Header

Contains affiliate links Tips

Jag är in need av ett par nya vårskor, så plockade ut några godingar från Nelly.com som jag verkligen diggade. Kommer nog oavsett först och främst leta i butiker för att kunna testa skorna där och då, hatar att behöva skicka tillbaka skor som är fel i storlek när det enda man vill göra är att använda dem direkt de trillat ner i ens famn. Mina absoluta favoriter av dessa är de blommiga knähöga skorna (här). Riktigt nice!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Text

Jag är naiv, blind.
Lämnad, igen, med stämpeln; otillräcklig.
Dagar och månader med rinnande tårar.
Den andre, lyckligt omedveten, med någon annan.
Gamla minnen känns som skrapsår.
Gång, på gång, på gång.
Om, och om, och om igen.
Historien upprepas, jag är inte värd mera.

Likes

Comments

Vardag

Sorgen som uppstod när jag för första gången sedan september tvingades lägga mascara på mina korta fula fransar. Min kära fransförlängning är totalt borta och jag inser verkligen hur beroendeframkallande det är, men också hur grymt mycket snyggare jag kände mig med dem. Men nu blir det några månaders uppehåll och sedan blir det ett nytt set till sommaren.

Nu däremot ska jag plugga, det är riktigt många uppgifter på samma gång just nu och jag känner mig en aning stressad. Så ikväll ska jag försöka gallra bort det mesta plugget, skriva klart en inlämning eller två för att sedan kunna slappna av lite. Har jag senare ikväll tid så får det bli ett avsnitt av Stringer Things, alltså det är verkligen så otroligt bra! Några av er som också tittar på det?

Likes

Comments

Vardag, Bilder

[ Denna bild tog, imponerande nog, min lillebror. Finaste godingen är han. ]

Detta är några bilder som jag tog på vägen hem från min och min brors tur från affären på självaste fettisdagen, med semlor i kassen och solsken. Så underbart!

Nu sitter jag hemma, fick sluta tidigare (skulle egentligen ha slutat vid denna tid) och ska strax köra ett benpass med mina nya träningsband. Igår hämtade jag också ut ett paket från ginatricot, lyckan var total. Med mig hem fick jag ett par snygga jeans, en vegamössa och ringar. Tror jag faktiskt redan skrivit om det i något tidigare inlägg. Ringarna var gigantiska så dem lämnade jag tillbaka, köpte mig ett par mindre på glitter istället haha. Mössan är så fin, är kanske lite sent ute eftersom trenden varit i fokus ett tag, men jag tycker det är riktigt snyggt så varför inte. Tyvärr var den lite stor, tror det blir bättre när den formats mer som min huvudform då den är väldigt runt nu. Förutom det köpte jag en ny foundation igår, kicks hade 20% på de flesta foundations så tänkte passa på. Tanken var att köpa Clinique men det fick bli en Lancome eftersom vi inte kunde hitta någon som matchade min hudton. Så nu håller vi tummarna på att denna ska vara grym! Annars kommer jag att sörja över mina 380 spenderade kronor i ett år framöver haha.

Likes

Comments

Vardag

1. Vad gör du om 15 år?

- Om femton år är jag nästan 32 år, hmm.. Jag har så svårt att planera framtiden, det blir som det blir. Men drömmen vid den tidpunkten är troligtvis en egen familj, ett vackert boende och en karriär. Förhoppningsvis befinner jag mig kanske till och med på varmare breddgrader.

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket skulle det vara?

- Lukten, att inte känna beröring, smak eller att inte kunna se eller höra är för mig otänkbart. Goda dofter är underbara, men mina andra fyra sinnen är något viktigare för mig.

3. Vad inspirerar dig mest?

- Personer med starka livshistorier, att få höra hur någon verkligen kämpat sig från botten till toppen gör mid motiverad och inspirerad till att aldrig tappa hoppet eller ge upp på mina drömmar.

4. Hur mycket av ditt liv publiceras på bloggen?

- Ganska mycket, en del texter är personliga upplevelser, tankar och känslor (inte alla såklart). Sedan är jag dålig på att vardagsblogga eftersom tiden inte alltid räcker till. Jag har helt enkelt inte så mycket fritid och därför anser jag kanske inte att jag har så mycket intressanta saker i mitt liv att dela med mig av. Så det beror på lite, ibland är jag väldigt öppen, ibland inte. Men jag önskar att jag haft mer kul att dela med mig av faktiskt.


