Paleo 5:e dagen

Är inne på 5:e dagen med Paleo. Hur det känns nu?

- Energin till träning ligger på topp. Jag orkar väldigt mycket och återhämtar mig löjligt fort.

- Huden: Finnarna som hade exploderat de senaste (tror de var efter jag fuskade och åt två swebar) börjar försvinna. Den knottriga känslan på kinderna har blivit bättre (värt allt). Jag tror även att för mycket proteinpulver gör att huden blir dålig. Äter ju inget alls just nu. Sen gjorde just mjölken & havregrynen inget gott för min hy heller. Grädde går fint, men mjölk är skit :)

- Magen: Den är bra. Den var bäst på strikt LCHF, då var den perfekt. Men som den är nu kan jag leva med.

Så just nu känns de väldigt bra. Jag går aldrig hungrig. Äter mycket nötter & rotfrukter till både lunch & middag. Är inte sötsugen alls, inte ens sugen på frukt. Är jag sugen (oftast när jag är trött och vill äta nått gott i soffan), då gör jag en bananpannkaka med kanel, hallon & lite hasselnötssmör.

Jag är inte det minsta sugen på bröd, vilket är konstigt tycker jag. Förr stod jag alltid och stirrade på hönökakan & godishyllan. Nu tittar jag inte ens åt de hållet. Nu "fuskar" jag med en saftig köttbit i stället för kycklingen, eller strör lite extra kokos på gröten. Så när jag unnar mig nått gott (vilket jag gör varje dag :)), då är de ändå bara ren mat. Har inte ätit en sockerflinga :). Sen hade jag ju ätit väldigt ren & bra mat hela sommaren, så jag kände inte av några som helst avgiftningssymptom, vilket man oftast gör när man går över till ren mat. Jag är redan detoxad :)

Detta äter jag ej:
Spannmål
Mejeriprodukter
Socker
Sötningsmedel
Mat med massa E ämnen, eller sådant jag inte vet vad det är för något :)

Då frågar sig folk, Vad äter du då?

Grönsaker (de finns en hel del)
Rotfrukter (sötpotatis är en favorit)
Kokos i alla dess former
Ägg i alla dess former
Kött, fisk & fågel
Nötter
Frukt (kanske en om dagen)
Hm.. Har jag missat nått?

Om jag skulle bli sugen på en smörgås, så görs denna på mandelmjöl. Kokosmjöl & mandelmjöl finns i mitt skåp :)

Har lärt mig så mycket om mat när jag börjat äta efter LCHF & Paleo. Jag menar, jag hade ingen aning om att genom att mixa nötter kunde få de godaste smöret. Eller att en macka tar 1 minut att göra i micron :)

Tja tja ❤

Gillar

Kommentarer