Glädjen med träning

Hej! Jag läser på så många instagramkonton nu om mammor som fött barn och de kan verkligen inte förstå hur vissa mammor kan prioritera träning. Hur man ens kan tänka på träning när man fött barn. Ärligt talat var de det ända (förutom bebis) som jag tänkte på. Nu mådde jag ju bra efter förlossningen men det verkar som om alla dem som mår sämre och har ont tror att alla har det så. Jag ville ut och gå med en gång (fast runt huset då) och det var inte för att bli snygg i kroppen som dem verkar tro. Utan för att jag mår så dåligt över att inte få komma ut och röra på mig. Avskyr faktiskt att sitta instängd en hel dag och JA trotts att jag precis fött ett barn. Sen betyder inte det att man inte vill umgås med sitt barn eller skyndar på bebistiden. Jag njöt exakt lika mycket av bebistiden som en mamma som inte tränar gör, njöt även samtidigt av att känna att min kropp blev stark igen.

Det lustiga är också att dessa mammor som gnäller över att andra mammor tränar verkar sjukt bittra, var och varannat inlägg handlar om hur jobbigt livet och vardagen är. Hahaha mitt tips är börja träna så kanske du blir lite mer nöjd med livet ;)

Jag stör mig så på detta när jag läser så ville lätta mitt hjärta här :). Å jag vet att jag kan ju bara skita i att läsa dessa inlägg men i bland ramlar jag över dem ändå ;)

Hittade ett gammalt inlägg som jag skrivit om MOTIVATION, det är så jag känner:

Motivation

När någon frågar mig hur jag motiverar mig själv till att träna så mycket som jag gör så har jag inget direkt svar på de. För jag har aldrig tappat motivationen. Låter konstigt kanske men de är sant. Jag började rida när jag var fyra år (tror jag var fyra). Jag fastnade för hästarna och blev en riktig hästtjej. Från åk 4 red jag i stort sätt varje dag, jag & min kompis skötte 4 hästar i ett stall och allt var de innebar runt i kring. De är ingen passiv sport. Vi slet som djur dagligen i detta stall. Sen fick jag egen häst som jag red & skötte varje dag. Fanns inte på kartan att jag en dag tänkte "å va jobbigt, nu skall jag till stallet..." De hände ALDRIG! Jag fick tvinga mig till att vara därifrån snarare, stallet och hästarna var mitt liv. Och så känns de i dag med min träning. Jag har alltid varit aktiv. Efter stallet började jag träna på Friskis&svettis & har alltid gått långa promenader. År 2003 flyttade jag till Göteborg och även då gick jag upp 05:30 och gick morgonpw. Mötte upp en kompis på vägen, sen gick vi alltid runt slottsskogen. Så mina tidiga morgonrundor började för 12 år sedan ;).

Typen av träning går däremot i vågor. I bland är de löpning och i bland är de gymmet som får mest fokus. Nu är jag inne på löpning, men även mycket gym.

Jag mår så bra när jag får träna, de är även känslan innan & efter passet som lockar! Att få dra på sig träningskläderna, öppna en Celsius, träffa upp vännerna och sen svettas i hop! Eller sätta på hög musik i lurarna och ge sig i väg på en lång löptur. Dagdrömma och bara se kilometrarna öka på klockan ger mig nått så fruktansvärt mycket energi! De finns banemig igen bättre! Så när jag blir sjuk, förkyld och inte kan träna så blir jag deppig, lite väl deppig. För jag mår så gott av min träning så blir så ledsen över att inte få må så bra ;). Så i stället för att ha svårt för att motivera till att träna så får jag motivera mig till att vila..... Vilar jag så är jag duktig, tränar jag så gör jag nått dumt (när jag är sjuk då).

Självklart känner jag vissa dagar att Näää i dag vill jag inte träna, jag vill ligga raklång i min soffa eller gå på bio eller ut och äta. Och då njuter jag över min vilodag men är lika pepp på träningen dagen där på.

Nu blev detta ett jättelång inlägg, men de bara slog mig. Att vissa tror att jag tvingar mig till att träna, när de i själva verket är de ända jag vill göra. Jag kan inte förstå hur folk som inte tränar fixar de. Att de inte längtar efter att få svettas och känna sig starka och pigga. Känslan att kunna springa flera mil eller att köra skiten ur sig på ett tufft pass i gymmet. För mig är de en stor del av livet! Jag vill kunna träna tills jag dör ;). Vill vara en seg gammal gumma. Hur mycket pengar du än har så kan du inte köpa dig en vältränad sund kropp, de är nått alla själva måste jobba fram. De är ett så lätt val för mig! Jag väljer att vara stark, pigg, glad och full av energi! :)

Jag ursäktar för stavfel och inte så korrekt svenska, men sådan är min blogg, den korrläser jag inte och de är mina tankar för stunden som skrivs ned :)

Jepp, så här tycker jag fortfarande och ingen är gladare en mig för i dag skall jag och TRÄNA!! Woop Woop!

Gillar

Kommentarer