Sovrutiner 

Hej! Nu har min lilla grabb somnat om. Det är många uppvaknanden på nätterna nu så han behöver verkligen sina korta sovstunder på dagen. Han sover oftast bara 30 minuter åt gången. Han har sovit 1 timma och 50 minuter en gång när vi åkte bil, men det är nog ända gången. Så oftast sover han 3 - 4 stycken 30 minutare om dagen. 

Så här ser det oftast ut:

05:00 - 06:30 Vaknar 

Ca 08:00 sova 30 min

Ca 10:00 - 11:00 sova 30 min

Ca 13:00 - 14:00 sova 30 min

Ca 16:00 sova 30 min

18:00 sova för natten.

Väldigt ofta sover han bara 3 gånger om dagen.

Jag har absolut inte jobbat med några rutiner utan det har bara blivit så här. Från dag ett har han fått äta och sova när han vill. Jag hjälper honom naturligtvis att somna när jag vet att han är trött men han inte förstår att det är sova han vill. Jag skulle aldrig väcka honom när han sover för att han skall sova bättre senare. Jag är så glad för att han somnar tidigt på kvällen och är pigg på morgonen, jag är precis likadan. Sen har jag alltid gjort så att jag dragit ned persiennerna innan 18:00 och vi har tagit på pjamas och det har då blivit kvällen. Nu ber han verkligen om att få gå och lägga sig vid 18:00, är svårt att få honom att vara vaken längre, om vi inte är ute på äventyr, då är han oftast vaken och glad tills vi kommer hem. När jag ammade fick han äta så ofta han ville. Nu när det är ersättning och han går upp segt i vikt är jag noga med att kolla på klockan och försöker få i honom de flaskor han skall ha. Skulle han få bestämma nu så skulle han inte få i sig tillräckligt och han skulle vilja ha de flesta mål på natten hehe.. 

Nu skall jag byta om till träningskläder, blir ett pass ute i gräset i dag. Är sugen på gymmet men det tar vi sen när vädret är dåligt! 

Ha en skön dag! Woff woff 

Gillar

Kommentarer