5. Om du haft en superkraft, vilken hade du valt?

- Telepati, fattar ni hur mycket pengar och tid jag hade sparat på det? Att tänka "äsch, det blir en snabbis till Bahamas idag". Hur underbart hade inte det varit?!

6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv?

- Perfekt hår, alla dagar i veckan. Jag har nog flera dåliga hårdagar än vad jag har bra och det är verkligen hur tråkigt som helst. Dessutom lever jag för min plattång, vilket tar tid. Så ja, perfekt hår varje dag hade inte skadat.

7. Vad är ditt drömjobb?

- Även en sådan framtidsfråga jag har svårt att svara på, men ett yrke inom media eller journalistik. Fotograf är också något jag funderat på.

8. Hur skulle du beskriva din stil?

- Just nu, kaos, tråkig och "vet inte vad jag håller på med". Behöver ta mig i kragen och piffa upp min stil lite. För just nu består den av lite allt möjligt och är allmänt vardaglig och trist.

9. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram?

- @ angelickpicture, har följt henne ett bra tag nu. Hennes bilder är magiska, fyllda med verklighet och brister. Jag avgudar henne och hennes konto till hundra procent.

10. Med två ord eller mindre, hur skulle du beskriva din humor?

- Torr och långsökt. Ja, behöver jag säga mer? Är lite efterbliven, skrattar åt allt möjligt och lever för skadeglädjen.

Likes

Comments

Åsikter

Instagram, en app jag älskade som nu mest vilar. Perfektion, falsk verklighet och ideal. Går in på ”utforska” och varsågod, tre nya kroppskomplex. Jag brukade älska att publicera mina bästa bilder från härliga upplevelser, god mat och resor. Jag brydde mig inte så mycket om hur bilderna såg ut tillsammans eller om en smutsig servett låg i bakgrunden. Det var det vackra och goda som jag ville dela med mig av. Nu, livrädd för att en bild ska förstöra mitt feed, att tappa en följare eller två.

Jag vill också ha ett perfekt liv, med idealkroppen och skryta om fina middagar ute tillsammans med vännerna. Jag vill också ha ett prefekt städat hem som följer alla dagens trender, samtidigt som jag osminkad ser ut som en modell av bästa slag. Jo, vi alla vet att vi vaggats in i en falsk verklighet. Livet ser inte ut sådär, det kommer aldrig se ut sådär. Men vi faller för det, låter det påverka oss, skapar ideal som leder till skavande komplex. Instagram har skapat en oundviklig hets och jag avskyr det, men jag följer strömmen ändå och planerar mina redigerade inlägg för att passa in.

Likes

Comments

Vardag

I detta inlägg tänkte jag inte beskriva mina framtidsdrömmar, utan mina älskade drömmar som förekommer under min skönhetssömn. Det är några specifika saker som jag ganska regelbundet drömmer om och nyfiken som jag är har google blivit min bästa vän. Jag tycker verkligen att det är intressant att tyda drömmars betydelse och till viss del kan jag faktiskt se sanningen i det. Kommer länka de sidor jag använt så att även ni kan fördriva dötid och tolka era nattliga drömmar.

Naken på offentlig plats

Drömmer om detta väldigt ofta, att jag helt plötligt står naken, antingen i skolan, i ett shoppingcenter eller mitt på stan. Jag känner mig alltid obekväm, förvirrad och utanför eftersom jag är den enda som är naken. Enligt topphälsa.se kan detta hänga ihop med känslor av utsatthet och sårbarhet. Även en rädsla för att blotta sig själv samt släppa sin image av attityder och känslor. Detta kan relatera till, absolut. Jag känner mig ofta sårbar, som om jag byggt upp en image av mig själv som jag är livrädd för att släppa, jag vågar helt enkelt inte visa "mig" i alla situationer.

Det kan också handla om relationen till min kropp, att jag är obekväm att visa mig. Det kan också symbolisera skam, att jag upplever att folk ser igenom mig eller att jag inte är tillräckligt bra. Drömmar om att vara naken offentligt kan tyda på en bristande självkänsla (läst på allas.se). Känner jag igen mig? Ja, jag är inte helt bekväm i min kropp och har ofta svårt att visa mig naken, både för mig själv och för andra. Min prestationsångest ger mig tankar som "aldrig tillräcklig". Makes sence.

