Kvällstankar

Hej.. igen

Jag läser ofta om hur mammor tycker att det är mycket press på mammor. I från andra mammor, bvc, tidningar mm mm.. Jag har nog haft tur för jag har inte mött något av detta. Tex om amning, samsovning, mat, sömn, träning mm.. Jag kör på det som känns bäst för mig och skiter fullständigt i vad andra tycker om det. När jag varit på bvc har de alltid sagt att jag gör det som känns bäst för oss och det finns inga rätt och fel. Sen om jag har velat ha tips har de gett mig några alternativ att pröva. Mammor jag umgås med och mammor på öppna förskolan (dem jag pratat med) har samma syn på det som jag "alla gör vad som passar dem bäst". Nu har jag ju inte varit mamma så länge så det kanske kommer sen. Det är nog jag som är dum och inte begriper när någon ifrågasätter mig Haha.

Samma gäller de här med att skrämma upp andra mammor. Typ säga till dem som är gravida, väääänta du bara, de blir värre. Och sen när bebisen är ute, väääänta du bara, du kommer märka hur jobbigt de blir sen. Men vet ni! Det kan kännas toppen också! Jag skulle säga tvärtom. Till gravida - de blir bara bättre och bättre för hela tiden kommer du närmre målet! Och sen när bebis är ute och kärleken bubblar över så blir det sen också bara bättre och bättre, lättare och lättare och roligare och roligare! Klart det kommer dagar som man är tröttare på, men dem dagarna hade man innan man fick barn också. Jag förstår att ALLA upplever ALLT olika. Det jag vill ha sagt är bara att ALLT BEHÖVER INTE BLI JOBBIGT! Det är underbart att få barn och man får njuta av varje sekund också, man är inte konstig för det.

Å en sak till.. Känns som de går en trend på sociala medier där de "tävlas" om vem som kan visa upp det stökigaste hemmet (för de är tydligen så de ser ut hos alla barnfamiljer), vem som äter mest skit (för det gör tydligen alla mammor), vem som ser mest sliten ut osv. Jag stör mig lite grann på det här att "så här är sanningen"- inläggen. Bryter du inte i hop, tränar du och dessutom har ett städat hem så är du ingen riktig mamma. Utan då mår du dåligt och dina bilder på instagram ljuger. Jag förstår att många vill ha sagt att det är okej att ha det lite stökigt, bryta i hop, hoppa träningen och äta choklad för att många mår dåligt för att de har det just så. Men för de behöver inte det betyda att du mår bra på riktigt om du faktiskt visst hinner träna, njuter varje sekund och hinner städa ;)

Snurrig text och snurriga tankar, antigen hänger ni med på vad jag menar eller så gör ni det inte :)

Nu skall jag hoppa i säng! Natti

Gillar