongen... ja det är så mycket!
Men jag måste erkänna att jag saknar att ha lite fasta rutiner så det ska bli skönt att få gå på intervju och ha lite hopp om att jag kan få börja tjäna pengar igen.

Stockholm, du är min stad!Likes

Comments