Sex

Japp, jag har en sexdrift (oh I didn't know). Det är också den starkaste av våra mänskliga drifter och i drömmarna så får man chansen att yttra det man i vaket tillstånd inte "får" prata om eller känna. Att drömma om sex kan spegla ens behov av närhet och starka känslor, men också om behovet av förening med olika sidor inom sig själv (topphälsa.se). What to say förutom att jag faktiskt suktar efter att känna närhet och trygghet. Jag bor själv och känner ofta en gnagande ensamhet och vill verkligen uppleva den där första riktiga och pirrande kärleken snart. Men detta med att vilja förena olika sidor av sig själv, just nu vet jag inte riktigt exakt vilka sidor. Kan erkänna att jag är ganska kluven i mig själv, att jag känner mig osäker i vissa situationer. Kanske kan vara det?

Går vilse

Okej, denna dröm är allt för vanlig under mina sovande nätter. Jag kan gå vilse i mitt egna hus, i min egna hemstad eller på en helt okänd plats. Tydligen kan det bero på att jag känner mig obekväm i en främmande situation eller har ett identitetsproblem. Det kan vara ett utryck för att jag ger för mycket av mig själv och glömmer bort mina egna behov. Sant, sant och sant. Vilken främmande situation jag befinner mig i vet jag inte men att jag ofta trycker undan mina behov för att försöka uppnå perfektion inom mig själv skapar en del överbelastning och stress. Denna dröm ska alltså vara vanlig hos personer som upplever just de känslorna enligt allas.se. Antar att det kan vara ett tecken på att jag måste stanna upp, prioritera mig själv lite mer och sluta stressa.

Likes

Comments

Denna (urtrista) bok ska jag strax sätta mig och läsa lite ur. Sitter nämligen på tåget nu, byte i Kil och sedan raka vägen hem. Missar tråkigt nog rallyt som håller hus i helgen, känns lite trist. Men jobbet behöver mig och jag behöver pengarna haha. Fredagarna och söndagarna brukar gå rätt bra, men lördagarna? Kaos från och med då jag satt min fot i köket. Avskyr att jobba på lunchtid..

Nog med klagomål, mina fyra lediga dagar har varit slöa. Soffan har varit min bästa vän och lyckades spendera en slant på nya jeans, en vegamössa och hoops igår. Det var ju detta med att spara pengar.. Fast kommat vara fierce när det väl klär mig, så ändå helt värt. Har hamnat i en liten svacka när det kommer till min stil, känner mig riktigt tråkig och grå. Så nu längtar jag till vårmodet, lön och varmare väder!

Likes

Comments

Vardag

Hur fina var inte snapchats filter igår? Loved them! Speciellt detta, så himla gulligt. Tyvärr är jag inte lika snygg just nu, degar i soffan, har ätit kladdkaka från igår och min hy är torrare än en jäkla öken samtidigt som mina porer är vidare än självaste världen. Går det ihop? NEJ! Åh dessa hudproblem.. "Drick vatten" brukar oftast vara den bästa lösningen va? ;)

Imorgon väntar en tågfärd och några timmar på jobbet, inte något jag direkt längtar till men har härliga kollegor som gör det hela lite lättare. Hade ni förresten en bra alla hjärtans dag igår? Älskar verkligen att se så många anstränga sig lite extra för att visa uppskattning för nära och kära. Själv bakade jag kladdkaka till familjen, räknas det också som en fin gest? På tal om kladdkaka, dags för refill, hade!

Likes

Comments

Vardag

Som ni ser blev det en semla var för familjen igår, ångest? Något. Nyttigare kommer jag inte vara idag heller då det troligtvis bli kladdkaka, glass och fruktsallad ikväll framför en snyftare för att fira denna romantiska dag. Nästa vecka blir det skärpning med gym, dans och bättre mat. Hoppas jag haha. Men allt sött är ju så gott, det går inte motstå?!

Nu är jag däremot hemma efter ett besök till tandläkaren och lunch med pappa och lillasyster. Ska se till att plugga lite, fixa några blogginlägg. Sedan ska jag bara slappa resten av dagen och stänga av alla mina sociala medier för att slippa bli matad med bilder från lyxiga restauranger och röda rosor (är inte bitter). Jag ska rikta all min kärlek till familj idag, det är trots allt inte en dag bara för "tvåsamhet". Lite egentid och en myskväll med de jag älskar mest är det enda jag egentligen behöver idag.

Likes

Comments

Instagram@michaelaamneteg